Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-11-2020

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records
Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Motherfuckin’ heavy metal! Exact een jaar nadat Legion Of The Damned glansrijk debuteerde met Malevolent Rapture slaat het nieuwe Sons Of The Jackal wederom in als een granaat. Deze Nederlandse thrashmachine won in een jaartje in heel Europa best wat zieltjes. Zieltjes die niet eens besef hebben dat Legion Of The Damned eigenlijk Occult betreft met een nieuwe naam.

De kracht van het debuut was het ongekende spelplezier, de strakke presentatie, de vette productie en het gezellige 80’s sfeertje. En al dat goeds wordt op Sons Of The Jackal gewoon herhaald. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar de oersimpele songs zijn ook deze keer onweerstaanbaar. Vanaf de eerste gitaaraanslag tot de laatste schreeuw is het gewoon Feest met hoofdletter F. Ouderwets headbangplezier. Ouderwets met de vuist in de lucht. Ouderwets zuipen.

Tel daar nog het muzikale vakmanschap en de vette productie van Andy Classen bij en je weet dat je goud in handen hebt. Sons Of The Jackal is de plaat die Destruction nooit meer zal schrijven. Voorspelling voor 2007: Legion Of The Damned wordt de grootste Nederlandse metalband.

Tracklist:
1. Sons Of The Jackal
2. Undead Stillborn
3. Avenging Archangel
4. Death Is My Master (Slay For Kali)
5. Sepulchral Ghoul
6. Seven Hads They Slumber
7. Infernal Wrath
8. Atomicide
9. Ten Horns Arise
10. Diabolist

Score: 90 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 december 2006

Koop dit album in

Meer Legion Of The Damned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van metalfuel op 27-12-2006 om 12:50u

Ik heb hem nog niet gehoord dus daar gaat het even niet over. Het artwork. Ik vind het GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!!

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van lulhannes op 27-12-2006 om 17:07u

Gisteren gezien als support bij Sodom en Finntroll, en ik moet zeggen dat ik me zeer vermaakt heb! Klink zeker goed. Heb dit album nog niet gehoord, maarzal m zeker even checken!

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van |Damage| op 28-12-2006 om 12:06u
Score: 85 / 100

lekkere plaat

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van fons op 28-12-2006 om 20:03u
Score: 65 / 100

Gelieve LOTD NIET te vergelijken met Destruction. Zo goed zullen ze nooit worden. En hier nog een voorspelling: LOTD zal nooit het niveau halen vanop Elegy for the weak

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van kor op 30-12-2006 om 14:07u
Score: 95 / 100

echt een superplaat trash metal van ongekend niveau groote klasse ze hebben nederland weer op de metalkaart gezet weer een band waar we trots op moeten zyn let the metal flow en een goed metal 2007 aan iedereen

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van SpakenburgMetal op 12-01-2007 om 12:40u
Score: 95 / 100

Dit zijn Thrash platen! Heerlijk het knalt uit je speakers, zoals het ooit bedoeld is. Of het nou origineel is of niet, maakt geen snars uit, zo hoort thrash in 2007 te klinken. Geniale plaat, geweldig vervolg op het vorige werk! Eindelijk krijgt Occult/Legion of the Damned de waardering die het verdiend! Heerlijk!

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van Slayer op 15-01-2007 om 19:13u
Score: 90 / 100

Heerlijke trashmetalplaat!!! voor mij nu al 1 van de beste van 2007 zien wat er nog volgt xD

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van trooper op 23-04-2007 om 21:07u
Score: 80 / 100

Natuurlijk een meer dan degelijke trashplaat, die old school trash invloeden op een vernieuwende manier brengt, maar toch kan deze plaat me niet tot het einde boeien.

Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal
Reactie van darkbunny op 31-12-2007 om 19:00u
Score: 89 / 100

zalige plaat! heb em eigenlijk al een jaartje liggen maar ik vind deze revieuw nu maar terug...xd. B beter dan hun vorige cd getiteld: "malevolent rapture". En deze was al TOP!