Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Illdisposed - The Prestige
Jaar van release: 2008
Label: AFM Records
Illdisposed - The Prestige
Boven het Deense vasteland schieten vuurballetjes door de zwarte haren van de nacht. Geen verdwaalde vuuroverblijfselen van het Chinese Lentefeest, mocht u dat soms denken, nee, het zijn de nieuwe nummers van Illdisposed, die een knisperend fikkie stoken. De wapens zijn immers geslepen, de vlag gehesen en de hoorn geblazen, eind maart trekt Illdisposed, gewapend met de nieuwe schijf, ten strijde, de nieuwe nummers gelijk vuurbommetjes voor zich uit werpende.

Want vuurbommetjes zijn het. Geen hele gemene, Illdisposed is immers geen extreme band, maar wel degelijk venijnige. Op The Prestige grijpt Illdisposed flink terug naar deathmetal, de melodie niet uit het oog verliezend maar wel wat temmend. Zeker in vergelijking met de voorganger, waarop de melodie de onmiskenbare rode draad is. Hoewel The Prestige er ook nog flink op leunt, zijn de nieuwe nummers hoorbaar steviger en zelfs een tikkie rauwer. Blijkbaar werd het tijd voor wat hoorbare donderslagen en zo weeft Illdisposed wat stug draad door het glas.

Maar Illdisposed blijft op The Prestige vooral ook Illdisposed. Voor deathmetalbegrippen melodieus en toegankelijk, voor melodeathbegrippen technisch, strak, fel en robuust. De overwegend snelle nummers worden nog steeds met grote zorg samengesteld, variatie is een must, onderhoudende gitaarpartijen ook en de melodie moet de muziek verrijken, niet afzwakken. De groovende riffs worden op The Prestige nog eens extra onderstreept. Waren de nummers op Burn Me Wicked soms haast een streling voor het oor, nu klinken de nummers dringender en hebben bepaalde stukken (zoals de intro Let Go) zelfs iets weg van de moderne metalcore. Echter is dit nog steeds een sporadische verschijning, modern of niet, Illdisposed is ook op The Prestige gewoon een metalband.

Geen drastische veranderingen voor ons aller Illdisposed dus, wel een wederom prestigieus album dat voor liefhebbers van Scandinavische melodeath weer fijn vermaak gaat opleveren.

Tracklist:
1. Let Go
2. The Tension
3. Weak Is Your God
4. Working Class Zero
5. A Song Of Myself
6. Like Cancer
7. Love Is Tasted Bitter
8. She Knows
9. A Child Is Missing
10. The Key To My Salvation
11. ...Your Devoted Slave
12. Ich Bin Verloren In Berlin

Score: 80 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 29 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van metalhead666 op 30-03-2008 om 10:54u
Score: 78 / 100

De muziek is werkelijk super, alleen die zanger.........daar kan ik niks mee!!!!

Reactie van RobixXx op 03-04-2008 om 15:40u
Score: 89 / 100

Weer en fantastische Illdisposed plaat, heerlijke grooves & heerlijke vocals. Zo ervaar ik deze heren. Net geen topper voor mij omdat ik de ietwat keiharde opbouwende nummers mis die op hun vorige albums wel aanwezig waren (Near The Gates, In Search Of Souls, Still Sane). Het intronummer is wel heerlijk ;)
Het album is gewoon wat trager van tempo, melodisch zit het voor mij wel goed.

Reactie van Marvin op 09-04-2008 om 10:25u
Score: 95 / 100

Die zanger kan je niks mee???
Omg! Dat is juist het meest indrukwekkende aspect van de sound van Illdisposed voor mij.
Wat een heerlijk album trouwens. Hij dendert lekker voort.

Reactie van zeus op 09-09-2008 om 22:41u
Score: 80 / 100

lekker vet deze plaat kan alleen niet tippen aan four depressive seasons!!

Reactie van tankard op 30-12-2010 om 16:42u
Score: 80 / 100

tov de andere albums dat ik van hun al heb gehoord ligt dit album me wel,ik wou van deze tragere death metalsound