Pitfest
Enquête

Wie is jouw favoriete toetsenist ooit?

Alex Staropoli
Christian 'Flake' Lorenz
Derek Sherinian
Don Airey
Falk Maria Schlegel
Henrik Klingenberg
Janne Wirman
Jens Johansson
Jon Lord
Jon Oliva
Joost van den Broek
Jordan Rudess
Josh Silver
Keith Emerson
Ken Hensley
Kevin Moore
Mambo Kurt
Martijn Westerholt
Michael Pinnella
Øyvind 'Mustis' Mustaparta
Richard Barbieri
Rick Wakeman
Steinar 'Sverd' Johnsen
Tuomas Holopainen
een andere toetsenist, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • 26 april:
  • Bodyfarm, Insurrection en Inherited
  • Dogma, Curselifter en State Power
  • Old Man's Riot en Thorndale
  • 27 april:
  • Edenbridge, Deep Sun, Devilsbridge en Epinikion
  • Headless Hunter, Deadspeak, Ancestral Sin, Deafened to Death en Grofvuil
  • Temple Fang
  • Warkings, Hammer King en Victoriu
  • Willemsfest
  • 28 april:
  • Blasphemy, Wrok en Kerberos
  • FemME IX - Female Metal Event
  • Warkings, Hammer King en Victorius
  • 29 april:
  • Coroners, Gravery en Born Infected
  • Hate en Keep Of Kalessin
  • 30 april:
  • Coroners, Gravery en Malignity
  • Kill The Lights
  • 1 mei:
  • Kill The Lights
    25 mei:
  • Acid King en Earth Tongue
  • Bad Breeding
  • Caligula's Horse
  • Graveland festival
  • Vanaheim, Xaon en End Of the Dream
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aleksej Obradovic (De Profundis) - 44
  • Elyghen (Elvenking) - 46
  • Fish (Marillion) - 66
  • Fredrik Hedström (Persuader) - 45
  • Ilia (Arafel) - 43
  • Javier Jiménez (Ebony Ark) - 42
  • Michael Wagener (producent) - 75
  • Mihai (Cadavrul) - 36
  • Nicholas Barker (Cradle Of Filth) - 51
  • Paul Baloff (Exodus)† - 64
  • Rosalie Cunningham (Purson) - 34
Interview

Infernal Poetry
Met Daniele
Door Armand
Geplaatst in mei 2006
Eind vorig jaar kwam Beholding the Unpure, het derde album van het Italiaanse Infernal Poetry, uit. Door het bizarre karakter van deze cd leek het ons een goed idee om de band nader aan de tand te voelen. Echter door tourverplichtingen en enkele misverstanden kwam het daar niet echt van. Nu alle tourverplichtingen en onduidelijkheden opgelost zijn was gitarist Daniele bereid om enkele vragen van ons te beantwoorden.
Jullie zijn nog niet zo heel erg bekend in deze regionen. Zou je daarom om te beginnen, de band kunnen introduceren en iets over het verleden van Infernal Poetry kunnen vertellen?

Infernal Poetry is in 1996 in Ancona (Italie) opgericht. Onze eerste officiële releases waren een soort mix van Amerikaanse bruutheid en Europese melodieën. We waren echter constant op zoek naar iets meer en daar is uiteindelijk het laatste album uit ontstaan. Op dit album hebben we geprobeerd om de gebruikelijke grenzen in de deathmetal te overschrijden en te verleggen, en waren we meer op zoek naar een wat apartere maar persoonlijke richting.

Misschien een beetje een cliche vraag, maar na het regelmatig beluisteren van jullie album ben ik toch wel erg nieuwsgierig geraakt naar jullie invloeden. Ik zag op jullie site bijvoorbeeld een link naar een Muse fanclub, zijn jullie Muse fans?

(lacht) Nee, mijn broer beheert die website, vandaar die link! Het is de grootste onofficiële Muse website en bevat erg veel materiaal…maargoed, we luisteren naar erg veel verschillende dingen, ook dingen die ver buiten de metal liggen. Ik hou erg van hardrock en metal, maar normaal gesproken luister ik vooral naar dingen als the Mars Volta, Queens of the Stone Age en System of a Down. De andere jongens in de band houden van erg veel verschillende muziek, te denken valt aan blues, jazz, experimentele- en stoner rock.

Jullie laatste album komt behoorlijk schizofreen en chaotisch over. In hoeverre verschilt dit materiaal van jullie vorige werk?

Infernal Poetry - Beholding the UnpureHet is veel meer schizofreen en hysterisch vergeleken met ons oude materiaal. Veel experimenteler en krachtiger ook. Maar het is geen chaos..tenminste.. je hebt wel de tijd nodig om het album te doorgronden, maar als je dat eenmaal gedaan hebt dan werkt het ook echt! Als je aandachtig luistert merk je dat elke riff de tijd nodig heeft om te groeien en een betekenis te vormen. Daarnaast voegt elk nummer iets toe aan het nummer ervoor en het nummer erna. Elk nummer staat in verband met de andere nummers.

Het album heet ‘Beholding the Unpure’. Zit er nog een concept achter deze titel?

Ook al is Beholding the Unpure geen concept album, een groot gedeelte van de teksten gaat over ‘the Unpure’. De smerigste, maar nog steeds een van de meest belangrijke en vitale delen van de mensheid. De teksten hebben een dialoogstructuur. Ik vind persoonlijk dat deze teksten interessanter zijn dan de gemiddelde tekst, dit omdat er een echt verhaal te ontdekken valt.

Het album is een tijdje uit nu, hoe zijn de reacties in het algemeen?

Als je het over de media en onze optredens hebt, geweldig! Over de verkoopcijfers kunnen we nu nog niet veel zeggen, daar is het nog wat te vroeg voor.

En wat vinden jullie zelf? Normaal gesproken vinden bands hun laatste album het beste. Hoe kijken jullie zelf tegen dit album aan?

Wij hebben dat probleem niet echt. Aangezien elk album weer anders klinkt zijn ze onderling niet echt vergelijkbaar. Ons geluid ontwikkelt zich steeds verder, dus elk nieuw album is het beste in zijn doel. Op ‘Not Light, but Rather Visible Darkness’, ons debuut, was het bijvoorbeeld ons doel om de Europese melodieën en Amerikaanse bruutheid te mixen. Op ‘Beholding the Unpure’ wilde we weer meer experimentele, schizofrene, claustrofobische en complexere dingen doen. Ons volgende album ‘Nervous System Failure’ (dat wordt uitgebracht na de EP genaamd ‘Nervous System Checking’) wordt nog schizofrener, nog grotesker, nog hysterischer maar ook meer direct.

Jullie album doet me regelmatig aan het geweldig ‘North From Here’ album van Sentenced denken, ben je toevallig bekend met dit album?

Nee, sorry.

Jullie zijn supportact geweest van Dismember op hun Europese tour. Hebben jullie de Dismember fans niet afgeschrikt met jullie schizo/chaotische muziek? Ik bedoel, Dismember is behoorlijk straight forward, en verschilt behoorlijk van wat jullie doen.

(lacht) Ja, een beetje wel! Maar gelukkig begrepen de mensen ons over het algemeen wel en hebben ze het volgens mij goed naar hun zin gehad. Kijk bijvoorbeeld eens op onze website (http://www.infernalpoetry.com) of op http://www.myspace.com/infernalpoetry voor foto’s en een video van de show in Hoogeveen

Hadden jullie voorafgaand aan de Dismember tour eigenlijk al eerder getourd, zoja hoe was dat?

Ja, we hebben eind 2000 een tour door Duitsland, Nederland, Belgie, Spanje, Frankrijk en Zwitserland gedaan. Dit was samen met Rotting Christ, Impiety, Abigail en Decayed. Daarna hebben we in 2002 in Slovenie als headliner gespeeld. En in 2003 wederom daar, maar nu samen met Dismember. In 2004 hebben we weer een aantal shows in Slovenie gedaan als headliner, samen met Icon of Hyemes en nog wat andere bands. We hebben een aantal erg speciale/dramatische herinneringen aan onze eerste Europese tour…wat vooral lag aan het feit dat we bijna 25 dagen non stop aan het rijden waren en vooral geen slaap kregen. Daarnaast was het elke dag weer de vraag of en wat we konden eten. In totaal hebben we in die dagen 15.000 kilometer met ons busje gereden!

De laatste jaren komen er eindelijk weer wat nieuwe bands uit Italie na jaren van stilte (behoudens Sadist). Hoe is de Italiaanse scène tegenwoordig, qua bands en clubs.

Ja, inderdaad er zijn tegenwoordig behoorlijk wat Italiaanse bands. Maar het is niet makkelijk voor de meeste. Vooral qua clubs en mogelijkheden om op te treden is het hier karig. Er zijn maar weinig metal clubs overgebleven. En van dat aantal zijn er maar een paar die je willen laten optreden als je nog niet echt grote bekendheid geniet. Wij zijn een van de meeste actieve bands in dit land als het gaat over optredens. Maar dat komt misschien ook omdat wij in het verleden erg hard (en goed) gewerkt hebben en we nu een beetje een grote naam hebben zodat boekers ons vaker vragen voor optredens en festivals. We zijn tenslotte ten eerste een live act!

Infernal Poetry

Wat vind je zelf van Italiaanse bands zoals Sadist en Ephel Duath?

De eerste twee Sadist albums vind ik geweldig. Helaas kan ik niet hetzelfde zeggen over hun laatste releases..en over Ephel Duath..onze voormalige drummer Andrea Rabuini speelt tegenwoordig in die band, en onze zanger is hun geluidsman. We hopen een keer samen met hun te spelen want mensen die Ephel Duath interessant vinden zouden ook wel eens interesse in ons kunnen hebben, en andersom. Ondanks dat we als bands onderling erg veel verschillen van elkaar zijn er toch zeker ook raakvlakken.

Wat zijn de albums die jullie momenteel zelf veel luisteren?

Als je het over extreme metal hebt, dan is dat niet zo heel veel. We luisteren nog maar weinig metal omdat we het idee hebben dat dat een van de beste manieren is om onze sound te verrijken. We luisteren momenteel zoals eerder gezegd veel naar dingen als The Queens of the Stone Age, The Mars Volta en Mr. Bungle.

Jullie hebben een video gemaakt voor het nummer ‘Crawl’, zijn jullie tevreden met het resultaat? En is die clip eigenlijk wel te zien in Italie of Europa?

Ja, we zijn tevreden over het resultaat. We hebben geprobeerd dezelfde sfeer te scheppen als het Beholding the Unpure artwork. De persoon op de voorkant van de cover is dezelfde persoon die ook in de clip meespeelt. De kleuren in de clip komen ook overeen met het cdboekje. Tegenwoordig zit de clip in de rotatie op Rock TV in Italie. Je kan de clip trouwens ook bekijken op onze myspace site.

Tot slot, wat kunnen we nog verwachten van Infernal Poetry in de toekomst?

Zoals gezegd, er komt een nieuwe EP met 4 nieuwe nummers genaamd ‘Nervous System Checking’ zal nog in 2006 verschijnen. Een nieuw album genaamd ‘Nervous System Failure’ zal daarop volgen in 2007. Daarnaast spelen we op het Gods of Metal festival op 24 juni.

En uiteraard hopen we snel weer een Europese tour te ondernemen!

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.