Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete rock- of metalsong uit het jaar 2006?

Amon Amarth - Cry Of The Black Birds
Amorphis - House Of Sleep
Ancient Rites - Templar
Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh
Delain - The Gathering
Dragonforce - Through The Fire And Flames
God Dethroned - Hating Life
Hatebreed - Destroy Everything
In Flames - Come Clarity
Iron Maiden - For The Greater Good Of God
Kataklysm - Crippled And Broken
Killswitch Engage - My Curse
Lamb Of God - Walk With Me In Hell
Legion Of The Damned - Legion Of The Damned
Lordi - Hard Rock Hallelujah
Mastodon - Crystal Skull
Megadeth - Gears Of War
Motörhead - God Was Never On Your Side
My Dying Bride - To Remain Tombless
Sabaton - Attero Dominatus
Satyricon - K.I.N.G.
Slayer - Cult
Stone Sour - Through Glass
Tool - Vicarious
een andere kraker uit 2006

[ Uitslag | Enquêtes ]

    4 mei:
  • Dool
  • 7 mei:
  • Pvris en Scene Queen
  • VV (Ville Valo) en Zetra
  • 8 mei:
  • Bongzilla
  • Crypta, Nakkeknaekker en Plaguemace
  • 9 mei:
  • Bongzilla
  • Crypta, Nakkeknaekker en Plaguemace
  • Hemelvaartse Herrie
  • Huginns Awakening Fest
  • Pvris en Scene Queen
  • Tyketto
  • Xandria
  • 10 mei:
  • Crypta, Nakkeknaekker en Plaguemace
  • Edward Reekers The Liberty Project
  • Huginns Awakening Fest
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anna (Operatika) - 44
  • Davide La Rosa (Daedalus) - 45
  • Dick Dale† - 87
  • Gary Holt (Exodus) - 60
  • Juppe Sutela (To/Die/For) - 47
  • Kenichiro Fukui (The Black Mages) - 64
  • Mick Mars (Mötley Crüe) - 73
  • Oskar Montelius (Sabaton) - 44
  • Will Mecum (Karma To Burn)† - 52

Vandaag overleden:
  • Adam "MCA" Yauch (Beastie Boys) - 2012
Interview

Hindvir
Met Walanir
Door Erik
Geplaatst in mei 2008
Na eerder dit jaar een recensie van Hindvir’s eerste album Roth Cingetos Taxonaria gepubliceerd te hebben, werd het tijd om deze nieuwe band in het pagan/black-genre eens aan de tand te voelen. Hindvir bleek met hun agressieve aanpak een beetje een buitenbeentje in het doorgaans vrij kalme genre, dus enige toelichting bij hun muziek was zeer gewenst. Gitarist Walanir vond de tijd om enkele vragen voor ons te beantwoorden en schiep daarmee een duidelijk beeld van wat de band drijft en wat we van ze mogen verwachten in de toekomst.

Hindvir

Gefeliciteerd met jullie eerste album! Hebben jullie veel positieve reacties gekregen?

Bedankt! We hebben inderdaad al veel positieve geluiden over ons eerste album gehoord, zowel uit nationale als internationale hoek.

Zou je Hindvir aan onze lezers voor willen stellen? Wat zijn de achtergronden van jullie leden en wat heeft jullie samengebracht?

Hindvir is in 2003 opgestart, onder de naam Gjallarhorn. In die tijd componeerden mijn broer Engarth en ik samen, totdat Efnys Yersina zich bij ons voegde. Toen onze line-up compleet was, besloten we om onze naam te veranderen, omdat ook ons concept na verloop van tijd veranderd was en we meer agressief en lomp geworden zijn.
Voor wat betreft de leden veranderde de band snel weer, omdat Efnys Yersina ons verliet. Mijn broer en ik hielden toen audities met geïnteresseerde muzikanten en op die manier hebben we Archaon gevonden, onze huidige zanger. We doen altijd flink wat audities met gitaristen en bassisten, zodat we in het geval van concerten en festivals nooit zonder komen te zitten. In essentie zijn we allemaal gepassioneerde metalliefhebbers. Hoewel we ook een sterke interesse in Thrash en Death Metal hebben en dat ook in onze muziek naar voren brengen, is het toch het al maar groeiende geweld in Black Metal dat ons het meeste trekt en dat is wat we zullen blijven spelen.

Wat is de betekenis van de naam Hindvir en de titel van jullie album, Roth Cingetos Taxonaria?

De naam Hindvir heeft geen speciale betekenis. Het staat simpelweg voor onze muziek, het concept en de geest van de muziek.

Op de website van Behemoth Productions las ik dat jullie muziek hoogstwaarschijnlijk de aandacht van veel Windir- en Enslaved-fans zal trekken. Die bewering verraste me nogal, want na het luisteren van jullie album ben ik er helemaal niet van overtuigd dat Hindvir veel overeenkomsten met die bands heeft. Hebben die bands jullie op de één of andere manier geïnspireerd?

Hindvir - Roth Cingetos Taxonaria Ja, dat hebben ze, maar daar blijft het ook bij. Ik ben het met je eens dat onze muziek veel van die van hen verschilt. We hebben niet hetzelfde concept en maken geen muziek in dezelfde geest. Als je op één van onze concerten komt, dan zal je je dat snel genoeg realiseren.

Wat me het meeste aan jullie muziek bevalt, is dat jullie een paganconcept weten te gebruiken, zonder het agressieve black metalgeluid te verliezen, zoals veel andere bands dat wel overkomt. Is dit iets waar jullie bewust mee om zijn gegaan tijdens het componeren van de nummers?

Dat is een heel goede omschrijving van onze muziek, die je net geeft! Onze enige wens was ultra brute Black Metal te maken, door moderne riffs met old-school riffs te vermengen in onze composities. Hierbij probeerden we het Gaelic-concept intact te houden. Persoonlijk heb ik altijd mijn best gedaan om de paganstijl op de juiste manier naar voren te brengen. Onze voorouders leefden een gewelddadig leven en je hebt dus ook gewelddadige muziek nodig, om hun geschiedenis zo goed mogelijk te verwoorden.

Wat is jullie grootste prestatie op Roth Cingetos Taxonaria? Zijn er nummers die meer waarde voor jullie hebben dan andere?

Jazeker, die zijn er. Eén nummer die waar we meer van houden dan van de rest, is Tears Of The Gods. Aan dit nummer zit een echt antiek gevoel, omdat we een mix hebben gemaakt van Black Metal en akoestische passages. Hymn Of The Black Legions is ook een favoriet, omdat het bruter dan de rest is en moderner klinkt.

Als je de kans kreeg om iets aan Roth Cingetos Taxonaria te verbeteren, wat zou je dan veranderen en waarom?

Niets…

Wat is precies jullie kijk op het hele pagangebeuren dat jullie in de muziek verwerken? Is het geïnspireerd door het persoonlijke geloof van één of meerdere van jullie, of is het meer een soort van oppervlakkige interesse?

Elk lid van Hindvir draagt een speciale interesse met ons historische paganthema met zich mee. Het is wat ons drijft om deze mix van bruut geweld met deze speciale sfeer te creëren.

Is Hindvir een band die dezelfde muzikale richting jarenlang achter elkaar kan verkennen, of zal jullie muziek met elk nieuw album verder evolueren? Welke muzikale richting hoop je met Hindvir te verkennen, als dat laatste het geval is?

Dat laatste is met Hindvir zeker het geval! Hindvir zal met elk nieuw album een nieuwe richting inslaan. Alle extreme metalbands die true zijn, evolueren en in ons geval gaan we een album creëren dat veel krachtiger is dan Roth Cingetos Taxonaria. Mijn broer Engarth en ik werken op het moment al aan de nieuwe composities en het resultaat mag er zijn. Het is veel bruter en we laten tegelijkertijd ook duidelijk horen dat we het paganconcept nog steeds een warm hart toedragen en zo ook de geest die Hindvir gemaakt heeft tot wat het is.

Waarom hebben jullie Behemoth Productions gekozen voor de release van jullie eerste album? Gaat de samenwerking zoals verwacht?

Toen we de eerste stukken van Roth Cingetos Taxonaria op onze MySpace-pagina gezet hadden, hebben meerdere labels contact met ons opgenomen. Behemoth Productions bood ons een voor ons ideaal contract, waarbinnen we het album goed onder de aandacht konden brengen. Wat ons in feite overgehaald heeft om met hen een contract te tekenen, is de internationale distributie die zowel Europa als de V.S. dekt, via de grootste distributeurs en labels in elk land, zoals Season Of Mist, Masterpiece, Roadrunner, Century Media, Plastic Head, VME, Twilight en meer.
We hebben inmiddels een hele goede relatie met het team van Behemoth Productions opgebouwd, die ik hier graag nog eens wil benadrukken: hails to all guys! I hope to see you soon in Hell!!

We kunnen dus meer van jullie werk via dit label verwachten, in de toekomst?

Ja natuurlijk. Bereid je maar vast voor!

Hindvir

Hindvir heeft in de afgelopen drie jaar best veel live gespeeld, maar jullie hebben nog geen show in het buitenland gedaan. Hebben jullie op het moment plannen om buiten Frankrijk te gaan spelen?

Op het moment leggen we alleen data voor concerten binnen Frankrijk vast, maar ik werk samen met enkele grote bands om concerten in Spanje, België, Zwitserland, Italië of in Duitsland te regelen. Aangezien er meerdere bands met plannen als deze actief zijn in de scène, zou ik willen zeggen: neem contact met ons op, dan kunnen we wat regelen!

Hoe bevalt het Hindvir om live te spelen? Krijgen jullie goede reacties uit het publiek?

Ik ben nog nooit teleurgesteld door het publiek. Elk lid van Hindvir wordt mede gekozen om zijn vakkundigheid om de haat en het geweld op het publiek te projecteren, op het podium. Het is voor ons duidelijk dat als we het geweld goed overbrengen, het publiek naar ons terugkeert.

Wat kunnen we verwachten van een Hindvir-optreden?

Tijdens een optreden van Hindvir kan het publiek de ware geest van de band ontdekken, omdat alleen op het podium het hart van Hindvir zich openbaart. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om dat zelf eens mee te komen maken.

Zou je ooit een tour doen met bands die een compleet andere stijl dan Hindvir spelen?

Natuurlijk zouden we dat doen, we zijn tenslotte metalfans! Zoals ik al eerder zei, zijn alle Metal-stijlen in Hindvir vertegenwoordigd. Voor mij blijft Black Metal de voornaamste stijl, maar ik ben ook een fan van Thrash. Overigens hebben we festivals in het vooruitzicht waar veel Black, Death, Thrash en zelfs Heavy Metal-bands spelen.

Met welke bands zou je het liefst op tournee gaan?

Alle bands, zolang ze muziek maken die wij waarderen. Als ik persé een aantal bands zou moeten noemen, dan zou een optreden met Immortal, Behemoth of Keep Of Kalessin een zeer voldaan gevoel geven!

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn vragen te beantwoorden en veel succes in de toekomst! Als je nog laatste woorden voor onze lezers hebt, laat ze dan maar horen.

Mijn dank aan het gehele team van Metalfan.nl, voor dit interview. Ik hoop snel weer met jullie samen te mogen werken! Vooral bedankt aan alle lezers van Metalfan.nl en alle mensen die naar onze muziek luisteren! Support your underground!!

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Zoeken
    1 mei:
  • Mons Veneris - Ascent Into Draconian Abyss
  • 3 mei:
  • Ancst - Culture Of Brutality
  • Crawl - Altar Of Disgust
  • Deliria - Phantasm
  • Feuerschwanz - Warriors
  • Mooch - Visions
  • Ossilegium - The Gods Below
  • The Last Element - Act I: Find Me In The Shadows
  • Vesseles - I Am A Demon
  • Wolves Don't Sleep - Fears & Fractures
  • 10 mei:
  • Coldborn - The Unwritten Pages Of Death
  • Crownshift - Crownshift
  • Desolus - System Shock
  • Flamekeeper - Flamekeeper
  • Sebastian Bach - Child Within The Man
  • Unleash The Archers - Phantoma
Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.