Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Modern Day Babylon - The Ocean Atlas
Jaar van release: 2015
Label: eigen beheer

Modern Day Babylon - The Ocean Atlas

Het Tsjechische trio Modern Day Babylon maakt djent zoals djent bedoeld is. Hoekige, palmmuted staccatoriffs die af worden gewisseld met open akkoorden en aan worden gevuld met ambient sferen. Daar begon Tomáš Raclavský in 2010 mee als eenmansproject, maar hij heeft intussen gezelschap van Premysl Kuncický (gitaar) en Petr Hataš (drums).

Na het verpletterende optreden op Euroblast 2014 kocht ik gelijk het album Travelers en toen ik hoorde dat de heren dit jaar een nieuwe schijf in de schappen zouden brengen, was ik er natuurlijk als de kippen bij. En ja hoor, ze doen het weer.

Modern Day Babylon blaast me weer van mijn sokken. Ik was wat sceptisch vanwege mijn eigen hoge verwachtingen, maar The Ocean Atlas is een meer dan waardige opvolger van Travelers, dat intussen alweer twee jaar oud is. En bovenal ben ik blij dat het trio instrumentaal is gebleven.

Heerlijke composities met wederom zwaar aangezette bas doen het hoofd onherroepelijk meeknikken. Deze plaat is bruut zonder dat 'de trein gehaald moet worden'. De aandacht is weliswaar wat verschoven naar de elektro- en ambientgeluiden uit de laptop, waardoor het hier en daar een wat softere feel heeft, maar dit wordt gecompenseerd door brute riffs zoals aan het eind van Water Drops.

En ondanks die bruutheid, blijft Modern Day Babylon melodieus; een soort middenweg tussen Vildhjarta en Chimp Spanner met een vleugje Monuments en een snufje Heights. Deze slechts 24 minuten klokkende ep is dan ook een echte aanrader voor de liefhebber van progressive metal en djent.

Tracklist:
1. Wings
2. Water Drops
3. Illusion
4. Falls
5. Through The World
6. Wings (Matt Holland Remix)

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 23 september 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]