Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juni 2022 is uitgebracht?

Alestorm – Seventh Rum Of A Seventh Rum
Alexisonfire – Otherness
Artificial Brain – Artificial Brain
Bleed From Within – Shrine
Civil War – Invaders
Coheed And Cambria – Vaxis II: A Window Of The Waking Mind
Dinbethes – Balans
Dir En Grey – Phalaris
Hellevaerder – In De Nevel Van Afgunst
Jorn – Over The Horizon Radar
Kardashev – Liminal Rite
Khold – Svartsyn
Kreator – Hate Über Alles
Motionless In White – Scoring The End Of The World
Origin – Chaosmos
Porcupine Tree – Closure / Continuation
Saor – Origins
Satyricon – Satyricon And Munch
Seventh Wonder – The Testament
Soreption – Jord
Temple Of Void – Summoning The Slayer
White Ward – False Light
Wind Rose – Warfront
Wrang – De Vaendrig
een ander studio-album uit juni 2022

[ Uitslag | Enquêtes ]

  5 juli:
 • Escuela Grind, ZALM en Spetterpoep
 • Rammstein
 • 6 juli:
 • Old Man Gloom, Dead Neanderthals en Strom|Morts
 • Turnstile
 • 7 juli:
 • Idles
 • 8 juli:
 • Idles
 • 9 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Semblant, As I May, secret Rule en Structural
 • 10 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Steel Panther
Kalender
Vandaag jarig:
 • Michael Sadler (Saga) - 68

Vandaag overleden:
 • Michael Konovaloff (Hell City) - 2015
Review

Psychedelic Witchcraft - Sound Of The Wind
Jaar van release: 2017
Label: Listenable Records
Psychedelic Witchcraft - Sound Of The Wind
Het uit Italië afkomstige Psychedelic Witchcraft zit de laatste jaren niet stil. Het ijzer dient immers gesmeed te worden als het heet is, zal de band rondom de charmante zangeres Virginia Monti denken. Zo verscheen vorig jaar het debuutalbum The Vision en bracht de psychedelische, occulte rockgroep eerder dit jaar nog de verzamelaar Magick Rites And Spells uit. Het harde werken heeft tot een positief resultaat geleid, want in de nadagen van 2017 ligt met Sound Of The Wind alweer nieuw materiaal in de schappen. De groep heeft inmiddels onderdak gevonden bij Listenable Records, een label dat zich van oudsher gespecialiseerd heeft in extreme metal, maar met releases van King Witch, Night Viper en New Keepers Of The Water Towers de laatste jaren nadrukkelijk op het verleden teruggrijpt.

Die hang naar het verleden is ook duidelijk terug te horen in de occulte rock van Psychedelic Witchcraft. Verwacht geen moderne sound of allerhande toeters en bellen, maar een charmant authentieke productie en een band die klinkt alsof ze het album live heeft opgenomen. Fris en ongekunsteld. Psychedelic Witchcraft raakt op veel momenten de juiste snaar tussen zware doomriffs en ‘funky’, swingende rock. Daardoor klinkt Sound Of The Wind frivool, maar nergens té lichtvoetig. Vooral tijdens nummers als Wild We Go (waar de prominente, zweverige synths en groezelige ‘spoken word’-samples aan het begin voor een prettig sfeertje zorgen) en Rising On The Edge horen we de sterke kanten van deze Italianen.

Het wat dromerige, trage titelnummer is gek genoeg een van de mindere nummers op het album. Wanneer de band voor een rustigere aanpak kiest, blijkt het niveau toch wat in te zakken. Psychedelic Witchcraft komt beter tot zijn recht in rockende nummers als het erg fijne Turn Me On, waarin de basgitaar er lekker op los ronkt en het tempo wat hoger ligt. Niet alleen klinkt Monti hier op haar sterkst (hoewel ze geen wereldzangeres is), maar ook de andere muzikanten zijn op hun best wanneer de remmen wat meer losgaan. In dat opzicht is het jammer dat Sound Of The Wind zo songgericht is. Juist tijdens de ‘trippy’ instrumentale gedeelten, waarin de gitaristen zich laten gaan en de drummer lekker frivole ritmes uit zijn drumstel tovert, wordt Psychedelic Witchcraft écht goed (afsluiter Horizons), vooral als er ook nog een orgel bij gehaald wordt (The Warrens).

Toch laat Sound Of The Wind op de meeste fronten een duidelijke vooruitgang horen ten opzichte van de twee ook al niet onverdienstelijke voorgangers. De productie is krachtiger, zonder daarmee aan authenticiteit in te boeten, de songwriting is beter en de band speelt met beduidend meer zelfvertrouwen. Voor liefhebbers van authentieke hardrock met een vleug psychedelica (denk aan Ruby The Hatchet en Jess And The Ancient Ones bijvoorbeeld) is dit een prima album om onder de kerstboom aan te treffen.

Tracklist:
1. Maat
2. Lords Of The War
3. Wild We Go
4. Sound Of The Wind
5. Turn Me On
6. Rising On The Edge
7. The Warrens
8. Sin Of Mine
9. Let Me Be Myself
10. Horizons

Score: 82 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 28 december 2017

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.