Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

FeedForward - Barefoot & Naked
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
FeedForward - Barefoot & Naked
Er zijn zat voorbeelden te noemen van female fronted metalbands uit Nederland die een mooie en lange carriere hebben op weten te bouwen. In bijna alle gevallen kregen deze bands het predikaat ‘gothic’ mee, en hoewel die genreaanduiding niet in ieder geval even accuraat was... Het Brabantse FeedForward is een relatief nieuwe band, inderdaad met zangeres. Met gothic metal heeft FeedForward echter niets van doen. Progressief zijn ze des te meer en met Barefoot & Naked is hun eerste cd een feit.

En voor een debuut is Barefoot & Naked verre van slecht. Wat heet! De eerste drie nummers zijn werkelijk prachtig. Wat opvalt is dat alle nummers op fraaie wijze zijn uitgewerkt en heel compleet klinken, zonder eentonig te worden. In Fade Away zijn het vooral de mooie, slepende zanglijnen van Biejanka die de aandacht trekken, terwijl het daaropvolgende Run The Race heel gaaf opent met vlot toetsenwerk, waarna het nummer wordt voorzien van mannelijke zang in combinatie met de (wederom sterke) vocalen van Biejanka en tegen het einde is er zelfs plaats voor een heuse Iommi-riff.

Variatie is een belangrijk aspect op Barefoot & Naked, al zorgt dit er ook voor dat de nummers soms een beetje onsamenhangend zijn. Voor sommigen is dit misschien een minpunt, ik kan er persoonlijk goed mee leven.

Liefhebbers van een band als Dream Theater zullen met deze plaat zeker uit de voeten kunnen, wat overigens niet meteen betekent dat FeedForward van het kaliber van de Amerikanen zijn. Muzikaal zit het echter allemaal heel goed in elkaar, met mooi toetsenwerk, afwisselende vocalen, vette gitaarsolo’s en avontuurlijke songstructuren. Barefoot & Naked is een album waar FeedForward trots op mag zijn.

Tracklist:
1. Fade Away
2. Run The Race
3. Crossing The Line
4. Innocence
5. 143
6. Our Sky (For One Time)
7. Before I Leave
8. Silent
9. Moving
10. Stop To Think

Score: 84 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 11 juli 2007

Meer FeedForward:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Mario op 12-07-2007 om 08:34u

Hallo Edo,

Toffe recensie! Erg bedankt!

Klein verzoekje:
De link naar onze site klopt niet. Zou je die aan willen passen naar:
www.feedforwardband.com

Bij voorbaat dank...

Grtz,

Mario
FeedForward

Reactie van naatje op 12-07-2007 om 09:33u
Score: 95 / 100

.........die gitaarsolo's !!!!!!!!!!!.........lekkerrrrrrrrrrrr.........

Reactie van Yannara op 06-07-2012 om 17:03u

Levin den Boer - Portret foto van Adri is wel geweldig zeg! Vooral met die bulwae kleurfilter op de achterste flitser. Maar had hij nou een groene broek aan! Destijds in mijn studiejaren zeiden ze altijd; Blauw en Groen is boerenfatsoen! Nou leraar steek die maar in je kijk maar eens wat een prachtige plaat dit is.