Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Goatwhore - A Haunting Curse
Jaar van release: 2006
Label: Metal Blade Records
Goatwhore - A Haunting Curse
Onlangs heb ik nog over de Wallen gebanjerd. Niet uit touristisch oogpunt, maar ach u kent het wel, je bent in de buurt en loopt er langs, op weg naar de Dam. En op de Wallen ziet u (naast de vele touristen) werkelijk van alles. Blote dames, bijna blote dames, in leer geklede dames, eigenlijk wel dames in alle kleuren, maten en gewaden. Maar een metalfan wil méér. Goatwhore, bijvoorbeeld. En laat het thuisfront die nou nét kunnen verschaffen, dus fuck de Wallen, thuis smaakt het bier ook lekker.

Of lekkerder, want thuis is de plee schoon, en er is Goatwhore. En Goatwhore heeft A Haunting Curse. Lukt het nog? Gelukkig. Want A Haunting Curse is een exemplaar dat u niet wilt missen, veronderstel ik.
Veronderstel ik, want een beoogklepte lezer kan dit venster dichtpleuren. Voor zover het nodig is, moet ik u namelijk er aan herrinneren dat Goatwhore de verzuiling heeft overgeslagen. Black metal, death metal, thrash metal, what`s in a name, als het maar rost. En Goatwhore rost, om over A Haunting Curse maar te zwijgen.

Want deze derde full-length van de inventieve Amerikanen toont maar weer eens een keer hoe gebundelde krachten succesvol ten strijde trekken. A Haunting Curse presenteert u en mij een smakelijke compote van black en death metal, en bij wijze van toefje of snufje komt er her en der ook wat thrash (neem de stevige nummers als In The Narrow Confines Of Defilement en Silence Marked By The Breaking Of Bone) om de hoek kijken. Dit alles resulteert in bijna 40 minuten van pure metalkwaliteit. Want Goatwhore weet wanneer wat waar hoort em waarom. De muziek is doordacht doch uitgekookt, want de muzikale krachten van A Haunting Curse mogen geenszins worden onderschat. Deze cd is weliswaar geen ongeleid projectiel, maar de ferme composities hebben genoeg bommen achter de hand. Dus mocht u na een paar nummers plots besluiten dat A Haunting Curse wel leuk klinkt maar er nu best iets spanneds mag gebeuren, wordt u op uw wenken bediend en gooit Goatwhore zo`n bommetje door uw speaker of oordopje. Succes verzekerd.

Goed, toegegeven, tegen het naderende einde is de grootste verrassing er wel af. Het geluid wordt herkenbaar, want daar doet de band geen drastische dingen mee. Het stevige tempo, daar raakt u ook wel mee vertrouwd, hoewel sommige bommetjes van Goatwhore `m nou juist in de afremming ervan zitten, en de vocale klanken zullen u geen beenderen breken (wel doorzagen). Maar weet u, in combinatie met de prima inhoud van A Haunting Curse acht ik zo`n formule op dit moment best welkom. Nu technisch gepriegel en gejaag hoogtij lijkt te vieren in metalland, kan ík blij worden van een cd die mij een plezierige 40-tal minuten verschaft zonder dat ik spontaan aan de racekak raak.

Tracklist:
1. Wear These Scars Of Testimony
2. Bloodletting Upon The Cloven Hoof
3. Alchemy Of The Black Sun Cult
4. My Eyes Are The Spears Of Chaos
5. In The Narrow Confines Of Defilement
6. Forever Consumed Oblivion
7. A Haunting Curse...
8. Silenced Marked By The Breaking Of Bone
9. Diabolical Submergence Of Rebirth
10. ...Of Ashen Slumber
11. I Avenge Myself

Score: 83 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 4 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Goatwhore - A Haunting Curse
Reactie van torre op 04-10-2006 om 21:59u

ik ben laatst ook nog even op de wallen geweest en ik ken goatwhore niet, dus daar moet dan maar eens verandering in komen, en snel ook

Goatwhore - A Haunting Curse
Reactie van satyr op 16-11-2006 om 15:57u
Score: 96 / 100

wat een zalige release ik kende goatwhore niet maar toen ik dit hoorde vielk haast omver.wat een death black trash plaat!!!!!!!!!!!!!dit is zeker 1van de beste metalcds ooit luister maar eens naar alchemy of the back sun cult en wear these scars of testimony!!! must buy btw wat een drummer :p