Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Richie Kotzen - Live In Sao Paolo
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Richie Kotzen - Live In Sao Paolo
Ik was redelijk onder de indruk van het laatste muzikale vruchtje van meneer Kotzen (die zijn naam niet mee heeft maar da's Nederlands), zijnde Return Of The Mother's Head Reunion, die met dat album een goede mix van rock en blues tentoonspreidde, naast een flinke dosis muzikaal vakmanschap. Natuurlijk hoop je dat het volgende product net zo rockt als het laatste album maar in dit live-geval is dat helaas niet zo.

Vorig jaar was hij op tour met een tweetal muzikale maatjes, en van die tour zijn er nu opnamen op cd verschenen uit Brazilië. Alleen, het is bijna geheel blues wat je voor de kiezen krijgt. Het feit dat hij van het hierboven gememoreerde album precies twee zwakke nummers heeft uitgekozen om op deze plaat te zetten zegt mij genoeg. Voor het rockpubliek is dit een schijf om vooral te laten liggen. De bluesfreaks kunnen hier wél goed mee uit de voeten, want de combi blues en soul voeren hier de boventoon. Grappig is Shapes Of Things dat we voornamelijk kennen van Gary Moore, als zijnde een van de weinige nummers waarin ik gitaardistortion en solo's waarneem. De versie is verder (als rockfan zijnde) prut.

Ik had liever Can You Feel It en Go Faster gehoord op deze schijf maar met een driemansbandje krijg je dat denk ik niet voor elkaar. Al met al een voor mij wat teleurstellende schijf met teveel blues en een gebrek aan echte rock.

Tracklist::
1. A Love Divine
2. Fooled Again
3. Faith
4. So Cold
5. Socialite
6. High
7. Remember
8. Shapes of Things
9. Doin' What the Devil Says To Do
10. I'm Losing You
11. Mother Head's Family Reunion
12. Stand

Score: 65 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 9 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]