Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Ephel Duath - Pain Remixes The Known
Jaar van release: 2007
Label: Earache Records
Ephel Duath - Pain Remixes The Known
Mijn ex-collega Patrick schreef het vorige Ephel Duath album getiteld Pain Necessary To Know de hemel in. Terecht want deze Italiaanse band combineert al wat jaartjes uitstekende extreme metal met jazzfusion en avant-garde. Het nieuwe album zal Through My Dog’s Eyes getiteld zijn en zal een conceptalbum zijn over hoe een hond de wereld ervaart. Tot we dat brokje krankzinnigheid voorgeschoteld krijgen, kan je eerst nog genieten van een remix versie van het vorige album.

De heren vonden het namelijk wel leuk dat producer en geluidskunstenaar Eraldo Bernocchi Pain Necessary to Know grondig verbouwde. En met grondig, bedoel ik ook echt diepgrondig. Pain Remixes The Known is namelijk dubstep en ambient met uitstapjes naar industrial en andere elektronische genres. Soms komen de verbouwingswerken perfect uit de verf, maar bij andere momenten verkracht Eraldo er lustig op los.

Het grote voordeel aan deze remix versie is dat niet elke song door een ander onder handen is genomen want dan krijg je het gevoel te luisteren naar een slechte ‘lappendekenverzamelaar’. Persoonlijk vind ik deze elektronische versie interessant en spannend omdat ik me ook graag wentel in elektronische experimenteergenres, maar ik kan me voorstellen dat de gemiddelde Ephel Duath dit een stap te ver en gewoonweg overbodig vindt.

Tracklist:
1. Hole I
2. Hole II
3. Hole III
4. Hole IV
5. Hole V
6. Hole VI
7. Hole VII
8. Hole VIII
9. Hole IX

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 12 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]