Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-10-2020

Korn - The Path Of Totality
Jaar van release: 2011
Label: Roadrunner Records
Korn - The Path Of Totality
Na een reeks teleurstellende albums besloot Korn vorig jaar met Korn III: Remember Who You Are terug te grijpen op zijn roots. Het leverde een fantastische plaat op en was een waar feest van herkenning. Een logische stap zou zijn om deze hervonden stijl door te trekken naar volgende releases. Hoe vreemd was het ook toen de band eerder dit jaar aankondigde om een rigoureuze stilistische draai van honderdtachtig graden te maken en een plaat te maken dat hevig beïnvloed zou zijn door dubstep.

Het was een behoorlijke gok die Korn nam. Konden de pioniers van nu-metal zich dit wel veroorloven? Hevig experimenteren met electronica is voor een metalband net zoals het onzorgvuldig spelen van roulette: het kan zeer goed uitpakken, maar de kans is vele malen groter dat het compleet mis gaat. Gelukkig gaf de eerder uitgebrachte single Get Up! (in samenwerking met de vooraanstaande dubstepproducer Skrillex) al veel vertrouwen voor het tiende studioalbum The Path Of Totality.

Korn heeft de productie van dit album uiterst zorgvuldig aangepakt in samenwerking met diverse producers, zoals de eerder genoemde Skrillex en het Nederlandse NOISIA. Al snel blijkt dat de "hevige invloed van dubstep" erg letterlijk genomen mag worden. Het is veel meer dan een electronisch riedeltje hier en daar. De muziek is voorzien van een duimendikke electro-saus en dat is in het begin zeker even wennen. Echter brengt dit het typische geluid van Korn in een heel ander perspectief en dat heeft zeker niet slecht uitgepakt. Het klinkt herkenbaar, maar aan de andere kant totaal niet. Verfrissend is het wel.

Tracks als Kill Mercy Within, My Wall, Narcisstistic Cannibal en Burn The Obedient trekken het geluid naar een heel ander niveau en vormen samen met de eerste single Get Up! de hoofdattractie van deze plaat. Helaas had ik liever meer nummers in de stijl van laatstgenoemde gehoord; meer gif en plotselinge snoeiharde woede-erupties. Over de hele lengte blijft dat wel iets te vaak achterwege en dat is nou net waar de echte kracht van Korn ligt.

Desondanks heeft de band een puik album afgeleverd en bewijst dat hevig experimenteren niet meteen een schijtplaat oplevert. Eerlijk is eerlijk, ongetwijfeld zal deze plaat niet bij iedereen even goed in de smaak vallen. Als je helemaal niks hebt met electronica, dan zal The Path Of Totality zeker geen verstandige aanschaf zijn. Sta je hier wel voor open, dan kan deze plaat je zeker in positieve zin verrassen.

Tracklist:
1. Chaos Lives In Everything
2. Kill Mercy Within
3. My Wall
4. Narcisstistic Cannibal
5. Illuminati
6. Burn The Obedient
7. Sanctuary
8. Let's Go
9. Get Up!
10. Way Too Far
11. Bleeding Out

Score: 80 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 9 december 2011

Koop dit album in

Meer Korn:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Korn - The Path Of Totality
Reactie van tankard op 09-12-2011 om 12:07u

en nu is het wachten op de kinderreacties van onze metalfans :)

ik heb alvast 6nummers gehoord en vind het de moejte waard, het is eens iets nieuws en daar sta ik voor open !! ik wou dat meerdere mensen zo dachten :)

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 09-12-2011 om 13:04u

helemaal mee eens.

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Dirtpride op 09-12-2011 om 13:11u

Persoonlijk vind ik het niks, dubstep met huilie huilie van een 40 plusser er door heen. Had naar mijn gevoel ook beter uitgewerkt kunnen worden, idee is dus opzich niet verkeerd.

Korn - The Path Of Totality
Reactie van matt op 09-12-2011 om 13:26u

aantal tracks gehoord,maar dit is niet echt mijn ding.Ik heb totaal niks met dubstep,korn daarintegen vind ik wel erg goed.mischien moet ik in het album groeien en ik ga deze plaat dan ook zeker een kans geven.
de vorige albums *die veel mensen zeggen* minder waren waren ook totaal niet slecht,untouchables vinden veel mensen een slecht album wat ik dan weer een erg goed album vind.

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 09-12-2011 om 13:30u

Spijtig...

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 09-12-2011 om 14:24u

Ik heb wat gehoord, maar ik krijg van Dubstep alleen al hoofdpijn, laat staan met halve Nu-Metal er door...

Geef mij maar voormalig gitarist Head's eigen band...

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 09-12-2011 om 20:44u

schitterendddddddddddddddddddddddddd.

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Frunnik op 09-12-2011 om 20:55u

Dubstep heerst :-)

Korn - The Path Of Totality
Reactie van john op 10-12-2011 om 11:59u
Score: 4 / 100

Burial!!!!!!!!!!

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 10-12-2011 om 21:50u

JEUK!!!!!

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Mick Harris op 11-12-2011 om 00:30u

Ongelooflijk, dat mensen zo door hypes te beïnvloeden zijn. Dubstep was nog goed toen het een combinatie was van UK 2-step en Jamaicaanse dub muziek, en ten tijde van de grime. Als de oude traditionele dubstep Steven Spielberg is, is Skrillex Michael Bay /ouwezemelaarmodus.

Korn was altijd al een band hevig gevoelig voor trends natuurlijk, maar de huidige dubstep (voor het gemak even nu-dubstep genoemd) is echt de nu-metal van de metal, wat het op zich een geslaagde samenwerking maakt. Los van hoe de muziek klinkt en los van mijn mening, is dat wel een potentiële combinatie.

Verder is het compleet onzin wat de reviewer zegt, dat als je open staat voor elektronica je dit wel positief zou verrassen. Ik sta net zoveel open voor elektronica als voor metal en met mij velen. Om dit ook maar iets met elektronica te associëren is al een enge gedachte. De doorgewinterde elektronica fanaat zal snel door deze trendgevoelige Amerikaanse rip-offs van dubstep heen prikken.

Ook denk ik niet dat ik de enige ben als ik zeg dat dit album totaal vergeten zal zijn over 10 jaar als het gaat om innovatie en creativiteit en ik vraag me echt af met hoeveel passie de lui van Korn nog met muziek bezig zijn. Er is gewoon niets te horen wat niet al 10 jaar lang te horen is bij Mary Anne Hobbs of soortgelijke radio-dj´s.

Zo, en nu weer Scorn luisteren, een groep die de grens tussen death metal en dub en elektronica bewust gescheiden hield en de grootvaders van Skrillex zouden kunnen zijn.

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Amibor op 11-12-2011 om 16:34u
Score: 30 / 100

Ik vond het om te beginnen een origineel idee. Het geluid van Korn sluit goed aan bij een dubstepding. Maar kom, ik ben altijd fan van Korn geweest (dwz, tot en met Untouchables) en ik ken menig dikke dubstepdreun, maar dit is op beide vlakken halfaf. Geen opbouw, geen oprechte emotie, gewoon hard raggen en dik blazen, en dan denken dat je een topalbum hebt. Nee luitjes, er komt meer bij kijken, je kunt niet teren op een idee alleen, het moet wel spannend zijn. Helaas, want het heeft potentie, zo'n mix van stijlen.

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Kees op 13-12-2011 om 12:21u
Score: 50 / 100

Het ritme klopt bij elkaar, korn en dubstep. De songs zijn helaas heel inspiratieloos. Mensen die meer dubstep en metal willen horen, zoeken liever onder het kopje "Djent-Step".

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 14-12-2011 om 11:05u

schitterenddddddddddddddddddddddddddddddddddd

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 16-12-2011 om 11:43u

dat hoef je echt niet elke paar dagen te herhalen.

Korn - The Path Of Totality
Reactie van tankard op 18-12-2011 om 15:43u
Score: 85 / 100

eerste luisterbeurt viel beetje tegen, 2de was al beter en bij de 3de kwam de goede korn terug naar boven
dit is zeker een geslaagd project als je de moejte doet het deftig te beluisteren,niert elke song is even sterk maar er staan toch enkele knallers op !

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Greg op 19-12-2011 om 22:03u

Dubstep is niet eens muziek.
Waar gaat metal toch heen de laatse tijd?

Bagger !!!

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 20-12-2011 om 13:50u

raar, heel raar, maar het heeft wel wat, dat wel.

Korn - The Path Of Totality
Reactie van Een Metalfan op 24-12-2011 om 15:25u
Score: 80 / 100

Zeer goed album van Korn. De nieuwe richting die ze in hebben geslagen is een goede keuze geweest. Toppers zijn Narcissistic Cannibal, Get Up! en Way Too Far. Benieuwd hoe ze het live brengen.