Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

various - Wacken Metal Overdrive (DVD)
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
various - Wacken Metal Overdrive (DVD)
Deze juist verschenen DVD geeft een sfeerbeeld van Wacken Open Air 2001. Er staan 19 live videoclips op van 10 verschillende bands. De eerste helft van de DVD concertfilm bestaat uit bands die overdag speelde (Dawn) en de tweede helft uit bands die 's avond en 's nachts speelden (Dusk).

Wat direct aan de liveclips opvalt is de beroerde geluidskwaliteit, het erg matige camerawerk en dat de beelden niet synchroon lopen met het geluid. Dat gooit veel roet in het eten. Hoogtepunten op de eerste helft van de DVD zijn de twee nummers van Grave digger, het duet tussen Holy moses en Doro en de twee nummers van Rose tattoo. De andere bands klinken iets te beroerd om nog van te kunnen genieten. Zo wordt de Rage klassieker 'Don't fear the winter' totaal om zeep geholpen door het miserabele geluid. Het tweede deel van de DVD is beter qua geluid. Sodom, Hammerfall, Dimmu borgir en Motörhead spelen allemaal twee nummers. De geluidskwaliteit is nog altijd vrij matig maar je kan al een beetje genieten. De laatste drie liveclips van Saxon zijn het beste qua geluid en muziek. Vooral de versie van 'Princess of the night' is geweldig.

Extra's staan er ook nog op dit schijfje. Elke band geeft een kort interviewtje (stelt eigenlijk niets voor) en er zijn wat "Wacken-sfeer-filmpjes", leuk om een keer te zien maar niet meer dan dat. Al bij al een matige DVD (door de slechte opname kwaliteit). Alleen geschikt voor mensen die er zijn geweest of echte verzamelaars die alles willen hebben. Hopelijk word er volgende keer wat meer geld in dit product gestoken. Leuk om een paar keer te zien maar veel geld zou ik aan dit schijfje niet geven. Laat de volgende Wacken dvd beter zijn!

Tracklist:
1. Holy Moses & Doro-Too Drunk To Fuck
2. Grave Digger-Rebellion
3. Grave Digger-Heavy Metal Breakdown
4. Vicious Rumors-Fight
5. Vicious Rumors-Down to the Temple
6. Rose Tattoo-Outta This Place
7. Rose Tattoo-Bad Boy For Love
8. Rage-Don't Fear The Winter
9. Sodom-Ausgebombt
10. Sodom-M-16
11. Hammerfall-Renegade
12. Hammerfall-Hammerfall
13. Dimmu Borgir-Blessing Upon The Throne Of Thyranny
14. Dimmu Borgir-Puritania
15. Motörhead-No Class
16. Motörhead-Motörhead
17. Saxon-Power & The Glory
18. Saxon-Princes Of The Night
19. Saxon-Wheels Of Steel

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 augustus 2003

[ Terug naar de Album Reviews ]

various - Wacken Metal Overdrive (DVD)
Reactie van Een_Metalfan op 29-08-2003 om 00:03u

Myn amateuropnames zijn veel beter. En ja ik heb dit commercieel misbaksel gezien as goeie motorheadfan. Kopen niet waard. Het geluid van een scheet in een lege gang klinkt beter. Sfeer kryg je er gratis bij . Old Motorheadbanger