Pitfest
Enquête

Wat vind jij de gaafste band op Into The Grave 2024?

Avatarium
Brujeria
Brutus
Bütcher
Crypta
Crystal Lake
Dvne
Dymytry
Fear Factory
Fleshgod Apocalypse
Halocene
Hellripper
Mars Red Sky
Nanowar Of Steel
Ne Obliviscaris
Nervosa
Orden Ogan
Paradise Lost
Sanguisugabogg
Slaughter To Prevail
Svalbard
Vengeance
Vio-Lence
Whiplash
een andere band uit de line-up van dit jaar

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 mei:
 • Acid King en Earth Tongue
 • Blind Guardian en Manticora
 • 27 mei:
 • Tool en Night Verses
 • 28 mei:
 • Brant Bjork Trio
 • Bruce Dickinson
 • 29 mei:
 • Bruce Dickinson
 • 30 mei:
 • Christian Death
 • 31 mei:
 • Terzij De Horde, Ter Ziele en Radeloos///Ziedend
 • Tusky, Tarzan & The Beachwaiters en Hendheving
 • 1 juni:
 • Alien Weaponry
 • Elegy, Picture en Bildtstar
 • Floor Jansen en Anneke van Giersbergen
 • Foxy Venus
 • The Hague Death Fest
Kalender
Vandaag jarig:
 • Andrea Buratto (Secret Sphere) - 44
 • Bertrand Maillot (Karelia) - 45
 • Chrigel Glanzmann (Eluveitie) - 49
 • Kevin Moore (Dream Theater) - 57
 • Lenny Kravitz - 60
 • Mark Hunter (Chimaira) - 47
 • Markus Hirvonen (Insomnium) - 44
 • Patrick Loisel (Augury) - 54

Vandaag overleden:
 • Luc Chauty (Midwinter) - 2004
 • Vince McAllister (Pentagram) - 2006
Interview

Dreadlock Pussy
Met Pat
Door Tonnie
Geplaatst in mei 2003
Dreadlock Pussy is inmiddels geen onbekende band meer op de Nederlandse podia. Inmiddels heeft de band 2 albums, wat singles en een aantal videoclips uitgebracht. Op een middag in mei speelde de band op het Borstrock festival in Nieuw Vossemeer. Na afloop van hun optreden sprak ik, terwijl de meiden van Bad Candy op de achtergrond te horen waren, met zanger Pat.
Hoe vond je het op Borstrock?

Ik vond het wel okee eigenlijk.

Ik had het idee dat je er niet al teveel zin in had. Zo keek je namelijk.

O ja? Dat was niet zo hoor.

Is het een ander soort optreden dan normaal?

Nee dat valt eigenlijk wel mee. Ik had alleen het idee dat het publiek niet helemaal wilde ofzo.

Het publiek is misschien wat anders dan normaal?

Ja, maar goed, daar moet je toch niet op letten want als je daarmee begint kan je wel stoppen. Je moet gewoon zorgen dat het voor jezelf leuk blijft om te doen. Ik vond het wel leuk.

Zit er verschil voor jou in, als je op zoiets optreed, of een eigen show?

Ja, jawel. Er zit altijd verschil in. Met een eigen show heb je toch voornamelijk publiek waarbij ze echt voor jou komen. En met dit is het publiek toch heel anders, de mensen zijn er gewoon, toevallig, en er zijn er altijd wel een aantal die echt jou willen zien, maar het grootste deel meestal niet. Dus dat maakt het wel heel anders.

Kies je dan ook andere nummers uit om te spelen?

Nee, dat valt wel mee.

Vorig jaar stonden jullie op Ozzfest en Lowlands. Hoe bevalt dat, om op zulke festivals te spelen?

Erg goed!

Is dat de ultieme kick?

Nee, dat niet. Het is wel een ontzettende kick, maar of het de ultieme kick is, ik weet het niet.

Wat is er leuker dan? Een groot festival, of een eigen show?

Dreadlock PussyWe hebben laatst een optreden gehad in 013, in de kleine zaal, en die zat helemaal vol. Dat was ook op een festival, en de zaal zat zo vol dat ze 'm moesten afsluiten omdat er niemand meer bij kon. Iedereen had er helemaal zin in, en de zaal ging echt helemaal uit z'n dak. Dan heb je echt zo iets van "yes". Als je op Lowlands mag staan, en je staat er voor weetikveel, tienduizend man ofzo, dat is ook niet misselijk zal ik maar zeggen.

Wordt je dan nerveuzer?

Ik ben altijd nerveus, dus dat maakt niet uit. Ik denk dat dat ook wel moet, want dan gaat de adrenaline lopen.

Anders wordt het te normaal?

Het moet geen gewoonte worden nee. Dan is het niet meer leuk. Nou ja, niet meer leuk... dan is het niet meer wat het moet zijn.

Het moet geen echt werk gaan worden he?

Nee inderdaad, dat heb ik nog nooit gehad. Ik heb nog niet zoiets gehad van "we doen het maar en dan zijn we er vanaf". Ik denk als je dat gaat krijgen dat het dan tijd is dat je moet gaan stoppen.

Jullie treden behoorlijk vaak op, ongeveer elk weekend?

Nu niet meer ondertussen. We komen nu in een periode waarin we weer willen gaan schrijven voor een nieuwe cd, en we zijn dan aan het afbouwen zodat we in een repetitie-sfeer kunnen komen. We spelen dan nu wat minder vaak.

Jullie bestaan inmiddels zo'n 6 jaar. Hoe is het allemaal begonnen?

Eigenlijk zoals de meeste bands, iemand wilde een bandje en leuke muziek gaan maken. Dus werd er geprobeerd om wat mensen bij elkaar te vinden, en via via via is dat dan gelukt. En dat is bij ons gewoon goed uitgepakt. Als je ziet wat we zoal voor kansen gekregen hebben... we hebben kans gehad om op Pinkpop te spelen, op Lowlands, op Ozzfest... tsja wat wil je nog meer?

Kenden jullie elkaar allemaal al?

Nee, het was geen jeugdvrienden-band. Eerst zijn we bij elkaar in de band gekomen, en daarna zijn we pas goeie vrienden geworden. Dat is volgens mij ook beter?

En hoe zijn jullie aan die naam gekomen? Toch niet uit ervaring he?

Nee hahaha. Hoe we er precies aan gekomen zijn weten we ook niet meer precies. Het was een late avond, waarbij we de nodige genotsmiddelen gebruikt hadden, en toen kwam het eruit rollen. Het was eerst de naam van een nummer, maar toen bleek dat onze originele bandnaam kut was en al door 4 bands was ingepikt, dus hebben we besloten om die te nemen, want dat is een naam die je niet zo snel vergeet.

Lombok doet scratches & beats, Twix drums en samples. Wat moet ik me bij die beats indenken?

De beats van de platen waarmee hij scratcht, en de beats die door ons gemaakt zijn die hij dan afspeelt. Dat komt dan over de drums heen.

Jullie hebben ook allemaal bijnamen. Zelf verzonnen, of hadden jullie die allemaal al?

Twix heb ik leren kennen als Twix, zo van "Hoi ik ben Twix". Die had hij volgens mij al sinds de lagere school of whatever. Ik weet nog steeds niet hoe hij er aan komt. Lombok hebben we Lombok genoemd omdat we al een Bart hadden. Die heet ook Bart dus dat was niet handig. Jaap.. eh ja Jaap.. die heeft een hoop letters weggehaald hahaha. Punto heeft het een keer geprobeerd uit te leggen. Hij heeft die naam ook al sinds z'n 15e ofzo. Hij heeft een heel raar verleden, ik weet niet wat hij allemaal gedaan heeft, maar hij had er op den duur een punt achter gezet en toen zijn ze hem Punto gaan noemen.

Jullie hebben nu 2 cds uit, en wat singles. Het gaat best goed met jullie dan lijkt me.

Ja inderdaad, het gaat best goed. Maar je bent toch een harde band, dus zullen we toch nooit een Di-Rect worden, qua succes. Goed, dat is iets waar je voor kiest. Het is natuurlijk heel fijn als je de zekerheid hebt dat je van je muziek kunt leven. Dat zou heel mooi zijn, en dat is dan ook iets waar we naar streven, maar met wat we doen is dat iets moeilijker en moeten we er iets harder voor werken. Maar dat is niet erg, want het is beter dan een "echte baan" zal ik maar zeggen. Als je een optreden hebt ben je er wel de hele dag mee bezig, want je hebt toch lol. Ik denk dat voor zover het kan met ons, dat het wel goed gaat. Ik ben niet ontevreden.

Jullie brengen ook singles uit, wat veel andere bands niet doen omdat het niet de moeite is. Loont het nog?

Nauwelijks. Het is meer iets omdat het leuk is. En als je dan een clip hebt die je soms op the Box ziet, dan is het leuk.

Naamsherkenning?

Ja inderdaad, je merkt het wel. Als je bijvoorbeeld de single speelt merk je dat mensen hem toch herkennen.

Twee clips worden op woensdagavond wel 's op the Box gedraaid. Is dat dan nog wel de moeite?

We hebben er eigenlijk 3. Het is gewoon gaaf om te doen, zo'n clip opnemen. Het is erg cool om een clip te hebben.

En leuk om jezelf op tv te zien?

Nee, dat niet zozeer. Gewoon het idee dat je het hebt. En dat je toch merkt dat het wel degelijk nut heeft. Als het gedraaid wordt, dan zien mensen dat en kennen het. Ik merk het gewoon op een festival ofzo, en je speelt iets wat ook op tv is geweest, dan zie je dat mensen iets hebben van "ja, dat ken ik". En zo zitten mensen in elkaar: als ze iets kennen vinden ze het leuker.

Jullie zitten op Seamieuw records. Hoe zijn jullie erbij terecht gekomen?

Eigenlijk per ongeluk. We hebben eerst die 1e cd in eigen beheer uitgebracht, en toen zijn we in contact gekomen met die man van Seamiew, en hij vond het wel leuk. We waren toen bezig met TMF om daar een clip aan de gang te krijgen, en daar kenden we ook iemand, en hij heeft ons een beetje in contact gebracht en zo is het balletje gaan rollen.

Het debuutalbum is door Seamieuw opnieuw uitgebracht, met bonustracks. Is dat niet een beetje je fans verneuken?

Nou, die cd was alleen nog maar uitgekomen.. ehm, naja, uitgekomen... hij lag niet eens in de winkel. Hij was alleen in het bezit van wat mensen in Roermond en omstreken. Dus dat was alleen Limburg. Ja, natuurlijk, het is irritant voor die mensen, maar ja wat moeten we dan? Voor die 200 mensen in Limburg de cd niet uitbrengen in de rest van Nederland? Daar moet je dan ook niet zielig over moeten doen. Je bent een band en je wilt verder, dan moet je wel platen verkopen.

Als ik het 2e album zo hoor is er veel veranderd. Betere nummers, betere productie. Hadden jullie meer tijd om nummers te schrijven en het album op te nemen?

Niet echt meer tijd om te schrijven. Het eerste album was eigenlijk een compilatie van de twee jaar ervoor, van de nummers waarvan we dachten "ja die zijn wel leuk". Dat was dus een afsluiting van de 1e periode. Voor het 2e album hadden we wel meer tijd om op te nemen, en we zijn natuurlijk beter geworden als muzikant. En dat hoor je.

Luister je je eigen albums nog wel eens?

Sharp Instead niet. Dat komt omdat we toen weinig geld en weinig tijd hadden om het op te nemen, en dat we eigenlijk nog niet heel goed waren. Daar stoor ik me eigenlijk aan, dat we toen heel slecht waren. Ik kan er niet meer zo goed naar luisteren.

Spelen jullie er nog wel nummers van?

Jaja, dat wel. Maar het is toch heel anders. Wat je daar hoort is hoe je toen was, met alle fouten en dingen van dien. En als je dan een beetje een perfectionist bent is het heel irritant. Dan hoor je alleen maar alles wat fout is.

Zou je hem opnieuw opnemen als je de kans kreeg?

Nee. Ik denk niet dat je dat moet doen. Niet helemaal in ieder geval. Het is natuurlijk wel een stukje verleden. Zo was je toen. En dat is ook wel goed zo. Maar ik zou hem zelf niet meer opzetten. Tsumi wel, die kan ik nog wel luisteren. Maar ook dat doe ik ook niet zovaak. Maar je kent 'm toch van binnen en van buiten. Maar bij die is het gaaf om te horen omdat het zo op plaat is gekomen zoals we het bedoeld hadden.

Spelen jullie de nummers live ook iets anders dan op plaat?

Nee, we veranderen niet zo heel veel. We vinden ze wel goed zo. We hebben lang genoeg ruzie erover gemaakt over hoe ze op plaat moesten komen. Heel af en toe veranderen we kleine dingetjes maar dat doen we dan maar heel even en daarna gaan we terug naar hoe het was, dus over het algemeen veranderen we niet echt iets.

Wat kunnen we binnenkort nog van jullie verwachten?

Voorlopig heel weinig. We gaan schrijven en dan hoor je niks van ons. Nog een paar optredens en dan gaan we een half jaar verdwijnen, en dan komen we met een nieuwe cd. En daarna gaan we natuurlijk weer optreden.

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Kerry King in Muziekcentrum Enschede Metalfestival Into The Grave

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.