Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

11-12-2019

Exodus - Blood In Blood Out
Jaar van release: 2014
Label: Nuclear Blast Records
Exodus - Blood In Blood Out
Souza voor, Souza na. Iedere Exodusfan lijkt het alleen maar over het vertrek van Rob Dukes en de tweede terugkeer van Steve “Zetro” Souza te hebben. De wisseling achter de microfoon is natuurlijk erg interessant omdat deze Bay Area thrashers op het punt staan om (eindelijk) weer een nieuwe plaat op de wereld los te laten. In meerdere opzichten zal Blood in Blood Out ongetwijfeld een historische plaat worden. Ik denk vooral terug aan het moment dat Tempo Of The Damned uitgebracht werd, inmiddels iets meer dan tien jaar geleden.

Die meesterlijke plaat wakkerde de interesse in de thrash metal uit de jaren tachtig flink aan. Mede door Exodus schoten de nieuwe thrashbandjes als paddenstoelen uit de grond. Tien jaar later is er van die revival weinig meer over. Een handvol van hen deden deze zomer nog de festivals aan, maar de beste bands zijn inmiddels dood en begraven. Om dat te symboliseren is er Blood In Blood Out. De saaiste en meest fantasieloze plaat uit de geschiedenis van Exodus.

Nogmaals, de aandacht gaat vooral uit naar Souza. Hij snauwt er als vanouds op los, maar kan niet verbergen dat het songmateriaal van Blood In Blood Out ronduit mager is. Holt was vroeger verantwoordelijk voor vele fantastische riffs, maar zijn inspiratiebron is opgedroogd. Hij komt met exact dezelfde platgespeelde partijen waar vele retrobandjes zich schuldig aan maken. Overal hoor je het terug. Gitaarsolo’s waren bij Exodus altijd om te smullen. Luister voor de grap eens naar Collateral Damage. Dan kun je horen dat Gary Holt teveel bij Slayer gehangen heeft. Wat klinkt dat afschuwelijk zeg! Zelfs als ze niet vals zijn, blijven ze klinken als stuurloze projectielen. Op Salt The Wound speelt oud-collega Kirk Hammett mee, maar ook dat gaat het ene oor in en het andere oor weer uit.

De kracht van Exodus was altijd om agressie te verpakken in pakkende songs, maar in de laatste jaren hebben de heren zich vaak verloren in veel te lange en wat saaie songs. Hier slaan ze echt door en blijft alleen de agressie over. Probeer eens naar My Last Nerve te luisteren en vraag jezelf eens af of je dit gedrocht vaker wilt horen. Er is niets meer dan een bepaalde degelijkheid te horen. Body Harvest kan met geen mogelijkheid op tegen een War Is My Sheppard en BTK blijkt na een veelbelovende opening ongelooflijk eentonig te zijn. Dat monotone en simpele geldt voor de hele plaat. Blood In Blood Out is een afgang voor een ooit sterk ondergewaardeerde band. Zo ongeïnspireerd heb ik Gary Holt en Co. nog nooit gehoord en dat voor een plaat waar ik echt ontzettend naar uitgekeken heb. De teleurstelling is gigantisch. Het zal me niks verbazen als hier binnenkort de stekker uit getrokken wordt.

Tracklist:
1. Black 13
2. Blood In Blood Out
3. Collateral Damage
4. Salt The Wound
5. Body Harvest
6. BTK
7. Wrapped In The Arms Of Rage
8. My Last Nerve
9. Numb
10. Honor Killings
11. Food For The Worms

Score: 50 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 4 oktober 2014

Koop dit album in

Meer Exodus:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Mathijn op 04-10-2014 om 09:59u

Heb alleen de titelsong gehoord, maar op basis daarvan sluit ik me hier helemaal bij aan. Die teksten over de pit beginnen ook wat vermoeiend te worden na 30 jaar. Benieuwd wanneer de mannen zelf voor het laatst in een pit zijn geweest...

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van appie op 04-10-2014 om 10:30u

2 nummers op youtube gehoord op basis daarvan ben ik het helemaal met de review eens

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van robin op 04-10-2014 om 11:24u

???????????????????????

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van jaap op 04-10-2014 om 12:18u

al vele recencies gelezen voor die schijf ruud en ik denk dat je nooit een exodus fan bent geweest en daarom die schijf volledig afbreekt

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van appie op 04-10-2014 om 12:44u

ik denk dat je als reviewer op een objectieve manier een plaat moet beoordelen, los van enige band of persoons verheerlijking.
ik ben altijd een liefhebber van de muziek van Exodus geweest maar de nieuwe nummers die ik gehoord heb zijn echt niks, ik ga dus ook echt niet zeggen dat ik het geweldig vind omdat het Exodus is.
naar mijn mening dus een prima review waarbij ik nergens lees dat Ruud de schurft aan Exodus heeft.
dat het tegen het zere been is van mensen als Jaap die waarschijnlijk vergeten dat ze hetero zijn als een bandlid van Exodus vraagt of hij hem oraal wil bevredigen dat zal dan wel.
ik lees liever een review van iemand die objectief is en niet gekleurd door enige helden verheerlijking.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Jos op 04-10-2014 om 13:05u

Over het algemeen lees ik vooral veel positieve reviews maar na het lezen van deze wordt ik ongerust. Ik moet em nog luisteren, dit is wel een plaat waar ik erg aar uitkijk.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Poepluier op 04-10-2014 om 14:04u
Score: 70 / 100

Waarom schopt Souza eerst zijn zoon de ww in (al hoop ik toch dat Hatriot gewoon blijft bestaan) om zo'n tegenvaller te maken. Misschien dacht Steve dat ie hier wel even mee kon scoren maar ik denk dat ie beter zijn energie in Hatriot kan steken. Tegenvaller van het jaar zou ik zeggen.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van ewing1 op 04-10-2014 om 14:25u
Score: 60 / 100

Het probleem is dat je het al allemaal 1000x hebt gehoord.Toegegeven, ik hoor liever Souza dan die halve gare Dukes maar daar is ook alles mee gezegd.En die Hammett solo? Mijn broek zakt weer af met zijn wah wah gejengel.Kom op zeg wat is daar nu bijzonder aan!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van iron_dennis op 04-10-2014 om 20:01u
Score: 40 / 100

Wat een kutplaat gevolgd door een interview in een Belgisch blaadje wat van de clichés aan elkaar hangt. 100x liever de Duitse thrash scene!!!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Een Metalfan op 04-10-2014 om 21:35u

Ja Iron Dennis. Gelukkig is je eigen naam verwerken in Iron Maiden niet cliché. Welk Belgisch interview btw?

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Kenner op 04-10-2014 om 21:53u
Score: 8 / 100

Mensen laat je niet leiden door de recensie van Ruud...das is zijn persoonlijke mening. Alle buitenlandse recensies zijn mega positief en dat is de plaat ook! Ik zeg Fortarock 2015!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Ik op 04-10-2014 om 23:10u
Score: 55 / 100

Ik heb de muziek van Exodus altijd geweldig gevonden, behalve de vocalen. Uitzondering is Bonded by Blood maar daarna hoeft door het speenvarkengegil Exodus voor mij niet zo. Gebeurt jammer genoeg wel vaker dat vocalen muziek verkloten. Maar ach, is nogal persoonlijk natuurlijk. In ieder geval een paar nummers beluisterd en daar laat ik het maar bij dacht ik zo.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Trash op 05-10-2014 om 01:02u
Score: 90 / 100

Top cd!
Zo hoort trash te zijn

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Een Metalfan op 05-10-2014 om 10:17u

Leer het eerst maar goed schrijven als je het zo leuk vind.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Ruud op 05-10-2014 om 10:29u

Dit is trash. De klassiekers zijn echte thrash.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Een Metalfan op 05-10-2014 om 12:24u
Score: 85 / 100

50 punten en objectiviteit hebben niets te maken met deze plaat, is een topper en het beste album sinds tempo of the damned. Boulevardpers journalistiek dit...

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Lennert op 05-10-2014 om 20:39u

Punten en objectiviteit hebben bij kunstwaardering helemaal niets met elkaar te maken.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Hans op 06-10-2014 om 08:57u
Score: 85 / 100

Ik vind inderdaad ook dat Exodus zich de laatste albums teveel verloren heeft in te lange songs en teveel herhalingen. Maar het nieuwe album is wat dat betreft weer een behoorlijk vuistslag in het het gezicht, ik snap de waardering hier dan ook niet echt. De internationale pers viert het album iig als zeer sterk, en daar sluit ik me bij aan. OK de songs zijn nog steeds lang, maar echt saai worden ze niet, er is variatie genoeg en de agressie druipt er vanaf, t groovt lekker en Zetro geeft het geheel met zijn eigenzinnige stemgeluid weer de benodigde charme! Top album

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Arjay op 06-10-2014 om 19:04u
Score: 80 / 100

Serieus wtf! Exodus en Gary Holt af gaan zeiken? Ik heb in totaal 5 nummers gehoord van dit album en ben al vanaf de jaren 80 een nederige onderaan van de Thrash, maar dit slaat alles. Dit is een verdomd goed plaatje en met verdomd lekkere riffs. Deze review is echt belachelijk!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Mich op 09-10-2014 om 11:13u

Ik heb Exodus nooit echt goed gevolgd. Ik heb nu 2 nieuwe nummers gehoord, en instrumentaal vind ik het nog wel ok, maar die zang... Is dit de Steve Souza die ook op Pleasures of the Flesh zong? Toen kon ie nog echt zingen, hier is het gewoon een verschrikkelijk gekrijs.....

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Joost op 09-10-2014 om 21:52u
Score: 85 / 100

Deze plaat ramt en beukt. Ik snap al dat gezeik niet. Na een paar keer luisteren wordt hij alleen maar beter.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Een Metalfan op 10-10-2014 om 14:00u

Mensen, waarom jezelf blindstaren op puur en alleen reviews en een aantal previews op Youtube? Ga zelf die plaat luisteren en oordeel daarna zelf.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Een Metalfan op 10-10-2014 om 16:50u

Heb de opkomst van de thrash gelukkig bewust meegemaakt, en vindt het dan ook fantastisch dat een Pioneer als exodus nog steeds dit soort fantastische, intensieve en beukende albums maakt. Dit is THRASH metal, en de rest is geschiedenis.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van richie op 10-10-2014 om 20:39u
Score: 9 / 100

Jammer van de rescensie, dit is echt top, lekker opendraaien het volume
en headbangen,super.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van richie op 10-10-2014 om 20:40u
Score: 95 / 100

sorry score moet 95 zijn

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van richard op 10-10-2014 om 21:01u
Score: 90 / 100

Geweldige thrash plaat van een geweldige band,sinds bonded by blood, altijd top. Bonded by blood was stukken beter dan kill em all van metallica,
Exodus heeft op 1 miskleun na nl. force of habit alleen maar klasse platen afgeleverd.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Jacobus op 11-10-2014 om 17:30u
Score: 95 / 100

Wat een vette plaat.

De recensie slaat de spreekwoordelijke plank helemaal mis.
Om er op in te gaan is versplide energie.

Ik pak mijn luchtgitaar er weer even bij en zet hem weer op.

m/



Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Jos op 12-10-2014 om 01:59u
Score: 70 / 100

Ik vind het een gave plaat om te horen, maar er blijft niks van hangen.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van jaap op 12-10-2014 om 17:16u

@ ruud je staat mooi voor lul man aangezien de laatste reacties zou ik nog maar eens luisteren naar deze schijf en toch zeker eens uw herzien!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van razorslayer op 12-10-2014 om 18:17u
Score: 9 / 100

@ ruud WAT EEN BULLSHIT RECENSIE echt schandalig !!!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Yowannuzz op 12-10-2014 om 21:25u

Oh, ironie, mensen met de bakkes vol meningen, maar het subgenre in kwestie niet eens juist kunnen spellen. Geluk zit in kleine dingen.

Ik heb het corpus delicti inmiddels half gehoord en het muzikaal gebodene viel mij, als niet-fan, behoorlijk mee.
Vooralsnog kan ik me dus zeker niet vinden in de recensie.
Ik zal het schijfje eens afluisteren en me dan in de strijd mengen.



Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Yowannuzz op 12-10-2014 om 22:06u

Oh, ja. Ik heb hem helemaal gehoord.

Gave plaat.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Marcel H. op 13-10-2014 om 17:03u
Score: 55 / 100

Die positieve reacties op deze plaat van mensen, die zogenaamd, de opkomst van thrash mee hebben gemaakt, snap ik echt niet. ZIjn jullie doof? Dit komt nog geeneens in de buurt van een plaat als Fabulous Disaster en al helemaal niet van Bonded By Blood.
Ja, ik heb de opkomst en ondergang en wederopstanding en wederondergang (al beweren sommige doven dat huidige thrash nog steeds sterk is) meegemaakt. Kocht in de vroege jaren tachtig de demo's en vrat ongeveer elke plaat die in dat genre uitkwam met huid en haar op.

Maar mijn God, wat een middelmaat troef is deze nieuwste Exodus (net als de platen na Tempo Of The Damned en voor deze, trouwens)
De vocalen zijn hemeltergend hier en muzikaal is het ook middelmatig. nee, dit is echt een plaat voor de fanboys die alles geweldig vinden wat Gary Holt en consorten uitpoepen.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van iron_dennis op 13-10-2014 om 20:22u

Wat is de zang hemeltergend slecht op deze plaat!

Interview wat ik hierboven vernoemde is uit de Rocktribune.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van metalupyourass op 13-10-2014 om 20:52u
Score: 80 / 100

gewoon vette plaat

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Tampie op 13-10-2014 om 22:56u
Score: 9 / 100

Cd van de maand in de Aardschok!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Mathijn op 14-10-2014 om 15:21u
Score: 75 / 100

Nu ik de plaat helemaal heb gehoord moet ik mijn eerste indruk wat bijstellen. Best een lekkere CD. Het titelnummer vind ik nog steeds erg matig.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Don C op 14-10-2014 om 19:34u
Score: 60 / 100

Een onvoldoende vind ik deze plaat zeker niet, al kan ik me zeker in bepaalde aspecten van deze recensie vinden. Het grootste struikelblok is de speelduur die voor dit soort nummers echt te lang is, te veel riffs worden onnodig herhaald en missen zeggingskracht. Het gitaarwerk en de songs zijn niet memorabel, ook had iets meer dynamiek deze plaat goed gedaan, een tegenvaller.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Evilqueen op 16-10-2014 om 19:45u
Score: 30 / 100

Dit is een shit album. Wat een enorme fout van de band om die Bon Scott imitator terug te halen. Fuck Souza, Hij krijst als een verkrachte oude heks en zorgt er voor dat Exodus niet om aan te horen is. Rob Dukes was de perfecte zanger/frontman voor Exodus. Hij bracht een nieuwe frisse heavier stijl in Exodus, zijn stem is perfect voor Exodus, zo brutal, en hij bracht zoveel energie en agressie tijdens live shows. Bovendien zijn de Dukes albums de beste die Exodus ooit gemaakt heeft. Dit nieuwe album staat vol met simpele, oubollige cheesy jaren 80 deuntjes. Niet zo vet,heavy en complex als de albums met Rob waren. Wat een teleurstelling dat de beste metal band ter wereld overleden is. R.I.P. Exodus

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Arjay op 19-10-2014 om 13:01u

De recensie in de Aardschok geeft idd een betere indruk van de plaat dan de recensie van Ruud hier. En daar is het inderdaad cd van de maand geworden. Die titel stroomt voort uit meningen van velen werkzaam bij het metalblad. Deze recensie van Ruud is dus net zoveel waard als de puist op mijn reet.
Betekent gelijk ook dat we zo'n Ruud niet meer serieus gaan nemen.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Ruud op 21-10-2014 om 22:28u

Iedereen hartelijk dank voor de reacties! Ik heb me er ongelooflijk mee vermaakt en dat maakt de moeite van het schrijven (en vooral het veelvuldig beluisteren van deze plaat) dubbel en dwars de moeite waard. Gelukkig lopen er nog kritische mensen rond die niet alles van grote bands klakkeloos aannemen. In tegenstelliing tot de hordes fanboys die iedere scheet al legendarisch vinden. Natuurlijk zijn daar dan ook de mensen die dit oprecht een goed album vinden en daar is niets mis mee.

Mijn review is slechts een van de velen en mijn review is niet degene die bepaald hoe Blood In Blood Out de geschiedenis ingaat. Dat doen al mijn andere collega-recensisten, maar zeker ook de fans. Bij de laatste valt me de verdeeldheid op. Neem maar van mij aan dat er meer mensen bij onze redactie zijn die niet onder de indruk zijn van dit album. Je hoeft het niet eens te zijn met mijn review, maar nogmaals de oproep. Leg dit album eens naast Tempo Of The Damned, dat erg gerespecteerd is. Vind je echt dat Blood In Blood Out minstens zo is? Komt het in de buurt? De ware test komt eigenlijk pas over een flinke tijd. Welke platen van Exodus draai je dan nog? Ik ben ervan overtuigd dat Blood In Blood Out bij de meeste mensen vooral stof heeft gehapt. (en reageer dan aub nog eens)

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van cn op 22-10-2014 om 16:25u
Score: 40 / 100

jammer....

eerst een openlijke smeekbode plaatsen om weer bij je oude band te mogen komen, dan hun nieuwe plaat zo weten te verneuken...
Dan hebben we het nog niet eens over de nummers zelf gehad.

In mijn ogen is deze plaat niet meer dan middelmatig, al had je van een band als Exodus wel wat meer mogen verwachten....

jammer gemiste kans..

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Ronald op 24-10-2014 om 12:21u
Score: 9 / 100

Ruud, weet je wel zeker dat je de juiste cd hebt beluisterd?!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Marco op 25-10-2014 om 16:04u
Score: 60 / 100

Grappig, een recensent mag blijkbaar niet schrijven dat hij dit geen goede plaat vindt, maar iedereen mag wel ongenuanceerd en vaak zonder motivatie de recensie afkraken. En dan het verwijt dat het een persoonlijke menig is...ja en, dat zijn de meeste reacties ook.

En omdat alle buitenlandse reacties goed zijn, moet Metalfan daarin mee? Wat een onzin! Ik vind het een matige plaat met weinig pakkende songs, dat hebben ze op bv. fabulous disaster en tempo of the damned een stuk beter gedaan. Oh jee, mag ik dat wel zeggen, het is tenslotte mijn mening....

Ieder zijn smaak en muzikale voorkeur, respecteer dat nou gewoon. De laatste Opeth krijgt veelal positieve reacties, ik kan er weinig mee maar daarom ga ik de recensent niet afzeiken! Ik luister gewoon naar de albums die ik wel goed vind. En als je een mening hebt, onderbouw 'm dan ipv dat domme inhoudsloze geneuzel!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Ronald op 30-10-2014 om 22:24u
Score: 80 / 100

Heb de cd nu pas in huis, 1e indruk is niet verkeerd. Klinkt toch gewoon anders als met Dukes, maar vind ik niet erg en Souza hoeft toch niet hetzelfde als op Tempo oid te klinken ?
Tijd zal idd aantonen of ik de cd dan meer waardeer dan nu of juist minder.
Is allemaal kwestie van smaak, de recensent afzeiken is niet eerlijk, aan de andere kant doet-ie er zelf ook ietwat aan mee gezien zijn reactie, dan vraag je er m.i. ook om.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Martin op 31-10-2014 om 16:21u
Score: 85 / 100

Ruud wil gewoon dwars liggen. That's all. Hij heeft de cd waarschijnlijk niet eens aandachtig beluisterd. Had zijn oordeel blijkbaar al voor de tijd klaar liggen. Want ja Ruud, deze plaat kan zeker tippen aan een plaat als Tempo, maar daar hoeft hij niet mee vergeleken te worden, of wel. Net of dat in 1x de meetlat is. Want dat bepaal jij? En wie ben jij dan? Elke plaat staat op zn eigen. Dit album is zeker geen 5je waard. En ik sluit mij aan bij Arjay, jou nemen we niet meer serieus. Duidelijk zware jeugd gehad en daardoor vind je blijkbaar dwarsliggen heerlijk. En niet roepen dat je je vermaakt met de reacties. Je baalt gewoon enorm van je slecht ontvangen recensie. Maar hé, dat toegeven is moeilijk hè.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Ruud op 31-10-2014 om 16:37u

Als ik niet tegen negatieve reacties kan, was ik geeneens aan deze review begonnen. Spreek even lekker voor jezelf joh.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Jorrit op 02-11-2014 om 23:11u
Score: 98 / 100

Heerlijke plaat!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Johan op 04-11-2014 om 16:52u
Score: 90 / 100

Godverdorrie, wat een fantastisch lekker schijfje! Recensie snap ik dan ook niet helemaal.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van BaldrsDraumar op 04-11-2014 om 23:11u

Kan na paar luisterbeurten nog geen cijfer geven, maar slecht is ie zeer zeker niet! Heerlijk om die stem van Zetro weer te horen. En die Gary toch, die gast kan gewoon geen slechte riff schrijven! Wat een thrasher!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Gijs op 07-11-2014 om 19:32u
Score: 5 / 100

Ondanks de vele positieve reviews sluit ik me aan bij Ruud: voor een band als Exodus van onvoldoende kwaliteit. Het is nergens hemeltergend beroerd, maar bij een band als Exodus verwacht ik beter. Ik heb het allemaal al wel eens gehoord en te vaak beter. Vermakelijk voor in de kroeg als ik uit mijn dak wil gaan zonder echt aandachtig te luisteren. Voor thuis zijn er betere alternatieven.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Jon op 15-11-2014 om 19:29u
Score: 40 / 100

Haha, wat een perfecte recensie! Las een lovende recensie in Aardschok en ging met veel plezier de plaat luisteren, ik vond Exhibit A goed te pruimen en verwachte dan ook een goede plaat maar kon direct al niet geloven hoe kut ie klonk. Echt een aanfluiting!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Bartho op 16-11-2014 om 14:31u
Score: 90 / 100

Dit is de plaat van het jaar voor mij.! Wat een knaller!
Ruud heeft het plaatje zeker in een gettoblaster uit de jaren 80 beluisterd ha ha! Geen wonder dat hij zo recenceerd. En mensen die Exodus niet kennen of geboren zijn in de jaren 90 moeten lekker hun bek houden!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Bruut op 04-12-2014 om 15:56u
Score: 98 / 100

Jezus wat een heerlijk album! Lang gewacht met aanschaffen, mede dankzij deze kloterecensie. Dat neem ik je kwalijk Ruud!
Deze nomineer ik voor beste plaat van het decennium! Thrashes your fuckin ass off!

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Roy op 11-12-2014 om 22:07u
Score: 8 / 100

Wat heeft het er mee te maken of je in de jaren '90 geboren bent dan...

Wel typerend dat vaak nieuwe trash door het gros al bij voorbaat word afgeschreven.
Lekker album dit! persoonlijk vind ik Rob Dukes beter. Zeker live wist dukes echt de agressie over te brengen.




Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Old Mhb op 21-12-2014 om 17:01u
Score: 90 / 100

Ik ben het met je eens , Roy. Ik heb Exodus meermaals live gezien. Ondanks dat de man hier meermaals als arrogante zak word beschreven is hij live veel beter. Voor mij is er echter maar één die hem live overtrof. En dat is Baloff. Die man had live en op studio de meeste agressie in zijn stem die zo goed bij de muziek van Exodus past. Tuurlijk word ik een ouwe zak. Bon Scott heb ik ook nog live gezien en daar kan die Johnson niks aan veranderen. Niet live en ook niet op studiowerk. Zo zijn er voor mij nog wel een paar. Ik word geen ouwe zak, ik ben het al.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Old Mhb op 21-12-2014 om 17:04u

Met die arrogante zak bedoelde ik uiteraard Rob Dukes. Souza vind ik maar niks.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van erwin op 23-12-2014 om 14:42u
Score: 85 / 100

Ik vind het persoonlijk een vet album! Natuurlijk hebben we hetzelfde al eerder gehoord maar dat maakt mij nooit zoveel uit. Juist als bands een compleet andere weg inslaan gaan ze iets doen waar ze zelf niet achter staan en krijg je een kut album. Het is duidelijk te horen dat Gary Holt en co houdt van de muziek die ze hier gemaakt hebben. Ik hoor liever oud spul in een nieuw jasje dan nieuw spul waarbij de band het duidelijk niet gemaakt heeft met passie voor de muziek.

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Michael op 24-06-2015 om 12:04u
Score: 8 / 100

Ik geniet zelf behoorlijk van deze plaat, beukt er flink op los. Misschien om zijn Slayer maatjes te te laten weten dat het een vergissing is hem niet mee te laten schrijven. De plaat raast als een bezeten voort. Dat is misschien mijn puntje van kritiek, ik mis de mid-tempo stampers waar Exodus zo in uitblinkt. Verder is het gewoon genieten van deze cd. Oh ja, behalve de solo van Hammett, die klopt gewoon niet... verkeerde toon of wat dan ook, het klopt niet. Ook de klankkleur bevalt me niet. Überhaupt het minste nummer van de plaat, klinkt als een overblijfsel van de Tempo Of The Damned periode.
Maar Body Harvest, Numb, Honor Killings, play them fucking loud...

Kan het dus niet eens zijn met de reviiew hier gegeven, maar een ieder zijn mening. Twee puntjes echter die niet kloppen:
War Is My Sheppard = War Is My Shepherd
En: Exodus een retro bandje... dafuq!?

Exodus - Blood In Blood Out
Reactie van Richard op 12-07-2015 om 00:11u
Score: 7 / 100

Goeie muziek, alleen jammer van die kutzanger. Kan echt niet tippen aan de cd's met Dukes en al helemaal niet met Bonded by blood !!