Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Iron Reagan - Crossover Ministry
Jaar van release: 2017
Label: Relapse Records
Iron Reagan - Crossover Ministry
Iron Reagan is terug met zijn derde langspeler. Wat voor zanger Tony Forestabegon begon als een project naast Municipal Waste, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige groep met evenveel (dan wel hogere) prioriteit. Inmiddels behoort de thrash/crossover-formatie dan ook tot een van de meest toonaangevende bands uit de nieuwe lichting van het genre.

Met Crossover Ministry gaat Iron Reagan dan ook vrolijk verder, waar het twee albums eerder mee begon. Felle thrash met een stampende hardcore-attitude, verpakt in snelle, korte tracks in de traditie van Cro-Mags, Nuclear Assault, D.R.I, M.O.D en Municipal Waste. De plaat is dan ook een non-stop adrenaline-stoot met een kracht die elke pit continu op stoom houdt.

De kracht zit hem dan ook in de vurigheid waarmee Iron Reagan zijn nummers presenteert. De schreeuwerige en agressieve zang van frontman Tony Foresta, aangevuld met de snelle thrashriffs van Mark Bronzino en Phillip Hall, zijn een genot om aan te horen en het speelplezier straalt ervanaf. De muziek is hard, opvliegend, vol tempo en tekstueel doordrenkt met zwartgallige humor. Foresta gaan weer lekker tekeer tegen zaken als religie en zijn volgelingen, regering en wereldorde, rijkeluiskinderen en 'aanstellende' buren, terwijl het gitaarspel meer teruggrijpt op een versnelde versie van Anthrax ten tijde van Among The Living.

Wat ditmaal opvalt is dat de meeste tracks langer van duur zijn, al weet Parents Of Tommorow met zijn speelduur van vijf seconden het gemiddelde wel weer omlaag te halen. Het zorgt in ieder geval voor wat consistenter materiaal dan op voorganger Tyranny Of Will. De nummers hebben een duidelijke kop en staart en de boodschap neemt niet meer ruimte in dan nodig is om over te brengen. Waar op het vorige album de plank af en toe misgeslagen werd door een overdaad aan te korte songs en abrupte eindes, is er dit keer geen sprake van. Dat levert in ieder geval sterke tracks op als het baldadige Fuck The Neighbors, More War, Dead With My Friends en You Never Learn.

Daarmee komt Iron Reagan nog beter voor de dag met Crossover Ministry dan met voorganger Tyranny Of Will, dat ook al geen misselijke release was. De combinatie van onvermoeibare energie en het furieuze spel van de bandleden zorgt voor een heerlijke crossover-plaat, die zich lekker ouderwets overal tegen afzet. Voor de genre-sympathisanten is dit dan ook een must.

Tracklist:
1. A Dying World
2. You Never Learn
3. Grim Business
4. Dead With My Friends
5. No Sell
6. Condition Evolution
7. Fuck The Neighbors
8. Power Of The Skull
9. Crossover Ministry
10. More War
11. Blatant Violence
12. Parents Of Tomorrow
13. Bleed The Fifth
14. Megachurch
15. Shame Spiral
16. Dogsnotgods
17. Eat Or Be Eaten
18. Twist Your Fate

Score: 84 / 100

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 21 februari 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]