Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Richie Kotzen - Return Of The Mother Head's Reunion
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Richie Kotzen - Return Of The Mother Head's Reunion
Richie Kotzen is een productieve jongen dit jaar; de voormalige Mr. Big en Poison-muzikant brengt ons een verrassend album, vol melodieuze bluesrock. Collega René roemde zijn eerdere schijf Into The Black als een eerlijk bluesrockalbum, en deze lijn heeft hij nu voortgezet.

De naam van David Coverdale schiet door mijn hoofd als de composities een voor een de cd speler aan me voorbij schieten, en dat is inherent aan de muzieklijnen die hij op dit album uiteenzet. Het begint al met opener Go Faster wat niet had misstaan tussen andere Coverdale-songs. Het is echter niet alleen bluesrock wat hij hier brengt; funk (You Know That), zelfs soul (Faith) is te horen. Op Dust komt Jimi Hendrix even langs. Voor de rockers misschien minder, het toont echter Richie's veelzijdigheid als zanger en als gitarist.

Ook de bijna plichtmatige, maar bij Kotzen te verwachten ballad, Chase It is toch wel van hoog niveau. Het is de gevoeligheid waarmee hij het brengt die toch wel hier en daar voor kippenvel zorgt. Dat gebeurt ook bij het sublieme gitaarspel tijdens Can You Feel It, om diezelfde reden mijn albumfavoriet. Dat gitaarspel is overigens het hele album lang zeer degelijk, ingetogen waar het moet en als het er vet uit moet knallen, doet het dat ook.

Voor de gitaarleifhebbers, waar ik mezelf to reken, is dit een schijfje wara je veel plezier aan zult beleven. De ultieme rocker annex metalhead zal dit een minder album vinden, maar man, wat laat Kotzen hier zien dat hij zijn achternaam geen eer aan doet !

Tracklist:
1.Go Faster
2.Feed My Head
3.Fooled Again
4.Can You Feel It
5.You're Crazy
6.Chase It
7.Bad Things
8.Do It To Yourself
9.Dust
10.Faith
11.You Know That
12.Satellite

Score: 86 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 23 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]