Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Blackmore's Night - Secret Voyage
Jaar van release: 2008
Label: SPV / Steamhammer Records
Blackmore's Night - Secret Voyage
Het majestueuze intro God Save The Keg tezamen met het werkelijk prachtige artwork maakten me vanaf de eerste seconden enthousiast over dit laatste studioalbum van de formatie Blackmore’s Night. Het folrockgezelschap rond Ritchie Blackmore staat al weer wat jaren garant voor sprookjesachtige ballades die vol zitten met zogenoemde Renaissance-instrumenten. Toch smaakt deze geheime reis vooral naar meer.

De kraker Locked Within The Crystal Ball toont namelijk aan hoe geweldig up-tempo nummers kunnen zijn met zowel folk invloeden als het geweldige elektrische gitaarspel van Ritchie Blackmore. Juist op het moment dat je hoopt op meer van dit soort pareltjes neemt het album een stapje terug. Want hoewel de akoestische liedjes die de boventoon voeren best leuk zijn, kunnen ze niet tippen aan de nummers die wel van een elektrisch jasje voorzien zijn, zoals het geslaagde The Circle.

Fans van Blackmore’s Night zullen het album waarschijnlijk meteen in hun hart sluiten, en het moet gezegd, het softe Far Far Away liet ook mij niet onberoerd. Overigens doet zangeres Candice Night weer precies waar ze goed in is, en weet ze met haar karakteristieke stemgeluid de luisteraar wederom om haar vinger te winden. Tenslotte is de instrumentatie van het album zeer geslaagd en lijkt de tijd tijdens een luistersessie echt even stil te staan.

Op het filmische Secret Voyage doen de dames en heren van Blackmore’s Night precies waar ze goed in zijn en slaan ze zo nu en dan zelfs heel even nieuwe wegen in. Mijn enige kritiek is dat ze wel wat meer zwaardere kost zoals Locked Within The Crystal Ball en The Circle hadden mogen opnemen, omdat dit de band ook zo goed afgaat. De magische klanken, puike covers zoals Can’t Help Falling In Love en Rainbow Eyes en de gelikte productie maken van Secret Voyage een goed, maar weinig verrassend geheel. Het wachten is op een Blackmore’s Nightwish waarin alle remmen eens echt losgaan. Voor nu is dit album wel heerlijk voor de zwoele avonden met een glaasje wijn en een boek vol fantasy.

Tracklist:
1. God Save The Keg
2. Locked Within The Crystal Ball
3. Gilded Cage
4. Toast To Tomorrow
5. Prince Waldeck's Galliard
6. Rainbow Eyes
7. The Circle
8. Sister Gypsy
9. Can't Help Falling In Love
10. Peasant's Promise
11. Far Far Away
12. Empty Words

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruben
Toegevoegd: 18 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Blackmore's Night - Secret Voyage
Reactie van peetn13 op 18-07-2008 om 12:45u
Score: 30 / 100

beluisterd bij de platenboer,totaal mijn ding niet,geef mij maar de Blackmore van in zijn purple periode.

Blackmore's Night - Secret Voyage
Reactie van Timebome op 18-07-2008 om 23:45u

Te soft, dit kan ik geen rock of metal meer noemen. Sorry.