Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  8 december:
 • Eindhoven Metal Meeting Warm-up Evening
 • Nile, Krisiun, In Element en Wrath Of The Nebula
 • 9 december:
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Haltpop Winterfest
 • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
 • 10 december:
 • Dezerter en Offensywa
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • 11 december:
 • Enter Shikari, Trash Boat en Wargasm
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • John Corabi
  8 januari:
 • Shadow Of Intent, Enterprise Earth, Angelmaker, To The Grave en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
 • Bidi van Drongelen (Astrosoniq)† - 53
 • Corey Taylor (Slipknot) - 49
 • Jim Morrison (The Doors)† - 79
 • Johan Larsson (In Flames) - 48
 • Johnny Rod (W.A.S.P.) - 65
 • Marty Friedman (Megadeth) - 60
 • Phil Collen (Def Leppard) - 65
 • Ralph Santolla (Obituary) - 52

Vandaag overleden:
 • Darrell "Dimebag" Abbott (Pantera) - 2004
 • Gary Thain (Uriah Heep) - 1975
 • John Lennon (The Beatles) - 1980
Review

Danzig - Circle of Snakes
Jaar van release: 2004
Label: Regain Records
Danzig - Circle of Snakes
Ik heb Glenn Danzig één keer in mijn leven zien optreden en dat vergeet ik nooit meer. Dat optreden vond plaats in de zomer van 1999 en was nogal apart te noemen. Onze kleine ‘evil elvis’ was in een rotbui en zijn gedrag was niet echt vriendelijk te noemen. Niemand mocht een foto tijdens het concert nemen, er mocht niet worden gecrowdsurft en na elk nummer kregen we van onze grote vriend te horen hoe een slecht publiek we wel niet waren. 'Apart' dus. Niettemin heb ik voor Danzig altijd respect gehad; zijn cultwerk bij The Misfits en Samhain is legendarisch en zijn eerste drie soloplaten staan nog steeds als een wel heel goed gefundeerd huis. Daarna ging het compositorisch wat minder, ‘Danzig IV’ was zeker nog wel te doen maar het album ‘Danzig V’ sloeg kant nog wal. Daarna volgde het verrassende uitstekende ‘Danzig 6:66 Satan’s child’ die echter te niet werd gedaan door het navolgende ‘Danzig 7:77: I Luciferi’ dat een wel een heel saaie plaat bleek te zijn. Alsof dat niet genoeg was verscheen er een werkelijke trieste dubbel live cd ‘Live on the black hand side’ die verschrikkelijk slecht klinkt.

Natuurlijk hoopte ik dat Danzig met zijn achtste solowerk zich terug ging revancheren en mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Deze verwachtingen worden niet echt volledig ingelost: de plaat klinkt gelukkig terug meer metal, Prong gitarist Tommy Victor schreef een aantal leuke riffs en de heel aparte stem van Danzig draagt het geheel weer. De elf composities zijn een stuk beter dan op zijn vorig solowerkje maar echte klassiekers zitten er jammer genoeg zeker niet tussen. Ik heb steeds het vervelende gevoel ‘dit heb ik al eens gehoord op een andere Danzig-cd’. Wat overblijft is een typisch Danzig album dat wel onderhoudend is maar verre van speciaal. Nummers als ‘Skincarver’, ‘1000 devils reign’ en ‘When we were dead’ schieten er net nog een beetje uit.

‘The king’ heeft dus terug een stap gezet in de goede richting maar het niveau en de sfeer van album 1, 2, 3 en 6 worden bijlange niet gehaald. Dit album is dan ook alleen aan te raden aan echte fans van deze dwerg en wie benieuwd is naar muziek van dit personage kan beter zijn geld steken in oude Danzig cd’s die ik wel aan iedereen met een warm en duister hard kan aanraden. De productie is trouwens weeral matig maar het artwork is weer fijn, vooral de stoere poserfoto’s van Glenn zijn weer geweldig en de decadente foto’s van siliconenhoeren dragen bij tot de geschifte wereld van Glenn Danzig. Nu hoop ik dat ‘Danzig 9’, negen is namelijk het enige satanistische getal dat er is, wel speciaal en duister zal zijn. Overigens heeft hij aangekondigd dat de lopende Danzig tour de laatste ooit is, dus grijp je kans, want het zal zeker een aparte ervaring zijn! Maar ‘Circle of snakes’ is een tegenvaller.

Tracklist:
1. Wotans procession
2. Skincarver
3. Circle of snakes
4. 1000 devil reign
5. Skull forest
6. Hellmask
7. When we were dead
8. Night, BeSodom
9. My darkness
10. Netherbound
11. Black angel, white angel

Score: 62 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 september 2004

Danzig - Circle of Snakes
Reactie van Een_Metalfan op 17-09-2004 om 18:25u

glenn moet weer terug naar de MISFITS

Danzig - Circle of Snakes
Reactie van trooper op 18-09-2004 om 14:28u
Score: 85 / 100

ik ben een grote danzig van en ik geef toe dat de eerste cd's inderdaad beter zijn,maar dan ook anders. De verwijzingen naar blues zijn vrijwel verdwenen op deze cd maar ze hebben plaatsgemaakt voor sfeervolle metal. Ik vind dit zeker geen tegenvaller en ik hoop dat ze belgië ook aandoen op hun laatste tour.

Danzig - Circle of Snakes
Reactie van Wolfgard op 18-09-2004 om 15:14u
Score: 60 / 100

zucht, de plaat kon me niet boeien.. daarnaast is Glenn gewoon een arrogante lul

Danzig - Circle of Snakes
Reactie van madman op 06-10-2004 om 11:53u

Volgens mij mankeert Glennemans wat aan zijn oren. Nadat die live-plaat de aller-allerslechtste productie ever was toegedaan, komt ie weer met een plaat die het aanhoren niet waard is. Zelfs de grootste oetlul kan dit beamen.......

Danzig - Circle of Snakes
Reactie van trooper op 02-01-2005 om 00:20u
Score: 50 / 100

nu heb ik de cd ongeveer volledig gehoord. Als ik het feit dat dit album van danzig zou negeren, zou dit nog een matig album zijn, maar voor danzig zijn zijn gloriedagen nu definitief onder de grond gestoken. Enkele nummers vind ik nog er door kunnen, maar de sfeer van vroeger is weg. Ik wil hem enkel nog is live kunnen zien, maar dat zit er niet in.

Danzig - Circle of Snakes
Reactie van 'bones' op 05-01-2005 om 19:15u
Score: 10 / 100

de meest overschatte band(evenals the misfits) allertijden...live is Glen werkelijk niet om aan te horen, wel grappig dat deze kneus wel wordt gerecenceerd waarschijnlijk omdat hij met zijn satanische image gelijk als metal mag worden bestempeld? Terwijl het 'punk' is van een bedenkelijk niveau, wel geinig dat een van glen's grootste fans jaymz Hetfield is. St. Anger is waarschijnlijk een ode aan Glen onder het mom van wij kunnen nog meer inspiratieloze teringherrie op 1 plaat zetten!!! Als jullie nou eens echt godfathers zouden reviewen zoals o.a. TESTAMENT,OVERKILL,ANTHRAX,LAAZ ROCKET EN METAL CHURCH OM ER MAAR EENS EEN PAAR TE NOEMEN!

Danzig - Circle of Snakes
Reactie van sshadow op 23-12-2005 om 11:37u
Score: 100 / 100

Waarschijnlijk vind ik COS 1 van de betere Danzig albums. Ik ben het dan ook totaal niet eens met de bovenstaande negatieve reviews. Ja het klinkt anders dan de eerdere albums. Ja het zijn dan ook andere albums. De man maakt meer dan 30 jaar muziek. Hij kan niet 30 jaar lang hetzelfde deuntje opnemen. Op COS vind ik de composities sterk, productie is uitstekend, en de sfeer is indrukwekkend. Klassiekers heeft het zeker: White Angel Black Angel, Skull forrest. Een uitstekend album.

Danzig - Circle of Snakes
Reactie van enchant op 28-04-2010 om 16:28u
Score: 50 / 100

Ben een grote fan van Danzig, maar hier slaat ie de bal compleet mis (en dat is niet de eerste keer). Over goeie of slechte nummers kan je altijd discuissiëren, maar de reactie van sshadow hierboven dat de productie uitstekend is, snap ik langs geen kanten. Mijn exemplaar klinkt wer-ke-lijk nergens naar. Een gemiddelde beginnende band weet op hun eerste demo een beter geluid dan dit neer te zetten... Ofwel heb ik een illegale copie uit Taiwan in mijn handen??
Alleen al voor de productie (??) min 30 punten!!

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.