Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Ben Moody (Evanescence) - 41
  • Christopher Bradley (Beneath The Massacre) - 39
  • Luis Moya (Poema Arcanus) - 48
  • Morie "Heath" Hiroshi (X Japan) - 54
  • Steve Riley (L.A. Guns) - 66
  • Steven Adler (Guns N' Roses) - 57

Vandaag overleden:
  • Rhett Forrester (Riot) - 1994
Review

Iron Maiden - Edward The Great
Jaar van release: 2002
Label: EMI Records
Iron Maiden - Edward The Great
Wat? Alweer een Iron Maiden release? Ja. En dit keer weer een verzamelaar (de 3e). Edward The Great is de toepasselijke titel van een schijf waar de grootste hits van de band op staan. Ideaal voor mensen die de band nog niet zo goed kennen, overbodig voor iedereen die al wat langer meedraait.

Zo, met die 1e paragraaf heb ik eigenlijk alles al gezegd. Maar toch zal ik maar wat dieper op het album ingaan. Edward The Great bevat de grootste hits van de band. Het betreft dus alleen nummers die op single uitgekomen zijn, en ze staan op chronologische volgorde. Opvallend is dat er geen enkel nummer opstaat van de eerste twee albums, dus met Paul Di'Anno als zanger. Die singles daarvan waren blijkbaar minder grote hits dan de latere nummers. Het begint dus bij Run To The Hills van het The Number Of The Beast album, uit 1982. Dit is wel een van de bekendste Iron Maiden nummers, en daarom ook wel een voor de hand liggen de keus voor de albumopener.

Een aantal van de songs zijn goed gekozen. The Number Of The Beast, The Trooper en Wasted Years konden natuurlijk niet ontbreken, dat zijn toch wel de bekendste nummers die erop staan. Gek genoeg staan er geen songs op van het Fear Of The Dark album uit 1992, maar wel twee van No Prayer For The Dying uit 1990. Ok, dat laatste is niet zo vreemd, want Bring Your Daughter To The Slaughter (uit 1990) was de grootste hit van de band, en kwam op nummer 1 in de engelse hitparades, en ook Holy Smoke deed het redelijk goed, maar ik meen me te herinneren dat Be Quick Or Be Dead (wat dus niet op deze cd staat) het ook erg goed deed in Engeland.

Nog een paar opvallende dingen aan deze compilatie: vier songs van Seventh Son Of A Seventh Son. Dat is de helft van het album! Goed, alle 4 de nummers zijn op single uitgekomen, en zijn zeker niet slecht, maar toch is het wat overkill. En gek genoeg zijn het de studio versies van Infinite Dreams en The Clairvoyant, terwijl de singleversies live waren. Nog iets geks is dat er een live versie van Fear Of The Dark op staat, van Rock In Rio, terwijl de singleversie van dit nummer van A Real Live One uit 1993 komt. Gelukkig zijn beide versies erg goed.

Goed, al met al is dit een verzamelaar met de bekendste nummers, waar erg goede maar toch ook wat minder goede songs bij zitten. Een leuke introductie tot Iron Maiden voor degenen die ze nog niet kennen, een overbodig album voor de fans, en weer een cd extra voor de verzamelaars. Alleen wat overbodig, aangezien Best Of The Beast toch een betere verzamelaar is.

Tracklist:
1. Run To The Hills
2. The Number Of The Beast
3. Flight Of Icarus
4. The Trooper
5. 2 Minutes to Midnight
6. Wasted Years
7. Can I Play with Madness
8. The Evil That Men Do
9. The Clairvoyant
10. Infinite Dreams
11. Holy Smoke
12. Bring Your Daughter To The Slaughter
13. Man On The Edge
14. Futureal
15. The Wicker Man
16. Fear Of The Dark (Live in Rio)

Score: 69 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 3 december 2002

Meer Iron Maiden:

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Wolfgard op 03-12-2002 om 17:37u
Score: 61 / 100

Als je dit koopt kun je net zo goed je geld door de plee spoelen.. Fans hebben dit materiaal al wel 3 of 4 keer op plaat of cd staan en Paul DI Anno werd weer eens weggelaten terwijl hij toch veel beter was dan Blaze Bayley. Neej niet erg netjes en het spuuglelijke artwork bezorgt me ook kippenvel...negatief kippenvel.. Best of The Beast was een uitstekende dubbel cd best of met Paul DI Anno en Blaze Bayley en onze grote vriend Bruce.. waarom nog een keer een best of.. De box bied ons hoop ik meer dan deze herkauwde kauwgombal

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Jaymz op 03-12-2002 om 17:48u
Score: 50 / 100

Ik vind het artwork juist het enige positieve....

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Een_Metalfan op 03-12-2002 om 18:07u
Score: 1 / 100

Je kan deze review schrijven zonder de cd te hebben. Dus Tokus, heb je 'm gekocht of niet? (Heavy Metal) Kipman

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Een_Metalfan op 03-12-2002 om 19:40u
Score: 1 / 100

iron maiden is een topband maar dit is geld uitklopperij kortom BAGGER

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Wolfgard op 03-12-2002 om 20:27u
Score: 61 / 100

die 61 puntjes waren om het feit dat de muziek gewoon staat als een huis

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Tokus op 03-12-2002 om 21:40u
Score: 69 / 100

ja Kipman, ik heb de cd. Al voordat ie uitkwam zelfs. en ja, het is een overbodige release. Di'Anno ontbreekt, simpelweg omdat het de grootste hits van de band betreft. Kijk naar de titel en je ziet dat het geen Best Of cd is maar een greatest hits.

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Een_Metalfan op 04-12-2002 om 03:57u
Score: 100 / 100

Godsamme!! Wat loopt iedereen toch gruwelijk te zeiken over Maiden! Je hoeft die plaat toch niet te kopen? Ik ben een hardcore Maiden fan, heb deze maand Eddie's Archive, Edward the Great cd, Edward the Great dubbel-elpee, 12 Wasted Years DVD en Live After Death DVD gekocht. Dit doe ik omdat ik FAN ben van de band en alles verzamel. Ik vind t leuk en ook mijn geld waard, en ik vind t tof dat Maiden gewoon af en toe flink wat op de markt gooit. Maar er is toch niemand die je verplicht om het allemaal te kopen? Koop t dan gewoon lekker niet, maar zeik er ook niet over. Liever teveel aanbod dan te weinig. En t artwork is ook cool!! UP THE FUCKING IRONS!!!

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van innuendo op 06-12-2002 om 12:50u
Score: 50 / 100

nee, maar het komt erg commercieel over om met de zoveelste verzamelaar aan te komen. ik vind het persoonlijk jammer want iron maiden is wel een meesterlijke band

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Een_Metalfan op 06-12-2002 om 22:47u
Score: 1 / 100

De bedoeling van deze cd is om mensen die nog nooit van Maiden gehoord hebben naar zich toe te trekken en met name degenen die alleen maar naar populaire metal luisteren. Vandaar dat er veel reclame en zo voor wordt gemaakt (heowel ik er niks van merk in NL). Er is nooit beweerd dat dit de ultieme verzamelplaat van Maiden is en dat je 'm MOET kopen. Kipman

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van innuendo op 07-12-2002 om 20:38u
Score: 50 / 100

mij lijkt 1 verzamelcd dan toch genoeg

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Een_Metalfan op 18-03-2003 om 21:27u
Score: 90 / 100

ik moet toegeven,ik kon iron nie zo goed,had alleen run to the hills en fear of the dark gehoord.en moet toegeven dat deze cd me toch best goeie indruk heb gegeven van de band.dus...niet iedereen heeft er zoveel kritiek op.en trouwens,je hoeft de cd niet te kopen,een brander kost dan wel wat maar het branden kost haast niks.

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Een_Metalfan op 07-04-2003 om 15:20u
Score: 60 / 100

Best of the beast blijft zeker weten de beste compilatie van Maiden. Ik heb deze cd dan ook alleen gekocht om de verzameling compleet te maken. Geen Aces High, geen Hallowed be thy name en ook geen Di'anno die naar mijn mening veel beter was dan Blaze in zijn Maiden tijd. En Bring your daughter... moesten ze er natuurlijk opzetten omdat het een nummer 1 is geweest. Jammer dat een nummer als Aces High er vanaf wordt gelaten terwijl er 4 nummers van SSOASS op staan (incl. Can I play with madness). Zoals de naam van de cd al zegt, het gaat hier om de grootste hits en niet om 'het beste van...' Voor mensen die nog niet bekend zijn met Maiden is het misschien een leuk cdtje, maar ik denk dat je beter de dubbelaar 'Best of the beast' kan bemachtigen en daarna de cd's die na die periode zijn verschenen. Zo leer je ook de zanger Paul Di'Anno kennen die het naar mijn mening helemaal niet slecht gedaan heeft. En ik hoop dat ze bij de nieuwe cd met wat beter artwork aankomen want die kop van Eddie komt gewoon regelrecht uit de Wicker Man video. Jammer dat het tussen Maiden en Riggs niet zo goed meer zit maar ik denk dat Melvyn Grant voor 'Fear of the dark' zeker geen slecht werk heeft afgeleverd.

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Verwoesting666 op 30-06-2003 om 16:23u
Score: 87 / 100

Voor mensen die Iron Maiden nu pas ontdekt hebben (ik dus, jaja beter laat dan nooit) is deze plaat wel te tippen. Maar voor mensen die al langer bekend zijn met Maiden is dit zwaar bagger. Maar goed, ik heb hem voor 10 pleuro bij de FRS gekocht, dus dat is wel een mooi prijsje. maar het blijft natuurlijk geldklopperij. Fear Of The Dark (live @ Rock In Rio) geeft me wel rillingen zeg, tjonge jonge wat een nummer

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Damien op 21-08-2003 om 17:03u
Score: 45 / 100

Geheel overbodige release. Misschien leuk om wat meer mensen geïnteresseerd te krijgen in Maiden/metal in het algemeen, maar de gemiddelde fan (zoals ik mezelf dan maar noem) heeft al deze nummers al één of meerdere keren in zijn bezit. Ik ga voor een 50/100, omdat de nummers nu eenmaal top zijn maar er verder niets wordt toegevoegd. Trouwens: De artwork is de slechste OOIT. Hmm, laat ik er dan toch maar 45/100 van maken.

Iron Maiden - Edward The Great
Reactie van Een_Metalfan op 11-10-2003 om 22:28u
Score: 50 / 100

Voor de echte maiden fan is dit natuurlijk een waardeloos album. Voor de gene die de band niet kent misschien een prima kennismaking. Maar aangezien er niets van Iron maiden en killers opstaat kunnen ze beter best of the beast kopen.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.