Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Paganizer - Carnage Junkie
Jaar van release: 2008
Label: Vic Records
Paganizer - Carnage Junkie
Één van de meest actieve (death)metalduizendpoten is dit jaar niemand minder dan Rogga Johansson. Deze onvermoeibare muziekgoeroe, die blijkbaar nooit slaapt, nooit eet en met zijn laptop op de pot zit, is in de afgelopen elf maanden verantwoordelijk geweest voor nieuwe cd`s van onder meer Putrevore, Demiurg, Deranged, Those Who Bring The Torture en Banished From Inferno. Op zich al reden genoeg om de komende vier jaar verdiend vakantie te vieren in tropische oorden tussen rondborstig vrouwelijk schoon, in plaats daarvan gooit Rogga nog wat olie op het vuur en trekt ook één van zijn langst existerende bands, Paganizer, nog even van onder het stof.

Hoewel Carnage Junkie eigenlijk al jaren geleden onder het volk had moeten zwerven, komt Rogga pas dit jaar met het vertraagde werkstukje, waar als goedmaker vijf bonusnummers op geplakt zijn, naast de reguliere twaalf cd-vullers. Al met al biedt Carnage Junkie zodoende ruim vijftig minuten klassieke, oerdegelijke old school Zweedse death metal.
Echter is Paganizer inmiddels een vrij belegen band die tijdens het opboksen tegen de onwijze stroom aan zeer diverse deathmetal aan het korte eind gaat trekken. Behalve de strakke productie en de zeer subtiele, nauwelijks hoorbare grind-invloeden die de groovende death íets smeriger maken, blijft Paganizer door de jaren heen grotendeels in 1999 hangen en vormt Carnage Junkie hier geen uitzondering op. In de tijd dat seks nog vies was en de gulden nog van hout, zou zo`n album beslist anders worden ontvangen dan nu, nu de oren soms lijken te verzuipen in muzikale kwaliteit uit alle uithoeken van de blauw-groene globe, en ook de old school deathmetal eigenlijk veel betere opties weet te bieden.

Loyaliteit jegens zijn roots moeten we Rogga wel nageven, veel meer dan een eerbetoon daaraan is Carnage Junkie echter niet geworden. Na al die Paganizers die voor 97% uit hetzelfde vaatje tappen is dit, op zijn minst in mijn ogen, een weinig toevoegende voortzetting van een muzikale reeks binnen een genre, dat, niet in de laatste plaats door Rogga zelf, al meer dan genoeg wordt gevoed met veel interessantere eindproducten.

Tracklist:
1. Death Plain And Simple
2. Among The Unknowing Dead
3. Alone In The Morgue
4. Blunt Blade Surgery
5. Just Here Rotting
6. Grinded And Exiled
7. Heal Not Your Wounds
8. Carnage Junkie
9. Sweet Decay
10. Mummified Alive
11. The Rope Tightens
12. The Cadaverous
13. Massdeath Maniac (bonus track)
14. Born To Be Buried Alive (bonus track)
15. The Morbidly Obscene (bonus track)
16. Army Of Maggots (bonus track)
17. The Festering Of Sores (bonus track)

Score: 62 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 7 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]