Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    26 juli:
  • Hellripper, Cloak en High Command
  • Poseydon, Defazer en Betonblok
Geen concerten bekend voor 20-08-2024.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrew Stockdale (Wolfmother) - 48
  • Chris Cornell (Soundgarden)† - 60
  • Howard Jones (Killswitch Engage) - 54
  • J.J. French (Twisted Sister) - 72
  • Shorty Medlocke (Blackfoot)† - 112

Vandaag overleden:
  • Chester Bennington (Linkin Park) - 2017
Review

Lord Volture - Will To Power
Jaar van release: 2014
Label: Mausoleum Records

Lord Volture - Will To Power

Na twee erg goede albums is het Lord Volture dan eindelijk gelukt om die platendeal binnen te slepen die ze wat mij betreft al vanaf het debuutalbum verdienen. Niet dat het de band in de tussentijd slecht afgegaan is, want een flink aantal optredens in onder andere Duitsland, Engeland, Denemarken en Polen mag toch zeker een prestatie op zich genoemd worden. Misschien dat men met het derde album Will To Power en de steun van Mausoleum Records dan eindelijk mag genieten van een echte Europese doorbraak?

Opener Where The Enemy Sleep betrekt me in ieder geval al meteen goed bij de muziek en mag met recht qua kwaliteit en thematiek vergeleken worden met de betere Iron Maiden-openers als Aces High en Where Eagles Dare. Vlijmscherpe solo's, snerpende uithalen en een stoere tekst die het meezingen allemaal erg makkelijk maakt, zorgen voor een erg sterk nummer. Het lijkt weer zo ver te zijn: Lord Volture bedient de oldschool metalliefhebbers op de wenken met een heldere productie, machtige zanglijnen en een focus op goed meeheadbangbare gitaarriffs en solo's die ervoor zorgen dat de luistereraars de luchtgitaar tevoorschijn willen halen. Bandleider David Marcelis blijft daarnaast per album groeien als frontman en zet ook hier weer een flink aantal krachtige uithalen neer die om van te smullen zijn.

Het is echter niet alles goud wat er blinkt. In vergelijking met Beast Of Thunder en vooral Never Cry Wolf heb ik het idee dat de focus veel meer ligt op traditionele Europese heavy metal zoals Judas Priest, Saxon en Accept het ook ten gehore brengen, in plaats van de wat snellere US power metal. Op zich is dit geen probleem, maar het zorgt er wel voor dat nummers als The Pugilist en Will To Power bij mij toch een stuk minder spannend en spontaan overkomen dan een nummer als Into The Lair Of A Lion van Never Cry Wolf dat deed. De speed/thrash-invloeden komen in een nummer als Omertà nog wel terug, maar zijn toch in iets mindere mate aanwezig dan voorheen het geval was. Dat maakt het album niet slechter, maar het zorgt er wat mij betreft wel voor dat de cd in het midden iets aan kracht verliest.

Vanaf Omertà is mijn aandacht er echter weer volledig bij. Helemaal als de band met de afsluiter Line 'em Up! weer een weergaloze track neerzet, kan ik toch niet anders dan concluderen dat Will To Power wederom een prima aanvulling is op de Lord Volture-discografie. Dat het album allemaal iets gepolijster klinkt dan de voorgangers, is iets waar ik in eerste instantie licht teleurgesteld over was, maar de keuze is op zich logisch als we de 'hitpotentie' van dit album bekijken. Lord Volture levert met dit album gewoon een prima visitekaartje af waar men vooral in Europa goed van zal smullen.

Tracklist:
1. Where The Enemy Sleep
2. Taklamakan
3. The Pugilist
4. Will To Power
5. My Sworn Enemy
6.The Great Blinding
7. Omertà
8. Badajoz (1812)
9. Line 'em Up!

Score: 80 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 2 juli 2015

Lord Volture - Will To Power
Reactie van Reb op 02-07-2015 om 20:40u
Score: 60 / 100

Ik roep het al jaren en ik blijf erbij; Muziek is okee, zang enorm kut!

Lord Volture - Will To Power
Reactie van bakvet op 02-07-2015 om 23:00u

Op eerste gehoor klinkt dit best aardig, hoewel het nergens ergens goed wordt. Hoor naast de bands die jij noemt ook Jag Panzer terug in de muziek, zang lijkt op die van the Tyrant en ook de vocal melodies zijn des tyrants wat ik een goede zaak vind. Ik ga deze band verder uitchecken!

Lord Volture - Will To Power
Reactie van Een Metalfan op 03-07-2015 om 22:21u
Score: 90 / 100

Gewoon een erg goed album.
Hij moest wat meer groeien dan de eerste twee, die me meteen pakten, maar het is in mijn oren toch weer wat volwassener.
Mee eens dat er nog best een of twee nummers die een tikje sneller en feller zouden zijn hadden bij gemogen. Sowieso vind ik het album net te kort.

Momenteel draai ik dit album liever dan de eerste twee, maar over een tijdje zou best Never Cry Wolf mijn favoriet weer kunnen zijn.

Lord Volture - Will To Power
Reactie van Een Metalfan op 03-07-2015 om 22:22u

Zanger blijft gelukkig groeien en beter worden per album.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.