Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-01-2021

Seven Witches - Years Of The Witch (dvd)
Jaar van release: 2007
Label: Locomotive Music
Seven Witches - Years Of The Witch (dvd)
Seven Witches bewijst met Years Of The Witch dat je geen megaband met een megabudget hoeft te zijn om een leuke dvd op te nemen. Voor echte fans althans...

Met de inmiddels vertrokken topzanger James Rivera (Helstar) nog in de gelederen speelt de heavy metalformatie uit New Jersey met gemak een onbekende zaal in een onbekende stad plat. Helaas voor de kijkers thuis kan er door het zeer matige geluid (en dito beeld) niet optimaal genoten worden van een enthousiast en vol overgave opererend Seven Witches.

Met een aantrekkelijke setlist, inclusief uitschieters Metal Asylum en Passage To The Other Side, de uitstekende gitarist Jack Frost (ex-Savatage) in topvorm en de eerdergenoemde Rivera die met zijn typische heavy metal-strot en hoge uithalen toch iets extra’s weet te brengen, had Years Of the Witch een hele leuke dvd geweest mits beeld en geluid een stuk beter zouden zijn. Nu is het slechts een perfect souvenir voor de aanwezigen die avond.

Ook het bonusmateriaal biedt (zoals meestal) weinig bijzonders. Het interview met Jack Frost is best vermakelijk, maar om een interview te zien kan je net zo goed even op internet kijken. De live-beelden uit het archief van de band – amateuropnamen dus – zijn net als het optreden van ondermaatse kwaliteit.

Het is jammer dat een sympathieke band als Seven Witches niet met een betere dvd op de proppen kan komen. Maar goed, als je geen megabudget hebt is een high definition-dvd met DTS en multiple angles niet altijd even vanzelfsprekend.

Tracklist:
1. Open
2. Dance With The Dead
3. Apocalyptic Dreams
4. Metal Tyrant
5. The Answer
6. Johnny
7. Jam Session
8. Can't Find My Way
9. Incubus
10. Metal Asylum
11. Warmth Of Winter
12. Camelot
13. Natures Wrath
14. Cries Of The Living
15. Passage To The Other Side
16. Mental Messiah

Score: 58 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 16 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]