Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

'77 - Nothing's Gonna Stop Us
Jaar van release: 2015
Label: Century Media Records

'77 - Nothing's Gonna Stop Us

De Spaanse band ’77, onder leiding van de Valeta-broers, timmert al tien jaar aan de weg. Met de vierde plaat Nothing’s Gonna Stop Us brengt de groep wederom een ode aan muzikale helden uit de jaren zeventig. Het klinkt vooral als AC/DC, maar ook invloeden van Thin Lizzy en Kiss zijn ruimschoots aanwezig.

De stem van gitarist en vocalist Armand Valeta lijkt enorm veel op die van Bon Scott en hoewel het geluid van de groep moderner is dan dat van de jaren zeventig, heeft een modernere en hardere productie geen afbreuk gedaan aan de sfeervolle rechttoe rechtaan rocknummers. Origineel of hoogdravend is het niet en gezongen wordt er dan ook niet over grote maatschappelijke thema’s. Het zijn vooral pretnummers of fijne ballads die gaan over alledaagse zaken waar iedereen zich wel in kan herkennen. Het gebrek aan originaliteit speelt bovendien geen enkele rol, want de twaalf tracks van deze schijf worden met veel enthousiasme, energie en overtuigingskracht gebracht. Het is dan ook niet moeilijk om direct vanaf opener It’s Alright warme gevoelens voor deze plaat te ontwikkelen. Het feest van herkenning en nostalgie voor de bands die de groep hebben beïnvloed, speelt daar natuurlijk ook een rol bij.

Uitschieters zijn er in de vorm van de titelsong, She Makes Me en ballade No One Like You, maar dat betekent niet dat de overige songs onderdoen voor deze fijne knallers. Wat betreft muziek en productie valt er weinig af te dingen aan deze nieuwste creatie van ’77. De zangkunsten van Valeta lenen zich meer voor het ruigere beukwerk en laten het soms iets afweten tijdens de rustigere songs van Nothing’s Gonna Stop Us, maar tegelijkertijd heeft het soms valsige gejengel van de vocalist een enorme charme. Als liefhebber van traditionele rock-‘n-roll kun je deze schijf dan ook met een gerust hart aanschaffen.

Tracklist:
1. It’s Alright
2. Tonight
3. Come & Join Us
4. Street Dogs
5. Nothing’s Gonna Stop Us Now
6. GMDF
7. Tightrope
8. Still Waiting
9. No One Like You
10. She Makes Me
11. Too Young To Go
12. We Want More Rock And Roll

Score: 82 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 16 december 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]