Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Nickelback - All The Right Reasons
Jaar van release: 2005
Label: Roadrunner Records
Nickelback - All The Right Reasons
Het is te makkelijk. Nickelback hangt van eenvoud bij elkaar, is aanstekelijker dan veel popbands, heeft ontzettend veel succes en wordt uitgekotst door iedereen die denkt dat een Darkthrone of Mayhem meer bestaansrecht heeft omdat het harder is. Mede daarom ga ik vertikken Nickelback's nieuwe cd klakkeloos verbaal in de container te mieteren. Commercieel succes hebben is ook een kunst.

Het is natuurlijk zo dat men collectief afgehaakt is na de zeurderige hit "How You Remind Me", al dan niet na het horen van de nieuwe single "Photograph". Nickelback heeft echter wel degelijk stevige rockers in huis. Zoals de logge mid-tempo opener "Follow You Home", waarop ZZ Topper Billy F Gibbons zes snaren en een stemband bijdraagt. Of de aan Dimebag "Pantera" Darrel Abbot opgedragen "Side Of A Bullet" waarop de gitaarheld zelf nog te horen is in de solo. Het getuigt trouwens van respect dat het nummer geen zeikerige ik-mis-je-ballad is geworden. Dat zou de Dimebag zelf niet gewild hebben.

Het stikt wel van de melancholische meezingnummers waarin leed van het een en andere soort wordt bezongen. Het zijn er teveel. Daar mag je over klagen. Het wordt al helemaal vervelend als je in een "Savin' Me" (catchy) zanglijnen terughoort die al eerder te vinden waren in (de hitsingles) "Someday" en "How You Remind Me". Daar mag je dan weer gerust over zeiken. Strafpunt voor Chad & co.

Dan zijn de teksten toch amusanter, weer een voorbeeld van hoe treffend eenvoud kan werken. Het werkt voor veel mensen. Waarom zwaarmoedige filosofische pillen lezen als je dezelfde wijsheid uit een sprookje kan halen? Daarom genieten we volop van van teksten als "You’re beside me on the seat / Got your hand between my knees / And you control how fast we go by just how hard you wanna squeeze / It’s hard to steer when you’re breathing in my ear / But I got both hands on the wheel while you got both hands on my gears" en de zinsnede "They’ll get you anything / with that evil smile / Everybody’s got a drug dealer on speed dial / Hey hey I wanna be a rockstar".

Niemand zal verrast zijn dat deze cd weinig afwijkt van de voorgaande twee albums. Nickelback blijft een band van de makkelijke rockers, iets wat ook als dat goed werkt meegenomen moet worden in de score. Ik gooi er daarom ondanks m'n voornemen bovenaan dit artikel een ietwat gematigde score tegenaan (reviewen is een complex werkje, probeer het niet te begrijpen), dan kan "All The Right Reasons" in de auto en ik verder met de volgende review.

Tracklist:
1. Follow You Home
2. Fight For All The Wrong Reasons
3. Photograph
4. Animals
5. Savin' Me
6. Far Away
7. Next Contestant
8. Side Of A Bullet
9. If Everyone Cared
10. Someone That You're With
11. Rockstar

Score: 73 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 22 oktober 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Nickelback - All The Right Reasons
Reactie van Cainam op 22-10-2005 om 22:41u

Serieus, leuk voor die gasten dat ze muziek maken, maar Nickelback behoort gewoon niet gerecenseerd te worden. Aardschok doet het ook al en geeft een soort gelijk cijfer, maar waarom? Is Nickelback origineel? Nee, die eerste hit van ze en die hit van een paar maanden geleden zijn inwisselbaar en over elkaar heen te plakken zonder dat het kut klinkt. Zoek maar op internet. Zijn die gasten van Nickelback idealistische muzikanten? Nee, het gaat immers om het scoren van hits en dus veel geld. Ow, doen ze het niet voor het geld? Nou, de zanger/gitarist heeft een platenlabel waar alles exact hetzelfde als Nickelback klinkt. Iets te verkopen soms? Is Nickelback oprecht? Nee, beetje doen alsof ze zo dicht bij die dooie ex-gast van Pantera staan en dan een nummertje voor hem uitbrengen. Natuurlijk voor het geld. Moet Nickelback daarom vermeden worden door elke zichzelf-respecterende rock-recensent? Ja! Ps: Ik heb de cd niet geluisterd (niet van plan trouwens), dus in principe kan ik er dus weinig over zeggen, maar van wat ik er van op tv zie en hoe hun image is, kan ik er toch wel wat over zeggen. Maar misschien ben ik gewoon te cynisch tov van die lui en moet ik me er helemaal niet druk over maken, maar dat doe ik als muziekidealist toch wel.

Nickelback - All The Right Reasons
Reactie van Patrick op 23-10-2005 om 19:31u
Score: 50 / 100

Als zichzelf niet al te serieus nemende rock-recensent noem ik dit weer een middelmatige, saaie elevator/mall/tmf rock plaat van Nickelback. "...zichzelf-respecterende rock-recensent"? Van die termen krijg ik kriebels op vreemde plekjes. Metalfan is bepaald The Wire of iets dergelijks.

Nickelback - All The Right Reasons
Reactie van Patrick op 23-10-2005 om 19:31u
Score: 50 / 100

Als zichzelf niet al te serieus nemende rock-recensent noem ik dit weer een middelmatige, saaie elevator/mall/tmf rock plaat van Nickelback. "...zichzelf-respecterende rock-recensent"? Van die termen krijg ik kriebels op vreemde plekjes. Metalfan is NIET bepaald The Wire of iets dergelijks.

Nickelback - All The Right Reasons
Reactie van Jan Jelle op 25-10-2005 om 11:43u
Score: 100 / 100

Ooooh, jonge jonge, wat makkelijk om Nickelback helemaal af te kraken heren. Iedere lul die schrijft/zegt dat de band helemaal kut is, die kent alleen de nummers die hij op de radio heeft gehoord. Bullshit om een plaat af te kraken omdat er een bandnaam aan zit. Zielig zelfs. Cainam en Patrick zijn vast en zeker jaloers en proberen vast en zeker, zonder resultata, rockmuziek te maken of zijn jaloers op de verworven (financiele) status en balen dat ze nog steeds achter de flessenband bij de Dirk staan...... Fuck die kut-commerciele Dirk vd Broek! Alhoewel ik er nooit kom en dus eigenlijk niet weet hoe kut het er is.

Nickelback - All The Right Reasons
Reactie van Buster op 30-10-2005 om 22:24u
Score: 100 / 100

Zeker en vast. Dat je zelf naar het album luistert dan doet het je echt wel iets. Dit is echt iets appart,, het is geen metal, maar rock/hard rock moet ook gerespecteerd worden. Nickelback heeft veel goede liedjes en zeker op het album, ik luister heel graag naar death, trash, gothic en dergelijke maar deze blijft er zeker bij horen. Met dit is het allemaal begonne en ik ga er zeker niet van afhaken. De rest die ze gewoon uitkakken van begin af aan zonder is één keer te luisteren zijn dikke zeikerds!! Ik heb gesproken greetz buster

Nickelback - All The Right Reasons
Reactie van Squidward op 02-03-2006 om 21:50u

Ik begrijp niet dat er maar liefst twee album-reviews van Nickelback op deze site staan, dan zou Limp Bizkit en Linkin Park er ook op kunnen staan.

Nickelback - All The Right Reasons
Reactie van Bob op 02-03-2006 om 22:43u

Misschien wel een goeie ja, we gaan de platenmaatschappijen van LP en LB maar eens aanschrijven.