Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Paganizer - Scandinavian Warmachine
Jaar van release: 2009
Label: Cyclone Empire
Paganizer - Scandinavian Warmachine
Een nieuw jaar, een nieuw Paganizer album. Na het vorig jaar verschenen Carnage Junkie en precies tien jaar na het debuut Deadbanger markeert het nieuwe album Scandinavian Warmachine het tienjarig full-length-bestaan van de Zweedse band.

Niemand zal opkijken van het feit dat Paganizer, na tien jaar metaldienst, nog altijd thw same old Paganizer is. Het geluid waar de band mee begon, daar koketteert men nog steeds mee en het ziet er niet naar uit dat dit ooit zal veranderen. Paganizer is een band van consequente liefde voor de catchy Zweedse melodieën.
In feite is Scandinavian Warmachine wederom een logische voortzetting op alles wat Paganizer ooit aan muziek heeft gepend. Een lange cd waarop zestien nummers hun zegje doen, zestien typisch Zweedse nummers. Een beetje vunzig, een beetje melodieus, sommige ( zoals Colder ) zelfs een beetje sfeervol en toegankelijk, het merendeel echter stuiterend, voorzien van raspende gitaren en subtiele kartelrandjes.

Wel lijkt het op dat er op Scandinavian Warmachine iets meer aandacht aan de nummerinhoud is besteed. Goed, na zestien nummers heb je alles wel meermaals voorbij horen komen, toch klinken de nummers op deze cd vooral lekker en zo goed in het oor vallend, dat ze geen seconde nodig hebben om te bezinken. Ze gaan direct in de oude vertrouwde mand liggen alsof ze daar nooit zijn weggeweest. Was de voorganger wat aan de saaie en uitgekauwde kant, Scandinavian Warmachine is, hoewel wederom niet verrassend en soms echt te veel als Edge Of Sanity klinkend, op z'n minst vermakelijk en kan de cd dus gerust een uur van de stilte afsnoepen.

Tracklist:
1. Forever Scorned
2. Scandinavian Warmachine
3. The Flesh
4. Colder
5. Thule In Flames
6. Distracting The Gods To Enable The Slaughter Of Millions
7. An Icon For The Damned
8. Crusader
9. Bonesaw Bonanza
10. Cold Seed Burning The World
11. Morbid Panzer Batallion
12. Onward To Die
13. Punishment Through Defeat
14. The Skies Bleed Napalm
15. Undead Warhead
16. World Of Smoking Ruins

Score: 75 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 22 juni 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]