Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Seven Witches - Deadly Sins
Jaar van release: 2007
Label: Locomotive Records
Seven Witches - Deadly Sins
De heavy metallers van Seven Witches kwakkelen met Deadly Sins vrolijk verder. Kon eerder dit jaar de dvd Years Of The Witch niet bekoren, ook dit zevende studioalbum maakt geen soevereine indruk.

Het probleem van Seven Witches is niet hun instrumentbeheersing. Natuurlijk kan een man als Jack Frost fantastisch gitaarspelen en heeft Alan Tecchio, waarvan ik nog steeds vind dat hij zo nu en dan als Matthew Barlow klinkt, een degelijke strot. Goed, hij zingt misschien wat eentonig en kan niet tippen aan zijn voorganger James Rivera, over het algemeen is Tecchio’s zang zeer goed aan te horen.

Seven Witches’ grootste mankement is dat men niet in staat is om gedenkwaardige nummers te schrijven. Van de standaard heavy metalriffs tot de simpele songstructuren en ‘kale’ drums. Het is allemaal zó middelmatig. Dan mag Deadly Sins nog wel een aardig concept hebben (de zeven dodelijk zondes van Gandhi), de plaat biedt muzikaal simpelweg te weinig interessants om van een geslaagde cd te spreken.

Tracklist:
1. Deadly Sins
2. Science
3. Commerce
4. Worship
5. Knowledge
6. Pleasure
7. Wealth
8. Man Of The Millenium
9. Politics
10. The Answer

Score: 66 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 17 november 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jeroen op 19-11-2007 om 17:44u
Score: 70 / 100

Leuk album. Vooral vanwege de geweldige zang en de leuke solo´s
De composities stellen zoals wel vaker bij Jack Frost geen ene reet voor. Nummers schrijven kan die man gewoon niet . Heel af en toe een uitschieter, maar meestal matige oubollig opgebouwde nummers. Hij mag van geluk spreken dat ie aardig gitaar kan spelen en een verdomd goede zanger onder z´n hoede heeft, want daar moet men het toch vooral van hebben.
Die drums kunnen overigens echt niet meer vandaag, vooral omdat ze ook nog eens zo hard geproduceerd moesten zijn.

Erg jammer. Ondanks dat draai ik em wel redelijk graag, vooral omdat er qua zang en gitaarwerk zeker wel hoogtepunten te vinden zijn.

Reactie van Jeroen op 11-12-2007 om 23:06u
Score: 55 / 100

En hoe vaker ik em draai, hoe matiger ik em toch vind. Ik ben er uit, de nieuwe SW plaat is een regelrechte misser geworden.

Jammer maar helaas. De leuke solo´s en de goede zang ten spijt, de matige songwriting en de futloze drums maken het voor mij de teleurstelling van 2007.
Helaas, pindakaas