Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Psycroptic - The Inherited Repression
Jaar van release: 2012
Label: Nuclear Blast Records
Psycroptic - The Inherited Repression
Wat doe je als je als band zo’n beetje alle grenzen van de techniek hebt verkend? Dan stort je je op de volgende uitdaging: het componeren van pakkende nummers waarin die overdosis aan technische hoogstandjes behapbaar wordt gemaakt door sterke composities. Die ontwikkeling was te zien bij een band als Dragonforce op het vierde album Ultra Beatdown en hoewel de Tasmaanse technische deathmetalband Psycroptic verder natuurlijk nauwelijks raakvlakken met die band vertoont, zien we hier een soortgelijke ontwikkeling.

Want hoewel The Inherited Repression, alweer het vijfde volledige album van Psycroptic, boordevol tegendraadse, complexe riffs en vingervlugge loopjes staat, klinkt het album verrassend compact en behapbaar. Een prestatie die niet te onderschatten valt. Alleen al opener Carriers Of The Plague bevat genoeg elementen om zowel de liefhebbers van technisch gepiel als fans van een meer melodieuze aanpak van het genre tevreden te houden. Naast de nodige halsbrekende riffs vormen de lompe, bij vlagen haast hardcore-achtige beatdowns welkome aanknopingspunten in het muzikale geweld.

Het zijn elementen die voortdurend op The Inherited Repression terugkomen en met name in eersteklasnummers als Euphorinasia, het met subliem gitaarwerk opgesierde The Throne of Kings en het dynamische, haast flamenco-achtig beginnende Deprivation uitstekend uitgewerkt worden. Nu moet ook gezegd worden dat de vet klinkende productie ook al een slok op een borrel scheelt. Valt er dan niets negatiefs over dit album te melden? Nou, eerlijk gezegd niet. The Inherited Repression is gewoon een strak en vet klinkend modern deathmetalalbum geworden, waarop techniek en melodie hand in hand gaan. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat fans van het genre hier teleurgesteld over zouden zijn.

Tracklist:
1. Carriers Of The Plague
2. Forward To Submission
3. Euphorinasia
4. The Throne Of Kings
5. Unmasking The Traitors
6. Become The Cult
7. From Scribe To Ashes
8. Deprivation
9. The Sleepers Have Awoken

Score: 82 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 15 maart 2012

Koop dit album in

Meer Psycroptic:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Edwynn op 15-03-2012 om 10:07u
Score: 65 / 100

Ik ben er iets minder enthousiast over. Techniek en melodie gaan knap hand in hand inderdaad. Dat maakt het behapbaar. Maar ik mis de nodige spanning in het songmateriaal. Het is me allemaal net wat te eenvormig. Na vier nummers weet ik het allemaal wel.

Reactie van Narrative op 15-03-2012 om 10:55u
Score: 60 / 100

Ben het helemaal eens met Edwynn, het mist spanning en klinkt me allemaal net wat te gezapig. Aan de andere kant, kwaliteit is zeker aanwezig maar dat maakt deze plaat niet interessanter dan eerdere albums.

Reactie van Narrative op 16-03-2012 om 09:41u

Het is inderdaad triest gesteld, lekker schelden enzovoort. Anyway, dit album is niet door mij gekocht en zal ook niet worden gekocht omdat het voor mij niets toevoegt aan mijn huidige collectie en in het specifiek de collectie van Psycroptic albums. Al kan ik me ook wel voorstellen dat er mensen zijn die het desondanks toch interessant genoeg vinden.

Reactie van Barren op 16-03-2012 om 13:08u


Zal niet gekocht worden. hoe kun je dan een oordeel vellen?

Jij bent triest ingesteld, door CD's te branden en niet de originele te kopen.
Gewoon je mond houden, als je de CD niet gekocht hebt.

Reactie van Herbert West op 17-03-2012 om 11:51u

Als je Black Crucifixion goed vindt, vind je dit verschrikkelijk.

Reactie van Gijscoman op 17-03-2012 om 14:54u


Herbert waar slaat dit op?

Reactie van Stefan op 22-03-2012 om 20:20u
Score: 86 / 100

Puike plaat. Beter dan zijn voorganger.

Reactie van Grafhoer op 27-03-2012 om 10:04u
Score: 55 / 100

Goede muzikanten (maar dat wisten we al). Super saaie plaat, echt niet doorheen te komen.... :(