Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-11-2019

Lacuna Coil - Shallow Life
Jaar van release: 2009
Label: Century Media Records
Lacuna Coil - Shallow Life
De laatste jaren is de populariteit van Lacuna Coil erg gegroeid, wat in mijn oren volkomen terecht is. Drie jaar terug bracht deze Italiaanse band het ijzersterke Karmacode uit, en is de band ongeveer nonstop op tour geweest. Daarbij lukt het ze ook steeds beter om terrein te veroveren in de States, wat voor Europese bands altijd lastig is. Nu is de band terug met Shallow Life.

Maar waar is het misgegaan, vraag ik me nu af. Gelijk vanaf het eerste nummer klinkt alles voorspelbaar. Lacuna Coil paint-by-numbers. Zowel qua muziek als qua zanglijnen is het een herhaling van vorige albums, maar dan helaas alleen van de middelmatige nummers. Een groovend nummer als Closer (van de vorige cd) ontbreekt dan ook compleet. De eerste single Spellbound is dan nog een beetje vurig, ondanks dat ook dit een redelijk voorspelbaar nummer is. Enige echt opvallende track is I Like It, wat dan vooral door de tekst en zang komt.

Het probleem zit 'm denk ik in dat de band voor een populaire producer heeft gekozen, die de nadruk op de catchy elementen van de Lacuna Coil-sound heeft gelegd, en de band nog meer heeft veranderd in een poprock-band. Ga bij de volgende plaat maar weer ouderwets met Waldemar de studio in, en zet de gitaren maar weer wat harder in de mix. Dit album kun je overslaan.

Tracklist:
1. Survive
2. I Won't Tell You
3. Not Enough
4. I'm Not Afraid
5. I Like It
6. Underdog
7. The Pain
8. Spellbound
9. Wide Awake
10. The Maze
11. Unchained
12. Shallow Life

Score: 65 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 22 april 2009

Koop dit album in

Meer Lacuna Coil:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Een Metalfan op 22-04-2009 om 15:05u
Score: 50 / 100

Helemaal mee eens, een zware tegenvaller

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Louise op 22-04-2009 om 20:51u
Score: 7 / 100

Inderdaad meer pop-rock, maar... I like it!

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Kees op 22-04-2009 om 21:00u
Score: 50 / 100

pop-rock mag er best wezen, maar dit is dan ook nog saai.

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Ekibyougami op 22-04-2009 om 23:18u

Ik heb hem nog niet gehoord, maar wat ik hier boven lees stemt me niet erg hoopvol. Ik was er eigenlijk al bang voor gezien Karmacode, die ik beduidend minder vind dan de rest van hun werk. Afgezien van de zeer geslaagde DM cover, that is.
Nou ja, zal het wel een kans geven.

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van iron_dennis op 22-04-2009 om 23:52u
Score: 1 / 100

Wat doet zo'n plaat hier?

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van ZardoZ op 23-04-2009 om 08:54u

Lacuna Coil vind ik zwaar overschat en overhypt. Deze plaat ken ik nog niet, maar als ik dit zo lees is het gewoon weer hele grauwe middenmoot, net als vrijwel al hun andere werk.

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Ricky op 23-04-2009 om 09:18u

Ik ken tot nu toe alleen de single en die klonk beter dan de Korn tonen van het niet meer dan redelijke Karmacode. Ik snap al die mensen die de nieuwe cd te pop vinden niet, want de eerste EP's en albums hadden ook een best een grote pop kant. Vooral het eerdere werk had amper een echt metal geluid.

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Erik op 23-04-2009 om 10:10u
Score: 85 / 100

Ik vind het best een lekker album dat heerlijk wegluistert.

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Arjan op 23-04-2009 om 23:49u

Helemaal mee eens, vond deze cd een dikke tegenvaller, afgezien van Spellbound. Karmacode was stukken beter...

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Remco op 24-04-2009 om 16:45u

Bij Karma was ik al wat afgehaakt, net als of die speciaal voor Amerika was geschreven, ik miste die Italiaanse passie erin en nu weer, wat een saaie plaat. Laten ze maar weer oversteek maken, om zich weer voor europa te kunnen gaan richten, dan word de muziek hopelijk weer wat spannender.

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Een Metalfan op 25-04-2009 om 14:24u

Het is toch knap dat er mensen zijn die al een mening hebben terwijl ze nog niet eens naar het album geluisterd hebben. En natuurlijk klinkt het naar Lacuna Coil gelukkig wel zeg. Ik vind het een super goed album van begin tot eind. Gelukkig zijn er genoeg mensen die van dit soort muziek houden. Lacuna Coil rocks. Dus mensen voordat je hier een mening neertypt luister dan eerst een paar keer naar dit album voordat je hier allemaal onzin neerzet. En ik zou dit album zeker niet overslaan want dan mis je gewoon een goed album.

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van Een Metalfan op 26-04-2009 om 11:05u
Score: 70 / 100

Het is niets bijzonders, maar hij luistert lekker en makkelijk weg en veel meer verwacht ik van deze band eigenlijk niet. Gewoon tof, niets hoogdravends of wat ook. Als je al de nodige LC cd's in je collectie hebt kun je je wel afvragen in hoeverre je je geld ook aan deze moet spenderen, want vernieuwend is het inderdaad niet.

Lacuna Coil - Shallow Life
Reactie van het papier op 16-05-2009 om 22:29u
Score: 74 / 100

Het album luistert redenlijk weg. Het is geen slecht album, maar het stelt gewoon een beetje teleur. LC is té mainstream gegaan met dit album (IMO) en de sound van eerdere albums is ver te zoeken. Al met al is het wel leuk voor in de auto ofzo, maar echt genieten met een pilsje in de luie stoel zit er bij dit album niet in.
Voor de prijs- ~15e - is het het maar net waard*, belangrijkere reden om het te halen is meer om de band wat te steunen bij hun (hopelijk beter) volgende album.

*heb het zelf in UK voor 10pond gekocht=11euro- ruim genoeg voor zon album