Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Blackmore's Night - Ghost of a Rose
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Blackmore's Night - Ghost of a Rose
Richie Blackmore speelde begin jaren '70 de sterren van de hemel bij Deep Purple. Daarna startte hij de groep Rainbow, een band die ook prachtige elpees afleverde die nog steeds een ereplaats in mijn elpee collectie hebben. De laatste jaren heeft Richie een nieuwe jonge vrouw opgescharreld waarmee hij al enkele cd's heeft gemaakt onder de naam 'Blackmore's night'. De muziek op die albums heeft echter niets met hardrock te maken, er komt zelfs maar heel sporadisch een elektrische gitaar op die cd's voor.

Nu is er dus een nieuw album van deze band/project getiteld 'Ghost of a rose'. De muziek is nog altijd folky, akoestisch en middeleeuws. Laat ik eventjes wat nummers onder de loep nemen. 'Diamonds and rust' is een cover van Joan Baez dat echter bij de meeste metalfans bekend is door de prachtige Judas priest versie. Het titelnummer is gebaseerd op de prachtige muziekfilm 'Hillary en Jackie'. Die film bezocht me echt kippenvel en ik moest bijna huilen bij die film. Knap titelnummer dus. 'Mr. Peagram's Morris and sword' gaat over een oude leerkracht van Richie die hem liet kennis maken met dansen en traditionele muziek. 'Rainbow blues' is een Jethro Tull cover en 'All for one' is een meezing nummer dat iedereen kent en in elke kroeg in bijna elk land wel eens wordt gezongen.

Wie hield van de vorige albums van Blackmore's night zal hier ook zeker van genieten. Mensen die dit niet kennen maar wel houden van bijvoorbeeld Rhapsody kunnen dit misschien ook leuk vinden. Het heeft niets met hardrock of metal te maken maar ik ben er zeker van dat een deel van het metalpubliek dit zeer mooie muziek vind. En het is ook goede muziek. Ik moet wel bekennen dat ik dit niet de beste plaat van Blackmore's night vind en dat de plaat op sommige ogenblikken een beetje saai is. Maar leuk om eens te draaien tussen allemaal dat metalgeweld dat bij mij bijna 12 uur per dag aan staat.

Tracklist:
1. Way to mandalay
2. 3 Black crows
3. Diamonds and rust
4. Cartouche
5. Queen for a day (part 1)
6. Queen for a day (part 2)
7. Ivory tower
8. Nur eine minute
9. Ghost of a rose
10. Mr. Peagrams Morris and sword
11. Lorely
12. Where are we going from here
13. Rainbow blues
14. All for one
15. Dandelion wine

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 juni 2003

Koop dit album in

Meer Blackmore's Night:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Blackmore's Night - Ghost of a Rose
Reactie van Een_Metalfan op 06-10-2003 om 18:25u
Score: 80 / 100

goede review... mijne favoriete plaat is "fires at midnight".