Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Blackmore's Night - Paris Moon (dvd)
Jaar van release: 2007
Label: SPV / Steamhammer Records
Blackmore's Night - Paris Moon (dvd)
Ritchie Blackmore en Candice Night hebben met Blackmore’s Night in tien jaar tijd een heleboel weten te bereiken: vijf studio-albums, een aantal live releases, verschillende prijzen en uitverkochte tours over de gehele wereld. Aan dit indrukwekkende rijtje kan nu ook de live dvd met de titel Paris Moon toegevoegd worden. Deze dvd is opgenomen in de Olympia Hall in Parijs en is ook meteen een officiële registratie van het eerste concert van Blackmore’s Night op Franse bodem. Daarnaast is Paris Moon een perfecte gelegenheid om het tienjarig bestaan van deze folk/rock band te vieren.

De band speelt een gevarieerde setlist, waarin tien jaar Blackmore’s Night aan bod komt. Paris Moon opent met de klassieker Past Times With Good Company, dat vervolgens meteen overgaat in het nummer Rainbow Blues. Dit prachtige nummer is eigenlijk van Jethro Tull, maar de band heeft haar eigen draai gegeven aan dit nummer. Blackmore’s solo aan het einde van het nummer Play Minstrel Play kan rekenen op luid applaus van het publiek. En meezingen kan het publiek met Under A Violet Moon en het ultieme sing-along-nummer Home Again. Blackmore krijgt de kans om nog meer te excelleren in instrumentale nummers als Durch Den Wald Zum Bauhaus, Minstrel Hall en Ariel (dit maal met elektrische gitaar). Hij bespeelt zelfs een draailier in het nummer The Clock Ticks Onen daarmee kunnen we horen hoe dit nummer vroeger geklonken zal hebben. De band sluit af met Fires At Midnight, waarna als toegift nog St. Theresa en The Village Lanterne gespeeld worden van het laatste album.

Candice refereert vaak naar haar partner in haar aankondigingen met uitspraken als ‘you don’t have to smile, you can just talk’ en ‘Back in the days he was moody and difficult. Trust me, he still is moody and difficult. In a nice way!’ Candice’s aankondigingen zijn naar mijn idee over het algemeen wat langdradig en halen daardoor de vaart uit het concert. Maar met haar charmante lach en opmerkingen weet Candice wel een lach te toveren op het gezicht van Ritchie Blackmore, die in Home Again zelfs nog een paar danspasje laat zien!

De dvd is mooi opgenomen en laat in rustige duidelijke beelden het concert zien. Hoewel ik Blackmore’s Night meer een band vind voor een concert in de buitenlucht, weten ze zich ook prima te redden in een theater met een mooi decor(met een Village Lanterne op de achtergrond). Muzikaal gezien is mijn schijfje (of dvd-speler) wellicht niet helemaal in orde, want de sterkte van het geluid is erg wisselend. Misschien komt het ook daardoor dat de achtergrondzangeressen af en toe weg lijken te vallen en een andere keer weer duidelijk aanwezig zijn.

De dvd bevat naast de shows ook nog een interview van negen minuten en een heleboel foto’s. De bijgevoegde cd is ook zeker erg leuk, maar bevat helaas slechts de eerste negen nummers van het optreden en ik vraag mij af waarom niet gewoon het hele concert op cd is uitgebracht. Al met al is Paris Moon een hele leuke dvd geworden met nog wat puntjes van kritiek. Blackmore’s Night heeft tien geslaagde en succesvolle jaren achter de rug en laten we hopen dat er nog vele jaren bij mogen komen.

Setlist DVD:
1. Introduction
2. Past Times With Good Company
3. Rainbow Blues
4. Play Minstrel Play
5. World Of Stone
6. Under A Violet Moon
7. Soldier Of Fortune
8. Durch Den Wald Zum Bach Haus
9. Diamonds And Rust
10. Minstrel Hall
11. Home Again
12. Streets Of London
13. Renaissance Faire
14. Keyboard Solo
15. Ariel
16. Loreley
17. The Clock Ticks On
18. Fires At Midnight
19. St. Theresa
20. The Village Lanterne

Setlist CD:
1. Past Times With Good Company/Rainbow Blues
2. Play Minstrel Play
3. World Of Stone
4. Under A Violet Moon
5. Minstrel Hall
6. Home Again
7. Ariel
8. The Clock Ticks On
9. Fires At Midnight
10. The Village Lanterne & All Because Of You (Bonus Tracks)

Score: 82 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 11 november 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Blackmore's Night - Paris Moon (dvd)
Reactie van PEETN op 15-11-2007 om 12:26u
Score: 67 / 100

PFFFF? SAAIE BOEL