Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-08-2020

Slayer - World Painted Blood
Jaar van release: 2009
Label: American
Slayer - World Painted Blood
Dat veel mensen blij geworden zijn van Christ Illusion is de heren van Slayer duidelijk niet ontgaan, aangezien opvolger World Painted Blood wederom in beste old school manier om je oren slaat.

Vanaf de titeltrack die meteen als openingsnummer dient wordt het gaspedaal meteen diep ingetrapt en de vlijmscherpe riffs zagen wederom door alles heen. Ook het arsenaal heerlijk valse solo’s is weer niet van de lucht en het moet gezegd worden dat Tom Araya weer als een jonge God klinkt op World Painted Blood. Het tempo van het album is bijna altijd bruut hard, zelfs tot semi-blastbeats aan toe op bijvoorbeeld Public Display Of Dismemberment, maar af en toe weet Slayer ook de nodige grooves te creëren zoals in het heerlijk ‘rollende’ Americon. Wat dat betreft valt er helemaal niet zoveel over dit album te zeggen, omdat het gewoon 100% Slayer is waar we allemaal van houden (of er is iets misgegaan in je opvoeding).

World Painted Blood neemt de Slayer fan weer helemaal terug naar de jaren 80. Alles doorklievende riffs, knetterende drums, ziekelijke solo’s en de kenmerkende zang van Araya. Veel van het materiaal had zo op South Of Heaven of Seasons In The Abyss kunnen staan. En daarmee zijn we dan ook meteen bij mijn kritiekpunt gekomen. Ook qua productie klinkt World Painted Blood ook erg old school en hoewel dat voor velen wellicht goed nieuws is vind ik dat de plaat daardoor nogal mat klinkt. Bij Slayer past natuurlijk geen klinische plasticproductie, maar het had allemaal wel wat dikker gekund. Vooral de gitaren hadden veel vetter kunnen klinken. Hierdoor boet het album toch aan kracht in en dat is erg jammer bij een album dat op muzikaal vlak uitstekend is. Maar wellicht is dat juist het argument is om de jaren 80 purist naar de winkel te laten rennen.

Tracklist:
1. World Painted Blood
2. Unit 731
3. Snuff
4. Beauty Through Order
5. Hate Worldwide
6. Public Display of Dismemberment
7. Human Strain
8. Americon
9. Psycopathy Red
10. Playing With Dolls
11. Not of This God

Score: 83 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 2 november 2009

Koop dit album in

Meer Slayer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Kees op 02-11-2009 om 22:42u
Score: 65 / 100

Goede review, ben het er alleen niet mee eens. Het raakt me niet meer, net als de oude cds. Waar andere gelijksoortige bands doorstomen, stop slayer echt bij een station te vroeg.

PS,: Hier, is eigenlijk niemand echt blij geworden van Christ Illusion en mijn algemene indruk is juist dat velen dat niet zijn, maar daar kan ik fout mee zitten, ik wil niet voor andere spreken!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van J. op 02-11-2009 om 23:23u
Score: 20 / 100

Even lekker ongenuanceerd, maar ik vind dit de slechtste Slayerplaat tot nu toe. Saai, ongeïnspireerd en buitengewoon matig geproduceerd. De fanboys lopen er vast wel weer mee weg, maar mij houden ze niet langer voor de gek. Rechtstreeks de afvalbak in, teleurstellend.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Darker op 02-11-2009 om 23:46u
Score: 75 / 100

geen slechte plaat maar ook zeker geen uitblinker. Qua productie valt deze cd wel enorm tegen...

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Martijn op 03-11-2009 om 08:55u
Score: 90 / 100

Productie is perfect, zo hoort een Slayerplaat te klinken: gortdroog en ruimtelijk. Goede afwisseling ook tussen snelle en slepende nummers. Beste Slayeralbum sinds Seasons in the Abyss.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Een Metalfan op 03-11-2009 om 10:14u

Man, man, man, wanneer zullen de jaren tachtig es voorbij zijn in de metalwereld? Het wordt es tijd voor een nieuw geluid (vind ik)....

Slayer - World Painted Blood
Reactie van robin op 03-11-2009 om 11:11u
Score: 60 / 100

zwaar overroepen band,luister maar eens naar de nieuwe van sacrifice ,zo hoort thrash te klinken

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Erik op 03-11-2009 om 11:13u
Score: 85 / 100

Vette plaat !!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van john op 03-11-2009 om 11:43u

Leuk plaatje, pretentieloos en gewoon slayer. Als men zonodig iets nieuws wil horen is er keuze zat, simpel.

@Robin: Het probleem met sacrifice vindt ik dat de zang bijster on-origineel is, 13 in een dozijn. Muzikaal in orde maar ik kan het niet echt uitzonderlijk noemen. Dat kan men van slayer anno 2009 ook niet meer zeggen, neemt niet weg dat deze band de weg vrij heeft gemaakt voor meerdere extreme metal stijlen waarvoor ze naar mijn mening wel enig respect verdienen.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Een Metalfan op 03-11-2009 om 12:39u

@john:over dit laatste ben ik het volledig met je eens

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Fred op 03-11-2009 om 12:51u
Score: 90 / 100

Slayer's beste albums zijn allang geleden gemaakt..
Voor mij zijn dat: Show no mercy, Reign in Blood en de fantastische
ep Haunting the Chapel.. Tja, dat jaren '80 geluid is gewoon niet
te evenaren, hoe goed sommige nieuwe bands ook zijn...

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Martijn op 03-11-2009 om 13:30u
Score: 90 / 100

Het goede aan Slayer is juist dat ze altijd hun geluid zijn blijven moderniseren - Slayer anno 2009 is zeker geen retrothrash - maar toch nog meteen herkenbaar zijn als Slayer.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Santtu Pikkarainen op 03-11-2009 om 13:37u

100% herkenbaar als Slayer, bij de eerste noot. En daar zit misschien ook wel het hele probleem van dit album: er is echt 0% nieuw aan. Dit hebben we allemaal al eens gehoord. Het hobbelt aan mij voorbij zonder te blijven hangen, zonder op te vallen. In dit jaar met een flink aantal geweldige platen komt Slayer in feite met een zeer middelmatig album.
Er wordt her en der beweerd dat het als Reign in Blood zou klinken. Niet helemaal, maar al was dat zo: we hadden al een Reign in Blood, dus wie zit er op een tweede versie te wachten?
Zoals hierboven al geopperd: waarom is een jaren 80 geluid zo geweldig? Ziekelijke hang naar de jeugd door een stel fossielen? Het is 2009, de wereld is veranderd, muziek is veranderd, opnametechnieken zijn veranderd (en ja, ik hou van een rauwe Black Metal sound) en de jaren 80 al bijna 20 jaar voorbij. Wie in het verleden blijft hangen heeft geen toekomst....

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Een Metalfan op 03-11-2009 om 15:08u

Rick Rubin is echt een nerd

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Old Mhb op 03-11-2009 om 16:16u
Score: 83 / 100

Eens met het review.

@ iedereen die in de jaren 80 is blijven hangen : Ga op ontdekkingsreis en je vind heel veel lekkere snoepjes en evenveel aangebrande spruiten.

@ iedereen die vind dat we de jaren 80 moeten vergeten : Blijf dan azijn zuipen terwijl er tonnen eersteklas wijn op jullie wacht.

@ iedereen : We zijn allen metalfans. De moderne tijden bestaat er nu eenmaal uit dat we zoeken welke verhouding we nodig hebben om een goeie mix te maken van snoep en spruiten. Flambeer ze met cognac .

Slayer - World Painted Blood
Reactie van michel op 03-11-2009 om 17:59u
Score: 90 / 100

De massa's mensen die ac/dc , rolling stones, U2 e.d bezoeken zien het allemaal verkeerd. Sentimentele dwazen die niet met de tijd meegaan. Gelukkig zijn een aantal van de reakties hierboven van mensen die meegaan met de tijd. Die genieten van het veelzijdige metallica, die het trouwe metalpubliek verwende met krakers als load, reload en st' anger. Tevens smullen ze van het vernieuwende megadeth, zo rond risk, nadat deze groep matige (jaren tachtig) platen afleverde als peace sells en rust in peace. Balen dat ze met de laatste platen weer teruggingen in de tijd.
Mensen; slayer kan en wil maar 1 ding; thrashen. Kerry King zei al lang geleden dat hij eigenlijk maar 1 lied heeft geschreven, maar dat dat telkens anders klinkt omdat hij het anders benaderd. Daarmee zegt hij alles. Respecteer dat en beoordeel de plaat op zijn kwaliteit. Ik vind het een goede plaat, vooral de trage sfeervolle nummers.
In de 30 jaar dat ik van metal houd volg ik al jaren die nieuwe bands niet, ik luister wel, maar i.t.t. bijv. slayer zijn dat modebands; pearl jam, stone temple pilots, rapmetal en zelfs pantera. Ik heb het snel zien komen en ook snel weer zien verdwijnen.Ook die vernieuwende power metalbands zijn in feite alleen opgewarmde judas priest hap. Deze sentimentele dwaas luistert nu lekker naar saxon, priest, motorhead en world painted blood.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van youri op 03-11-2009 om 19:11u
Score: 75 / 100

laat iedereen gewoon luisteren wat ze willen.

vette cd!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Robin op 03-11-2009 om 19:14u
Score: 75 / 100

Degelijke en typische Slayeralbum volgens inmiddels beproefd recept (inclusief goede en minder goede nummers).

Minpunt 1: de productie, die had inderdaad veel vetter gemogen.
Minpunt 2: iedere nummer eindigt hetzelfde met een schreeuwende Araya tot aan de laatste noot. Iets meer variatie daarin had wel gemogen.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Een Metalfan op 03-11-2009 om 19:45u

sukkels

Slayer - World Painted Blood
Reactie van VaTerNL op 03-11-2009 om 21:26u
Score: 85 / 100

Coole plaat.....heerlijke nummers ( op 3 na dan ), weer ouderwets
rossen. Kunnen vele bands een punt aan zuigen ( zowel de nieuwe
als oudere bands ).

Een 9 voor de coole tracks.
Een 3 voor de shit tracks
Overall een 8.5 ( want het is toch wel erg lekker allemaal als je de 3
genoemde nummers overslaat ).

Note:
De tracks Playing With Dolls, Human Strain en Beauty Through Order
vind ik vreselijke kots nummers.

Wellicht leuk idee voor een special edition release: de hele CD zonder
de zeik nummers;)

Slayer - World Painted Blood
Reactie van michel op 03-11-2009 om 23:48u
Score: 90 / 100

Dit zegt dus heel veel; jouw kotsnummers (andere , minder primaire uitdrukking mag ook wel) zijn mijn favorieten. Lekker grimmig sfeertje, wat moeilijker is in een snel nummer.Ben gek op een donker ,nihilistisch sfeertje. Vandaar ook mijn tweede favoriete band; 16 horsepower, maakt apocalyptische bijbelrock (the cure meets joy division meets americana) en op 1 slayer; apocalyptische metal.Luistertip 16 hp; american wheeze, wayfaring stranger, hutterite mile.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Een Metalfan op 04-11-2009 om 06:33u
Score: 50 / 100

de nieuwe Slayer met eersteklas wijn vergelijken :')

Niks nieuws, niks boeiend. Zonde van de energie dit album.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Santtu Pikkarainen op 04-11-2009 om 08:27u

De 80's moeten we niet vergeten, zeker niet! Zonder de 80's was metal niet waar het nu is en was ik misschien wel nooit metalhead geworden want ik ondekte het in de 80's. Maar we moeten er niet in blijven hangen. Ook na de 80's zijn er verschrikkelijk veel hele goede blijvende metal bands bijgekomen. Echte metal, niet de Pearl Jam rock or rapzooi zoals hierboven geopperd.

Slayer kan je niet met wijn vergelijken, eerder met bier. Amerikaans bier, dus dat slappe waterige gebeuren...

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Daniel op 04-11-2009 om 10:49u
Score: 70 / 100

Klinkt onmiskenbaar als Slayer en daarom een voldoende alleen is de band er sinds Seasons In the Abyss niet meer in geslaagd ook maar 1 pakkend nummer te schrijven. De creatieve koek is al jaren op en daarom verkoopt de band ook nog geen 10% van een kleine 20 jaar geleden. Liedjes smeden lukt niet meer zo goed (maar dat geldt eigenlijk ook voor Iron Maiden, Metallica, Saxon, Motorhead, WASP etc)

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Grafhoer op 04-11-2009 om 11:08u
Score: 90 / 100

Echt een positeve verrassing dit!
Ik vind de productie ook geweldig...eerlijk, plat/ niet opgepompt. Lekker aggressief, past goed bij SLAYER. De beste sinds seasons voor mij. 8 polka nummers!!! Met een waanzinnige Lombardo!
Top plaatje!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Gilbert op 04-11-2009 om 13:28u
Score: 83 / 100

Ik vind het een verrassend sterk album. Niet zo goed als de eerste vijf platen natuurlijk, maar hij bevalt me beter dan de overige cd's die ze na Seasons In The Abyss hebben uitgebracht. Juist de wat afwijkende nummers als Beauty Through Order en Playing With Dolls maken voor mij het verschil.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Robin op 04-11-2009 om 14:50u
Score: 95 / 100

Eén woord: Wereldplaat. De rest mag weer gaan oefenen. Een briljante update van hun sound ten tijde van SOH en SITA. Produktie is een kwestie van smaak, maar bevalt mij uitstekend.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van EricMaiden op 04-11-2009 om 18:59u
Score: 30 / 100

ik kan wel janke, wat een ontzettend schijtalbum... Naar mijn mening kunnen ze beter bij een appelkwekerij gaan werken want dit lijkt helemaal nergens op..

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Pjotr op 04-11-2009 om 20:29u

Fuck Reign in Blood !!!! Bagger cd!!!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Buuuuuuuurp op 04-11-2009 om 21:58u
Score: 85 / 100

Na flink wat luisterbeurten en vergelijk met Christ Illustion en God Hates Us All is mijn conclusie: alle Slayer platen van het nieuwe millennium rossen lekker.

@productie: Slayer kan een voorbeeld nemen aan Legion of the Damned (producer: Andy Classen). Dat is wat mij betreft de nieuwe standaard.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van iron_dennis op 04-11-2009 om 23:19u

Heb toch besloten hem te gaan kopen. Ben wel blij dat mensen hier eindelijk kritisch kunnen zijn richting Slayer. Niet alles wat ze uit brangen hoeft idd goed te zijn omdat er de naam Slayer boven staat.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Bloodvomit op 05-11-2009 om 00:24u
Score: 10 / 100

Een 10 voor deze plaat. Op school zou dat heel mooi zijn, echter is dat op deze site niet aan de orde.

Ik ga niks vergelijken met de "good ol' days", maar deze plaat is gewoon bagger. Simplistisch verwoord, maar meer heeft het ook niet nodig. Ik maakte automatisch de vergelijking met Metallica's St. Anger. Niet kwa nummers of muziekstyle, maar kwa bagger die een band van dit niveau kan produceren. In dat geval: hulde Slayer!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Kerry Queen op 05-11-2009 om 06:43u
Score: 100 / 100

Slayer rules. Alles anders suckt.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Martijn op 05-11-2009 om 10:32u

Slayer kan een voorbeeld nemen aan Legion of the Damned (producer: Andy Classen)


Noem je nu hier Andy Classen, één van de hoofdschuldigen aan de "veel te veel compressie, te veel opgepoetst" metalsound die zoveel metalplaten anno 2009 verneukt als voorbeeld? (Nee, dat betekent niet dat Slayer moet klinken zoals in de jaren tachtig. Maar zo klinken ze ook helemaal niet.)

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Fred op 05-11-2009 om 12:51u
Score: 90 / 100

Het blijft allemaal een kwestie van smaak beste mensen..
Van welke stijl je ook houdt..
Wie bepaalt nu wat goed is en wat niet..
Dat doe je allemaal ZELF....
Metal for all!!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Eddie2 op 05-11-2009 om 15:04u
Score: 80 / 100

Leuke plaat, typisch Slayer en verder niks nieuws onder de zon.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Wout op 05-11-2009 om 17:20u
Score: 80 / 100

Helemaal mee eens

Slayer - World Painted Blood
Reactie van iron_dennis op 05-11-2009 om 18:32u
Score: 85 / 100

Eindelijk weer eens een fatsoenlijk album van Slayer!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van TijsseN op 05-11-2009 om 19:27u
Score: 81 / 100

Slayer heeft helaas meerdere klassiekers uitgebracht, die een genre gedefinieerd hebben en inspiratie hebben geboden voor verschillende stijlen.
Deze platen zijn niet te overtreffen, en alles wat daarna uitkomt wordt helaas daaraan opgehangen.

Nietemin een zaligmakend schijfje gevuld met heerlijk beukende trash en wederom ruim voldoende voor een aankoop en een concertbezoek.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van iron_dennis op 05-11-2009 om 22:20u

JUist ja, ik kan me ook niet indenken wat voor Slayer plaat je anders ald liefhebber voorgescholteld zou willen krijgen.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Corne op 07-11-2009 om 08:57u
Score: 60 / 100

Het is altijd vrij sollide thrash metal geweest.
Maar ik kan het niet helpen dat ik hier een heel sterk "Been there, done that"-gevoel bij krijg. Uiterst zonde.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Arjan op 07-11-2009 om 11:13u
Score: 80 / 100

gelukkig wel genoeg power

Slayer - World Painted Blood
Reactie van tappats op 07-11-2009 om 12:43u
Score: 85 / 100

in de eerste luisterronde bleef het een vlak gebeuren, maar na nu meerdere malen gedraaid te hebben vind ik het toch wel een lekkere ouderwetse thrasher. Al het interessante van de vorige ceedees is again op een grote hoop gegooid en again met een nieuwe naam en hoesje in de winkel terecht gekomen. Je weet wat je krijgt, niks nieuws, maar wel lekker...

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Peter op 07-11-2009 om 16:30u
Score: 95 / 100

Wat mij betreft een prima schijf; alle ingedrienten zijn aanwezig. Waar metallica ten onder ging door load, re-load en god mag weten wat nog meer aan muzikale oprispingen is SLAYER gewoon doorgegaan met zijn eigen ding n.l. trash-metal. Diabolus en Divine waren, voor wat betreft de productie slechte albums. Elke band wordt opgehangen aan zijn allerbeste cd en dat geldt ook voor SLAYER. Waar Megadeth, Antrax en allerlei andere trashametal bands al lang van het podium zijn verdwenen is SLAYER gewoon zichzelf gebleven en doorgegaan met het maken van trash waar ze zelf achter staan. Metallica heeft zijn ziel verkocht aan de bankrekening van royalties en had blijkbaar een psychotherapeut van 40.000 dollar per maand nodig om tot de conclusie te komen dat het een bolwerk van omhooggevallen ego's was geworden. De film Some Kind of Monster brengt kristalhelder in beeld dat meneer Ulrich met zijn oeverloos geouwehoer volledig de weg kwijt is.
Alle azijnpissers die ongefundeerde kritiek op deze band hebben zou willen oproepen zelf een instrument op te pakken en een poging te wagen zelf eens iets fatsoenlijk op te nemen. Wedden dat geen enkel label je cd uitbrengt?

Slayer - World Painted Blood
Reactie van JustMe op 08-11-2009 om 00:05u
Score: 90 / 100

@Peter;
antHrax & tHrash metal....

tH, tH, tH, tH.......

En SLAYER schopt nog steed kont!!!!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van boeni op 08-11-2009 om 01:44u
Score: 10 / 100

slappe hap

Slayer - World Painted Blood
Reactie van trash op 10-11-2009 om 12:56u
Score: 1 / 100

Heb 'm helemaal geluisterd, slayer fan van 't eerste uur.

Ik zeg: het raakt me nergens meer... wat een bocht...

Slayer - World Painted Blood
Reactie van ewing 1 op 10-11-2009 om 14:16u
Score: 80 / 100

Slayer blijft een macht;Natuurlijk niet meer zo goed als hun klassiekers maar noem me eens één oudere metalband die nu een betere plaat maakt dan hun vroege werk?Metallica-nee!Anthrax-nee!Megadeth-nee!Metal church-nee!Judas Priest-nee!Saxon-nee!Iron maiden-nee!Motorhead-nee!King Diamond-nee!Testament-nee!Voivod-nee!Kreator-nee!Destruction-nee!...etc etc.......Ik denk dat ik wel duidelijk ben.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van heinz op 10-11-2009 om 21:16u
Score: 80 / 100

mann !! slayer anno 2009 ! ich war shon immer slayerfan und diese sheibe hatt mich auch dieses mal nicht enteucht. die alten tagen sind fast wieder zuruck ...respect !!!!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 14-11-2009 om 22:37u
Score: 77 / 100

Titel had beter gemogen, maar ze gaan de goede kant op.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Frank op 16-11-2009 om 21:55u
Score: 90 / 100

Dit is wat ik van Slayer verwacht, lekker rammen en vooral niet te genuanceerd. En het vetste van deze plaat is dat je de nummers al live voor je ziet als ze 3x zo snel en héél luid op je af gebeukt worden.

Dat eeuwige gezeur over dat bands moeten vernieuwen vind ik onzin, je kunt ook op zoek gaan naar nieuwe bands. Er zijn niet zo gek veel bands die door vernieuwing beterschap hebben gebracht.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Agent Orange op 22-11-2009 om 01:26u
Score: 85 / 100

Ik vond Christ Illusion niet veel aan. Flesh Storm en Cult waren de enige nummers die me konden boeien op dat album.

Dit album heeft maar één erg groot probleem: qua productie klinkt het niet anders dan het voorgaande album. Echter, qua muziek zelf is het weer het typische Slayer-geluid waar ze bekend mee zijn geworden en dat is wat dit album tot een groot succes maakt.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van yuli op 28-11-2009 om 00:48u
Score: 60 / 100

Als groot Slayer fan kon ik op dit album alleen inkomen in het eerste nummer.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Rondpomper op 01-12-2009 om 19:17u
Score: 92 / 100

Eindelijk kan ik weer een hele Slayer CD zonder skippen beluisteren.
En de produktie is ook prima naar mijn zin.
Heerlijke CD!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van heinz op 06-12-2009 om 09:47u

nah.. wieder ein slayer album pur !! nur shade das tom ruckenproblemen hat...gute besserung !
gute nachfolger von christillusion ich kann nur sagen respect !!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van heinz op 06-12-2009 om 09:48u
Score: 90 / 100

meine punkte

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Frank op 14-12-2009 om 16:45u
Score: 90 / 100

Ik ben helemaal geen jaren 80 fan, maar dit is gewoon een lekkere plaat. Christ Illusion vond ik trouwens niks. God Hates us All is een parel ;) wat daarvoor komt ... not a clue

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Rick op 07-01-2010 om 23:42u
Score: 8 / 100

Misschien niet erg vernieuwend.

Maar toen ik de CD, keihard!, aan het beluisteren was in de muziekwinkel, kreeg ik die moordadige Slayer-grijns op mijn gezicht.

De muziek is goed genoeg om, bij een optreden, de hele zaal aan het moshen te krijgen.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Rick op 07-01-2010 om 23:44u
Score: 8 / 100

Misschien niet erg vernieuwend.

Maar toen ik de CD, keihard!, aan het beluisteren was in de muziekwinkel, kreeg ik die moordadige Slayer-grijns op mijn gezicht.

De muziek is goed genoeg om, bij een optreden, de hele zaal aan het moshen te krijgen.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van hans op 16-02-2010 om 23:01u
Score: 85 / 100

erg sterke slayer plaat, als ik niet beter wist zou ik zeggen dat deze plaat zo uit de jaren 80 komt.

en ik vind dat de vlakke productie juist extra kracht bij zet.
je hoort gewoon elk instument en meer niet, geen dichtgeplamuurde productie, zoals bij veel hedendaagse bands het geval is

Slayer - World Painted Blood
Reactie van jean-paul op 26-02-2010 om 22:23u
Score: 10 / 100

wel al degenen die zeggen dat het geen goede plaat is, zijn dik mis.
het is één van de beste . ik ben al sinds begin fan en vindt ze zelf nog beter dan vroeger; ze moeten nog niet op pensioen. laat ze maar zo voortdoen. SLAYER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van jan-paul op 26-02-2010 om 22:24u
Score: 95 / 100

sorry 0-eke te weinig gezet

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Erwin op 27-02-2010 om 10:42u
Score: 79 / 100

Ik vind het een goed album, slayer heeft zijn eigen sound, dus niks veranderen. Reign In Blood is niet te evenaren.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van carlo op 01-05-2010 om 14:59u

Strak album , weer die lekkere agressie waar Slayer bekend om staat,maar Reign in blood en Seasons in the abyss zijn inderdaad niet te evenaren !!!!!

Slayer - World Painted Blood
Reactie van PIm op 07-07-2012 om 00:44u
Score: 8 / 100

ik snap de haat niet, ik vind het echt een lekker plaatje.

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Een Metalfan op 07-07-2012 om 00:49u
Score: 10 / 100

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Een Metalfan op 07-07-2012 om 00:50u
Score: 10 / 100

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Een Metalfan op 07-07-2012 om 00:51u
Score: 100 / 100

Slayer - World Painted Blood
Reactie van Joost op 17-04-2015 om 01:31u
Score: 88 / 100

World Painted Blood is de beste Slayer cd sinds Seasons In The Abyss.

Ik lees in de reacties dat iemand de Metallica albums Load Reload en St. Anger krakers noemt.
Die 3 albums zet net zo'n historische fout als de keuze van Steve Harris om destijds Blaze Baley de job te geven als zanger van Iron Maiden.