Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2021

Cryonic Temple - Blood, Guts And Glory
Jaar van release: 2003
Label: Limb Music Products
Cryonic Temple - Blood, Guts And Glory
De Zweden van Cryonic temple spelen pure heavy metal. Hun debuut titelde 'Chapter 1', en dit 'Blood, guts and glory' is de opvolger van dat mij onbekende debuut. Ze spelen een mix van Manowar (stoere gitaarriffs), Helloween (snelle zanglijnen) en hedendaagse powermetal. De band benadrukt dikwijls hoe 'true' ze zijn door zichzelf een imago aan te meten. Ik prik daar natuurlijk door en ik negeer het imago (en de wel erg domme teksten) en concentreer me op de muziek.

Na een saai introotje volgt 'Mercenaries of metal' dat wel iets weg heeft van de latere Manowar. Zanger Johan Johansson zingt niet te hoog en stoort mij nergens met zijn stem. De volgende vier nummers zijn sneller en hangen vol met clichés maar zijn langs de andere kant goed opgebouwd en bevatten leuke up-tempo riffs. 'Long live the warriors' heeft wat weg van Saxon en hapt ook lekker weg. 'The midas touch' is een lekker simpel nummertje dat toch wat sfeer heeft door de rustige maar gebalanceerde gitaarleads. Afsluiter 'Through the skies' lijkt echter iets te veel op 'The trooper' van Iron maiden.

Een leuk album maar echter totaal niets nieuws onder de zon. Maar al bij al vind ik deze release nog wel geslaagd, alhoewel het ook geen echte hoogvlieger is. Ik ken veel betere cd's die in dit genre zijn uitgekomen maar dankzij veel enthousiasme, charme, een vrij goede zanger en lekkere 80's invloeden krijgt dit album nog een 7 van mij.

Tracklist:
1. Morphine dreams
2. Mercenaries of metal
3. Inquisition
4. Swords and diamonds
5. Thunder and lighting
6. The story of the sword
7. Long live the warriors
8. Triumph and steel
9. The Midas touch
10. Through the skies

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 8 november 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Cryonic Temple - Blood, Guts And Glory
Reactie van B. op 14-03-2006 om 12:49u
Score: 80 / 100

Goed powermetal schijfke!! Heel cliché!, maar lekker rauw!!