Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-01-2021

Paganizer - Land Of Weeping Souls
Jaar van release: 2017
Label: Transcending Obscurity Records

Paganizer - Land Of Weeping Souls

In bijna twintig jaar heeft Paganizer een indrukwekkende discografie opgebouwd. Het is bijna onvoorstelbaar dat oprichter/vocalist/gitarist Rogga Johansson ook nog tijd heeft om in flink wat andere bands te spelen en te produceren voor anderen. Die enorme berg luistervoer is wat mij betreft te vergelijken met een televisieserie als CSI. Het is geen enkel probleem als je afleveringen mist.

Vier jaar na World Lobotomy (2013), het compilatie-album 20 Years In A Terminal Grip (2014), meerdere splits en enkele ep’s is Land Of Weeping Souls de tiende full-length. Met drummer Matthias Fiebig startte Rogga enkele nevenprojecten en na een aantal jaren afwezigheid bij Paganizer zit hij sinds 2013 weer achter de drumkit. Land Of Weeping Souls is het eerste studioalbum dat is opgenomen met bassist Martin Klasén (ex-Vicious Maggot) en leadgitarist Kjetil Lynghaug. Kjetil speelt met Rogga in Echelon en met Matthias in Mordenial.

Een nieuwe plaat van Paganizer is gegarandeerd goed. Land Of Weeping Souls bevat tien energieke, catchy Stockholm-deathtracks met een punk/trash-vibe om het net een beetje extremer te laten klinken. Verwacht geen vernieuwing, want de muziek van Rogga klinkt in al zijn vele producties ongeveer hetzelfde. Hij blijft trouw aan het verleden en waarom ook niet? Het klinkt ouderwets lekker en daarnaast beschikt Rogga over geweldige, goed verstaanbare grunts.

Toch is er een subtiele verandering in de sound. Ditmaal lijkt het allemaal een tikkeltje strakker, energieker en bruter. The Insanity Never Stops is een goed voorbeeld. Dit is sowieso het hoogtepunt van de plaat, mede door het doorladen van een pistool aan het begin en het aankondigen van een tempowisseling met een luchtalarm. Ook het melodieuze Death Addicts Posthumous, de ietwat chaotische titeltrack en de afsluiter Prey To Death zijn sterke tracks.

Paganizer vind het wiel niet opnieuw uit, maar staat wel bekend om het hoge niveau van de releases. Land Of Weeping Souls vormt daarop geen uitzondering. Het is een aangename, strak gespeelde en goed gemixte plaat. Zelf vind ik dit album de beste tot nu toe. Uitstekend luistervoer voor liefhebbers van ouderwetse, rauwe Stockholm-death.

Tracklist:
1. Your Suffering Will Be Legendary
2. Dehumanized
3. Forlorn Dreams
4. Land Of Weeping Souls
5. The Insanity Never Stops
6. Selfdestructor
7. Death Addicts Posthumous
8. The Buried Undead
9. Soulless Feeding Machine
10. Prey To Death

Score: 79 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 10 augustus 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]