Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

'77 - Maximum Rock 'n' Roll
Jaar van release: 2014
Label: Listenable Records
'77 - Maximum Rock 'n' Roll
Het Spaanse ’77 heeft tot op heden nooit de indruk kunnen wekken dat zij weten waar Abraham de mosterd haalt. Het was altijd net niet wat je verwachtte. Van een band die muziek maakt in het straatje van AC/DC (met een vleugje Status Quo) en een zanger die meer op Bon Scott lijkt dan de (helaas overleden) man zelf, hoop je daar altijd op.

Gelukkig heeft de band op Maximum Rock ‘n’ Roll de goede weg gevonden. Dit is heerlijk! Het duurt wel een paar keer luisteren voor de volledige beleving inslaat, maar dan is het ook een kwestie van alle remmen los gooien. Eindelijk klopt alles en passen muziek, teksten en solo’s bij elkaar. Niet elk nummer is hoogstaand, maar er zit ook geen vuller tussen.

Nummers als Down And Dirty, Highway Rebel en Jazz It Up laten je ouderwets door je huiskamer bangen, zelfs de duckwalk doen en als je die hebt spring je ook in je kroonluchters. De absolute topper is Virtually Good. Dit nummer had niet misstaan op Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Dat is ook het gevoel en de vibe waar je aan moet denken als je ’77 anno 2014 hoort. Dit is ruim 35 minuten Maximum Rock ‘n’ Roll.

Tracklist:
1. Maximum Rock ‘n’ Roll
2. Don't You Scream
3. Down And Dirty
4. Highway Rebel
5. Jazz It Up
6. Stay Away From Water
7. You Bored Me
8. Take Me Or leave Me
9. Virtually Good
10. 16 Year Old King

Score: 79 / 100

Reviewer: Wim
Toegevoegd: 8 januari 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

'77 - Maximum Rock 'n' Roll
Reactie van Een Metalfan op 09-01-2014 om 08:35u
Score: 80 / 100

o yeah! helemaal mee eens.