Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Danzig - Skeletons
Jaar van release: 2015
Label: AFM Records

Danzig - Skeletons

Vijf jaar geleden kwam met het redelijk ontvangen Deth Red Sabaoth het laatste studio-album van Danzig uit. De stilte is nu doorbroken, al moeten de fans nog wel even langer op gloednieuw materiaal wachten. Skeletons bestaat namelijk louter uit covers.

Het idee voor een coveralbum met allerlei favorieten van Glenn Danzig lag al een tijdje op de plank, maar het duurde even voordat het daadwerkelijk vorm kreeg. Op deze plaat geeft de metal-Elvis nummers van Black Sabbath, ZZ Top, Aerosmith en uiteraard Elvis Presley een Danzig-jasje.

Coveralbums zijn vaak overbodig, maar kunnen nog wel eens verrassend uit de hoek komen. Echter slaat Danzig de plank volledig mis met de tien nummers die op deze plaat staan. De kwaliteit is bij tijd en wijlen werkelijk abominabel. Een brakke productie zijn we wel gewend bij Misfits en Danzig, maar bij die bands waren de meeste nummers tenminste nog goed.

Alleen de cover van Black Sabbaths N.I.B. en de heavy riff in Lord Of The Thighs van Aerosmith zijn nog enigszins acceptabel. Voor de rest zijn de uitvoeringen op Skeletons matig tot erg slecht. Los van het waardeloze geluid, klinkt het alsof de nummers worden gespeeld door een derderangs kroegband. De karakteristieke zang komt totaal niet uit de verf en klinkt met regelmaat toch heel erg vals. Ik geloof best dat de gecoverde artiesten allemaal muzikale liefdes zijn van Danzig, maar die liefde is niet terug te horen.

Misschien kan alleen de verstokte Danzig-fan of een liefhebber van extreme obscuriteit hier nog wat mee, maar dan moet je adoratie wel heel erg diep gaan. Skeletons is een draak van een album en één van de meest overbodige coverplaten ooit.

Tracklist:
1. Devil’s Angels (Dave Allan & The Arrows)
2. Satan (The Nightriders)
3. Let Yourself Go (Elvis Presley)
4. N.I.B (Black Sabbath)
5. Lord Of The Thighs (Aerosmith)
6. Action Woman (The Litter)
7. Rough Boy (ZZ Top)
8. With A Girl Like You (The Troggs)
9. Find Somebody (The Young Rascals)
10. Crying In The Rain (The Everly Brothers)

Score: 45 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 28 november 2015

Danzig - Skeletons
Reactie van Een Metalfan op 28-11-2015 om 17:00u

Tjeemig is het zo slecht

Danzig - Skeletons
Reactie van Een Metalfan op 29-11-2015 om 04:07u

Oorpijnslecht

Danzig - Skeletons
Reactie van Een Metalfan op 30-11-2015 om 11:44u

Dat die lulhannes nog fans heeft... Zijn gedrag in combinatie met matige tot slechte releases heeft dat toch al aardig gedecimeerd,

Danzig - Skeletons
Reactie van peetn op 30-11-2015 om 13:11u

Voor Danzig kom ik niet uit mn zetel,ZWAAR KUT

Danzig - Skeletons
Reactie van Jzt79 op 01-12-2015 om 10:08u
Score: 45 / 100

Jammer dat de reviewer bij voorbaat al geen Danzig liefhebber is, evenals de reageerders. De man heeft toch zeker fantastische albums afgeleverd in het verleden. Red Deth Sabaoth was op de productie na ook erg sterk. Maar goed, ik als liefhebber ben ook niet objectief. Deze coverplaat is er 1 waar ik erg naar uit keek, en mij zwaar teleurgesteld heeft. Het openingsnummer heeft wel een fijne Misfits-vibe, de Elvis-cover is ook leuk, maar de rest is ver onder de maat. Jammer.

Danzig - Skeletons
Reactie van Een Metalfan op 01-12-2015 om 10:09u

Is dat serieus de cover van het album? Gast mag ook wel eens aan de lijn.

Danzig - Skeletons
Reactie van Handsomedick op 02-12-2015 om 15:48u
Score: 10 / 100

Waarom brengen bands een cover album uit? Zijn ze arrogant en denken ze dat ze het beter kunnen? Of is het een gebrek aan inspiratie? Wat het ook is, op een enkeling na, kan het nooit aan het origineel tippen. Ook deze 'nieuwe' Danzig niet! Wat een drama! Zonde van de tijd! En dat terwijl de band met 'Lucifuge' en 'How The Gods Kill' twee geweldige albums heeft gemaakt. Maar vanaf 'Danzig 4' ging het mis, met deze 'Skeletons' als dieptepunt...

Danzig - Skeletons
Reactie van appie op 02-12-2015 om 23:29u

wat is die gast een ontzettende kutzanger en wat is dit een ontzettende kutplaat

Danzig - Skeletons
Reactie van enchant op 03-12-2015 om 21:59u
Score: 35 / 100

De eerste vier albums vond ik zeer goed. Vijf was slecht, maar zes en zeven waren eigenlijk zo slecht nog niet. Acht vond ik dan weer hopeloos zwak. En het lijkt toch echt wel alsof Glenn iemand nodig heeft die hem moet begeleiden. Zowel de productie als de cover van dit album zijn dramatisch slecht. ik snap niet dat je dat als muzikant zelf niet hoort/ziet. Jammer.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.