Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Seven Witches - Amped
Jaar van release: 2005
Label: Regain Records
Seven Witches - Amped
Hij zal wel tijd te kort komen, die Jack Frost. Niet alleen kwam zeer recentelijk nieuw werk van The Bronx Casket Co. en zijn nieuwe solo cd ‘Out In The Cold’ uit, ook heeft de voormalig Savatage gitarist van de zomer een nieuwe Seven Witches-plaat, genaamd ‘Amped’, opgenomen die hij ook nog eens eigenhandig produceerde.

Collega reviewer Kristof was niet bijster te spreken over het laatste werk ‘The Year Of The Witch’ van deze Amerikanen. Een jaar en een paar maanden later is (de overigens zeer goede) zanger James Rivera opgestapt en heeft zich naar verluid aangesloten bij Bay Area Thrash veteranen Vicious Rumors. Niet getreurd. De opvolger van Rivera luistert naar de naam Alan Tecchio (Hades, Watchtower) en levert goed werk af dat prima past bij ‘7W’. Zo hoor ik tijdens ‘GP Fix’ en ‘The Fame Gets You Off’ een stemgeluid dat akelig veel weg heeft van dat van voormalig Iced Earth-zanger Matthew Barlow, wat overigens een vet pluspunt is.

Frost zelf laat niet bijzonder veel van zijn talenten horen op deze alweer zesde plaat. Ook al zijn z’n solo’s om van te smullen en zijn deze niet sporadisch aanwezig, de meeste riffs zijn nogal ‘plain’ en tijdens het afsluitende ‘Widows And Orphans’ waagt hij zich aan een van Iron Maiden geleende riff, die helaas niet geweldig uitpakt. Opvallend is dat niemand de credits krijgt, maar ik wel degelijk (lees: vaak) pianogeluiden – bijvoorbeeld tijdens het HIM-achtige ‘BE’ bijvoorbeeld – en ook wat synths (‘Flesh For Fantasy’) waarneem.

Als conclusie kan ik die van Kristof’s review aanpassen door de naam James Rivera te vervangen door Alan Tecchio en zijn laatste twee zinnen naar eigen smaak in te vullen. Komt ie:

Dit korte (maar veertig minuten) schijfje is dus verre van wereldschokkend. Je kan wel zeggen dat de productie vet is, de heren heel strak spelen en dat Alan Tecchio een wereldstrot heeft maar de composities zijn gewoon te zwak (ok, ook hier een aanpassing want zo zwak zijn ze eigenlijk niet) voor deze grote en ervaren mannen. Fans van melodieuze metal (met een sterke zanger!) zullen zeker niet teleurgesteld zijn na ‘Amped’ te hebben aangeschafd. Mensen die opzoek zijn naar wat meer spanning en gecompliceerde metal moeten nog even doorzoeken. Ten slotte zijn er bonuspunten voor het fraaie artwork.

Tracklist:
1. West Nile
2. Synnydale High
3. Dishonor Killings
4. GP Fix
5. BE
6. Fame Gets You Off
7. Flesh For Fantasy
8. Red
9. Widows And Orphans

Score: 78 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 5 november 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Jeroen op 30-12-2006 om 20:11u
Score: 80 / 100

Heeft niets weg van Matthew Barlow aight, hij heeft zelf een gastrolletje

Reactie van Jeroen op 31-12-2006 om 00:04u
Score: 80 / 100

Al hoewel..nu ik na lees twijfel ik toch weer.. of was dat niet deze plaat.. Nou ja, ik vind het een strakke plaat. Niet geniaal, maar wel weer errug lekker.