Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Seven Witches - Rebirth
Jaar van release: 2013
Label: Frostbyte

Seven Witches - Rebirth

De enige constante factor in de line-up van de Amerikaanse heavy metalband Seven Witches is gitarist Jack Frost, en Jack Frost is dan ook bijna verantwoordelijk voor alles. Hij schrijft de songs, produceert ze en speelt op een behoorlijke manier gitaar. Met het echt doorbreken van de band wil het echter maar niet lukken en wanneer je de reviews van de afgelopen tien jaar bekijkt, zit hem dat vooral in de flauwe heavy metalsongs en de matige productie. Helaas geldt dat ook weer voor dit nieuwe Rebirth.

Aan de muzikanten ligt het niet; zoals gezegd speelt Jack Frost een aardige riedel op zijn gitaar en hebben drummer Johnny Kelly (Type O Negative, Danzig) en bassist Ronnie Parkes (Farcry) hun sporen ook wel verdiend. Nieuwe frontman Anthony Cross heeft een lekker ruw rockgeluid in zijn stembanden zitten en vervangt Alan Tecchio die nog wel even te horen is in de afsluiter van deze plaat Poison All The People. De technische mogelijkheden van de mannen ten spijt, al die muzikale kunsten zijn pas wat waard wanneer ze zorgen voor stevige nummers die je bijblijven en helaas geldt dat voor geen enkele van de tien songs die deze plaat telt. De songs blijven niet hangen, de productie is onevenwichtig waardoor niet alle elementen mooi uitkomen en ondanks dat Jack Frost wel weet hoe hij gitaar moet spelen, zijn sommige van zijn repetitieve uithalen wel erg saai.

Het is jammer dat Seven Witches er wederom niet in is geslaagd een gedenkwaardig product uit te brengen. Wanneer je echter de voorgaande platen in ogenschouw neemt, ligt dit Rebirth volledig in de lijn der verwachtingen.

Tracklist:
1. Man In The Mirror (Enemy Within)
2. Claustrophobic (No Way Out)
3. Nightmare Man
4. Stand Or Fall
5. Murderer? (Hang 'em High)
6. True Blood
7. Head First
8. Rebirth
9. Riders Of Doom
10. Poison All The People

Score: 60 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 28 november 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Seven Witches - Rebirth
Reactie van Bastiaan op 29-11-2013 om 15:23u
Score: 55 / 100

Ik heb Jack Frost best wel hoog zitten, die man kan spelen, maar songs schrijven kan hij niet.

Seven Witches - Rebirth
Reactie van Jeroen op 29-11-2013 om 17:04u

Spijker op de kop. Ik heb deze plaat nog niet gehoord, maar het is sinds Amped behoorlijk achteruit gegaan met Frost. Deadly Sins was niet echt spannend en Call Upon The Wicked leek wel een verzameling leftovers. Wat mij betreft zijn Second War In Heaven, City Of Lost Souls, (vooral) Passages To The Other Side en Year Of The Witch wel uitstekende platen. Maar de koek blijkt nu definitief op. Nu zijn het vooral de zangers die de kar trekken. En dat is niet genoeg.

Seven Witches - Rebirth
Reactie van Jeffrey op 29-11-2013 om 17:39u

Ik moet zeggen dat City of lost souls nou ook niet echt denderend is..

Seven Witches - Rebirth
Reactie van Jeroen op 29-11-2013 om 18:32u

Niet alles nee, maar nummers als The Legend Of Sleepy Hollow en City Of The Lost Souls vind ik wel gaaf. Plaat heeft wel een gaaf US metalsfeertje. Jammer van die twee flauwe coversongs.

Seven Witches - Rebirth
Reactie van Jeffrey op 30-11-2013 om 14:29u

Zo uit mijn hoofd vond ik alleen het eerste of tweede nummer goed en de Pat Benatar cover goed.