Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Nickelback - The Long Road
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
Nickelback - The Long Road
Ik wil deze review beginnen met een algemene opmerking. Deze site draagt nog altijd de naam 'Metalfan.nl' en de muziek die hier wordt besproken valt dus ook in dat genre. Het genre 'metal' houdt volgens mij veel in; van harde rockmuziek tot obscure grimmige black metal. Een recensie van de nieuwste Nickelback cd vind ik dus ook niet misstaan op deze site. Dus reacties zoals 'Nickelback hoort niet thuis op Metalfan' slaan kant nog wal.

Het vorige Nickelback album is natuurlijk een schijf die heel veel verkocht is. Dit komt vooral door singles als 'How you remind me' en 'Too bad'. Dat album was zeker te pruimen maar werd toch vooral gedragen door enkele uitschieters. Dus was ik toch wel benieuwd naar wat de heren op dit album zouden doen. De eerste single 'Someday' komt regelmatig op tv voorbij en is vrij vaak op de radio te horen. Een typisch Nickelback nummer dat echter ook niet echt speciaal is. Het album begint direct, voor Nickelback begrippen, erg hard met het slechts twee minuten durende 'Flat on the floor'. Het hardste Nickelback nummer ooit! En er staan nog enkele harde nummers op deze schijf maar ook de rustigere Nickelback-ballades ontbreken niet. Elf nummer lang kan je een uitgebalanceerde album beluisteren dat erg goed en professioneel in elkaar zit. Ondanks dat er geen echte uitschieters op staan vind ik het hun beste en meest volwassen album tot nu toe.

Nickelback heeft dus aan de druk weerstaan en gewoon een erg goed rockplaatje opgenomen. Het grootste negatieve aspect is natuurlijk het feit dat er heel weinig aan de sound van de band is veranderd en dat het eigenlijk gewoon 'meer van het zelfde 'is. Of dit album beter zal verkopen als zijn voorvanger betwijfel ik ten sterkste, maar het is in mijn ogen wel hun beste plaat die ze ooit opnamen. En tenslotte wil ik melden dat er ook een erg mooie digipack te verkrijgen is van 'The long road' waar drie bonustracks op terug te vinden zijn. En Dimebag Darrel (Pantera) speelt mee op de Elton John cover 'Saturday night's allright (for fighting)'. Als je het album toch gaat kopen dan zou ik zeker voor die digipack versie gaan. Aanrader voor rockfans.

Tracklist:
1. Flat on the floor
2. Do this anymore?
3. Someday
4. Believe it or not
5. Feelin' way too damn good
6. Because of you
7. Figured you out
8. Should've listened
9. Throw yourself away
10. Another hole in the head
11. See you at the show

Bonus track (digipack versie)
12. Saturday night's allright (for fighting)
13. Yanking out my..
14. Learn the hard way

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 oktober 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Nickelback - The Long Road
Reactie van six-feet-under op 16-10-2003 om 11:00u

nickelback hoort dus degelijk wel niet thuis op metalfan!je heb het inderdaad of METAL maar noem jij nickelback metal? nickelback blijft nog altijd rock!je zegt het zelf eigelijk:van harde ROCK tot obscure black metal!kijk je hebt harde rockmuziek,maar dat wil nog niet meteen zeggen dat dat ook bij metal hoort!nickelback is geeneens normale hardrock,maar commercieel pop gezeik.als je daar van houdt prima,he,als dat toch bij metal hoort,waarom gaan jullie dan ook niet meteen sting recenseren?

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 16-10-2003 om 11:23u

Je begint de recensie natuurlijk al uitermate fout, ongeacht of het nu thuis hoort op deze site of niet. Lijkt wel alsof je je bij voorbaat verontschuldigt voor het feit dat het een rockband (?) is en dat er dus wel een hoop kritiek kan komen op deze keuze. Bedoel schrijf het niet of doe het met overtuiging!

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 16-10-2003 om 13:33u

Een uitermate intelligente reactie van six-feet-under

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 16-10-2003 om 21:08u

het is trouwens wordt besproken

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 17-10-2003 om 13:47u

Geniaal geschreven: "Het vorige Nickelback album is natuurlijk een schijf die heel veel verkocht is." Deze kerel verdient een litteratuurprijs!

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 17-10-2003 om 18:53u

Ik begon deze recensie zo omdat er anders weer heel veel geklaag komt over het feit dat de nieuwe nickelback besproken is op deze site. En uiteraard is Nickelback rock muziek. Kristof van Acker

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 18-10-2003 om 01:19u

Vroeger was Deep Purple hardrock. Nickelback is harder dan Purple. Nickelback is rock. Generatieprobleempje ? Old Motorheadbanger

Nickelback - The Long Road
Reactie van Wolfgard op 18-10-2003 om 23:20u
Score: 23 / 100

Waarom geen rock hier, maakt op zich niets uit... Maar Nickelback vind ik persoonlijk een band om van te walgen, de zang is hoogst irritant, de sound is soms poppy en men doet het overduidelijk om commerciële doeleinden... Iedere keer als deze band weer eens voorbij komt op de radio werkt het weer tenenkrommend, met deze cd is dat niet ander....FLutzooi! Wolfgard

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 19-10-2003 om 12:08u

Rock of metal: het ligt zo dicht bij elkaar, jongens. Het verschil zit hem in de imagostunts die metal nodig heeft... Jullie trappen er allemaal in met open ogen: wie verdient de felicitaties? Buiten het feit dat ik de review niet echt hoogstraande literatuur vind, moet ik wel zeggen dat Mr. Van Acker gelijk heeft dat hij ook dit album op deze site zet: why the hell not? En dan nog iets: Nickelback harder dan Deep Purple???????? Luister eens naar klassiekers als 'Space Truckin'', 'Highway Star', 'Speed King' en ja, ook 'Child In Time': weinig groepen die ooit in de rockgeschiedenis zoveel power hebben gehad. Ook heb ik niets tegen Nickelback, maar vergelijk ze om te beginnen alstublieft NIET met Deep Purple; beetje hoog gegrepen, vind je niet?

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 21-10-2003 om 17:02u

Ik neem het over het algemeen. De songs die je noemt zijn inderdaad powerfull maar niet alles van Purple is hard net zoals bij Nickelback. Op gebied van kwaliteit heb je gelijk. Ik wil Nickelback zeker niet kwalitatief met Purple vergelijken. Ik wou alleen aantonen dat wat vroeger hard genoemd werd nu dikwijls gewoon als rock wordt bestempelt.Nickelback is zelfs niet in staat om een song als Child in Time te maken.

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 08-08-2004 om 14:35u

Echt dom,zet maar Rock op deze site maar niet deze bagger

Nickelback - The Long Road
Reactie van Een_Metalfan op 13-10-2004 om 20:19u

net zo kut als Linkin Park en Limp Bizkit

Nickelback - The Long Road
Reactie van Dimmu op 16-04-2005 om 10:59u

waarom ben ik het toch helemaal eens met de reactie hier boven de mijne :d

Nickelback - The Long Road
Reactie van dirkgrijs op 22-10-2005 om 19:06u

misschien omdat je een meeloper bent? dimmu is namelijk ook behoorlijk commercieel geworden..

Nickelback - The Long Road
Reactie van torre op 05-01-2006 om 18:27u
Score: 90 / 100

dit is gewoon een heel lekker album, wat maakt het nou uit wat een ander er van vind, en wat maakt het uit dat het commercieel is (jaloers?)