Enqute

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juni 2022 is uitgebracht?

Alestorm Seventh Rum Of A Seventh Rum
Alexisonfire Otherness
Artificial Brain Artificial Brain
Bleed From Within Shrine
Civil War Invaders
Coheed And Cambria Vaxis II: A Window Of The Waking Mind
Dinbethes Balans
Dir En Grey Phalaris
Hellevaerder In De Nevel Van Afgunst
Jorn Over The Horizon Radar
Kardashev Liminal Rite
Khold Svartsyn
Kreator Hate ber Alles
Motionless In White Scoring The End Of The World
Origin Chaosmos
Porcupine Tree Closure / Continuation
Saor Origins
Satyricon Satyricon And Munch
Seventh Wonder The Testament
Soreption Jord
Temple Of Void Summoning The Slayer
White Ward False Light
Wind Rose Warfront
Wrang De Vaendrig
een ander studio-album uit juni 2022

[ Uitslag | Enqutes ]

  7 juli:
 • Idles
 • 8 juli:
 • Idles
 • 9 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Semblant, As I May, secret Rule en Structural
 • 10 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Steel Panther
 • Vltimas en Dauthuz
 • 12 juli:
 • Dropout Kings en Frontstreet
 • 13 juli:
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
Kalender
Vandaag jarig:
 • Darren Cesca (Deeds Of Flesh) - 42
 • Kaisa Jouhki (Battlelore) - 42
 • Ringo Starr (The Beatles) - 82
 • Synyster Gates (Avenged Sevenfold) - 41

Vandaag overleden:
 • Syd Barrett (Pink Floyd) - 2006
Review

Danzig - Deth Red Sabaoth
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Danzig - Deth Red Sabaoth
Glenn Danzig heeft een enorme staat van dienst. Hij maakte natuurlijk furore met de horrorpunk van The Misfits, waarna de deathrock van Samhain en de 'blues metal' van Danzig volgden. Na aanvankelijk een periode van groot succes en een (commercieel) minder succesvolle fase met industrial- en gothic-experimenten, is de tijd aangebroken voor het negende Danzig-album van de inmiddels 55-jarige frontman: het illuster getitelde Deth Red Sabaoth.

Door het behoorlijk zwakke Circle Of Snakes uit 2004, zijn de voorspellingen voor dit album niet erg gunstig. Wel hoopvol is de steeds stabielere line-up met Tommy Victor (Prong), Steve Zing (Samhain) en Johnny Kelly (Type O Negative). Op Deth Red Sabaoth keert Glenn terug naar het Danzig geluid van eind '80 en begin '90. Voorgaande pogingen om zichzelf opnieuw uit te vinden, hebben plaats gemaakt voor het uitgesproken donkere bluesgeluid, waar de band zo bekend mee is geworden.

Zeker is dat de stem van Glenn eindelijk weer in vorm is. Zijn krachtige stemgeluid kon in de hoogtijdagen wedijveren met blueslegendes als Howlin' Wolf en Eric Burdon (The Animals), maar was de laatste jaren in het slop geraakt. De nummers zijn ook weer een stuk melodieuzer en zanggericht, maar, daar redt het album het nog niet mee.

Deth Red Sabaoth heeft namelijk een hoop fikse gebreken. Wat direct opvalt is de brakke opnamekwaliteit. De eerste draaibeurt moest ik echt even controleren of ik geen demo-opname zat te luisteren. Glenn Danzig heeft bewust een hoop ouderwetse opnametechnieken bij elkaar gezocht, om de boel als een jaren zeventig opname te laten klinken. Niks mis met deze stijl van opnemen, maar zorg dan ook voor een goede producer die er raad mee weet, in plaats van er zelf mee aan de slag te gaan.

Een ander probleem is het gitaargeluid van Tommy Victor. Bij Prong een strakke gitarist, maar de doorgaans zo gave pinch harmonics zijn op bijvoorbeeld Hammer Of The Gods en Black Candy verdomd irritant. Daarnaast zijn er de belabberde solo's die werkelijk nergens over gaan.

Valt het album echt zo tegen? Eerlijk is eerlijk, na wat luisterbeurten is er nog genoeg lol te beleven aan dit album. Zo zijn er de sterke en rustig opgebouwde nummers Deth Red Moon en On A Wicked Night. Of het eenvoudige en krachtig gezongen Rebel Spirits. Daarnaast is er ook nog het episch ingeluide Pyre Of Souls, dat helaas te lang en afwachtend van stof is. De overgebleven nummers zijn over het algemeen te herhalend en overtuigen niet helemaal. Ik mis een bepaalde energie. Waar is het opzwepende tempo en de 'punch' die Danzig I en II zo ontzettend gaaf maakten?

Het is niet terecht om te zeggen dat Glenn Danzig uitgeblust is. Wel is het de vraag of Deth Red Sabaoth als (weer) een stap in de goede richting gezien moet worden, en of de stille hoop op een laatste topalbum ooit nog vervuld zal worden. Danzig staat nog altijd in de schaduw van zijn eigen succes. Van meet af aan is de band angstvallig alleen gebleven in de blues metal niche. Door die positie hoop ik (als liefhebber), dat de koppige Glenn durft te delegeren, weer met een goede producer gaat samenwerken, en zich volledig toewijdt om eindelijk weer een dijk van een plaat af te leveren. Tot die tijd is Deth Red Sabaoth een goede zoethouder.

Tracklist:
1. Hammer Of The Gods
2. The Revengeful
3. Rebel Spirits
4. Black Candy
5. On A Wicked Night
6. Deth Red Moon
7. Ju Ju Bone
8. Night Star Hel
9. Pyre Of Souls: Infanticle
10. Pyre Of Souls: Seasons Of Pain
11. Left Hand Rise Above

Score: 73 / 100

Reviewer: Teun
Toegevoegd: 24 augustus 2010

Danzig - Deth Red Sabaoth
Reactie van Cosmic op 24-08-2010 om 13:26u

Hmm...
Klinkt niet echt uitnodigend.
Desalniettemin toch maar eens een luisterbeurt geven...mijn zwak voor duistere muziek is groot.

Danzig - Deth Red Sabaoth
Reactie van enchant op 24-08-2010 om 16:26u
Score: 75 / 100

De opnamekwaliteit van deze CD is inderdaad bedenkelijk. Jammer, want als je door het matige geluid heen luistert, zitten er wel degelijk vele goeie songs tussen.
Wat mij betreft daarom moeiteloos de beste CD sinds Danzig 4. Want wat een verschrikkelijk slechte CD was Circle of Snakes wel, zeg...
Danzig 6 en 7 waren me dan weer te wisselvallig. Te weinig nummers die cht sterk waren. En van het mislukte experiment Danzig 5 zwijgen we maar helemaal.
Als dit keer opnieuw een Rick Rubin (of eender welke producer met een gezond stel oren) achter de knoppen had gezeten, was het een knaller geworden. De songs zijn eindelijk weer slepend, bluesy en dreigend. Vind ook dat er geen vullertjes op staan, of het zou het intro voor "Pyre..." moeten zijn.
Alleen dat geluid... 10 punten aftrek in mijn beoordeling daarvoor!

Danzig - Deth Red Sabaoth
Reactie van Old Mhb op 25-08-2010 om 13:37u
Score: 80 / 100

Die sound kan idd veel beter. Voor de rest vind ik hem goed.

Danzig - Deth Red Sabaoth
Reactie van Robster op 26-08-2010 om 00:16u
Score: 85 / 100

Goede plaat! Alleen die Tommy Victor trek ik niet. Die kerel kan geen boventonen spelen...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.