Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Fleshcrawl - Structures Of Death
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Fleshcrawl - Structures Of Death
Het voorjaar na de eeuwwisseling regende de hemel bloed. Voorafgegaand door al heel wat liters van die smakelijke rode levenssap, afkomstig van de eerdere platen, releasde Fleshcrawl met As Blood Rains From the Sky...We Walk The Path Of Endless Fire anno 2000 één van de betere Zweedse deathmetalalbums van die tijd. Daarna vonden er nog een aantal aardige, typische Fleshcrawl-platen, hun weg naar de harten en platenplanken van de volhardende liefhebbers en groene nieuwkomers, met het haar vaak nog boven de kaaklijn. En nu herhaalt die geschiedenis zich opnieuw. Een nieuw album, een nieuwe aanschaf voor met name nieuwe mensen.

In feite komt Fleshcrawl middels het nieuwe album Structures Of Death in muzikaal opzicht met niets nieuws. Voor u die Fleshcrawl al kennen hoeft deze review niet lang te duren. Structures Of Death vindt in alle opzichten volledige aansluiting op datgene wat Fleshcrawl altijd al heeft gedaan. Nog steeds dezelfde redelijk easy listening, catchy Zwedse death met een hoog old-school gehalte, de typische rauwe strot van Sven Gross, de nodige pakkende mee-bangers (A Spirit Dressed In Black, War Of The Dead), het gebruikelijke gitaarwerk (tussen het melodieuze en het crushende in) en uiteraard een flink tempo met een aantal kleine eilandjes waar pauze gehouden wordt. Ten opzichte van de oudere Fleshcrawl-platen is het geluid inmiddels wel wat minder gruizig en scherp geworden, hoewel de onmiskenbare klanken nog altijd de oude stempel dragen is de sound van Structures Of Death wat gespekter. C'est tout. Voor de rest is Structures Of Death weer the good old Fleshcrawl met een aantal leukere en een aantal minder onderhoudende nummers. Een aardig album, maar wat mij betreft geen brandende must-have voor iemand met de nodige Fleshcrawls reeds in het bezit.

Bent u nog niet (goed) bekend met Fleshcrawl, dan is Structures Of Deah ongetwijfeld een geschikte deur richting de puurste Zweedse deathmetal. Want Fleshcrawl, hoewel al jarenlang onveranderlijk, is wel één van de betere goed behapbare bands binnen het Zweedse genre. Bij gematigd gebruik (te veel Fleshcrawl wordt op den duur echt te eenzijdig) is deze band dankzij de onvermoeibaar walsende muziek en de behoorlijke skills van de muzikanten nooit een onplezierige compagnon.

Tracklist:
1. Skulls Of The Rotten (Intro)
2. Structures Of Death
3. Into The Fire Of Hell
4. Written In Blood
5. A Spirit Dressed In Black
6. Fleshcult
7. Into The Crypts Of Scattered Souls
8. Anthem Of Death
9. Nothing But Flesh Remains
10. Rest In Pain (R.I.P.)
11. About Mortality
12. War Of The Dead

Score: 70 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 24 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]