Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Krypt - Preludes To Death
Jaar van release: 2008
Label: Agonia Records

Krypt - Preludes To Death

Vorig jaar mocht ik een recensie van de eerste release van het Noorse Krypt schrijven. Deze EP, I Am God getiteld, met zijn duistere, traditionele geluid mocht op veel waardering rekenen en nu de band zijn eerste album uitgebracht heeft, is die waardering niet minder geworden. Echter ook niet meer. Waar Krypt destijds in uitblonk, daar blinken ze nog steeds in uit, maar bieden ten opzichte van toen niets extra’s. Bij een band als Krypt is dat gelukkig geen probleem, want hun werk is interessant genoeg om een heel album mee te vullen.

Harde, maar met beheersing gespeeld black metal is wat Krypt haar luisteraar op Preludes To Death laat horen. Hetzelfde old school black metalgeluid is nog steeds prominent aanwezig en de nummers lopen weer over van de agressie en snoeiharde uitspattingen. Waar I Am God qua geluid nog veel deed denken aan Tsjuder, is dat bij Preludes To Death minder geworden. De band is nog niet helemaal los van dat vertrouwde geluid, maar begint duidelijk een meer eigen weg in te slaan. Een eigen geluid ontwikkelen brengt meestal wat geëxperimenteer met zich mee en dat levert zo af en toe ook minder goede dingen op.

Zo ook bij Krypt. Een nadeeltje dat ik ervaren heb aan Preludes To Death, is dat de nieuwe nummers vaak te beheerst klinken. De felheid en het enthousiasme die je bij de nummers I Am God en Jeg Hater Deg hoorde, die mist bij veel van het nieuwe werk. Aanvankelijk is dit een teleurstelling, maar als Krypt in Death Satan Black Metal en Hell’s Grim Tyrant laat horen hier nog steeds toe in staat te zijn, dan luister je toch weer even met een glimlach op je gezicht.

Kortom; nieuwe black met een oud geluid is wat Krypt ons dit keer laat horen. Met een nieuwe, duistere inslag, die zo slecht nog niet is, al moet deze nog verder uitgebouwd worden. Als de EP je bevallen is, dan zal deze release ook zeker in de smaak gaan vallen.

Tracklist:
1. Worthless
2. Krypt
3. I Am God
4. Misfits
5. Preludes To Death
6. Death
7. Jeg Hater Deg
8. Death Satan Black Metal
9. Hell's Grim Tyrant

Score: 78 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 29 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]