Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

36 Crazyfists - Rest Inside The Flames
Jaar van release: 2006
Label: Roadrunner Records
36 Crazyfists - Rest Inside The Flames
Als je uit het afgelegen Alaska komt en je breekt door bij het grote publiek dan móét je wel goed zijn. 36 Crazyfists scoorde met het nummer The Heart And The Shape, afkomstig van het album A Snow Capped Romance, twee jaar geleden een bescheiden hit. Na dit succes is 36 Crazyfists terug met hun derde plaat Rest Inside The Flames.

Live profileert dit viertal zich steevast als een heavy band, maar op cd kwam dit tot op heden niet uit de verf, zo vindt men zelf. En dus zijn er maatregelen getroffen. Zo zijn ten opzichte van de vorige twee albums onder andere meer dubbele basdrums en mosh parts te bemerken.

Toch gaat 36 Crazyfists met dit album verder waar het met A Snow Capped Romance eindigde: een modern geluid, snelle riffs, de eerdergenoemde mosh parts (die op dat album ook zeker aanwezig waren) en de herkenbare zang van Brock Lindow, wiens schreeuwerige zang ik persoonlijk niet altijd even goed kan waarderen, terwijl zijn cleane zang juist heel bijzonder en emotioneel beladen is.

Op Rest Inside The Flames krijgt 36 Crazyfists – dat zich vernoemde naar een film met Jackie Chan uit de jaren zeventig – hulp van Killswitsch Engage-zanger Howard Jones, die zich laat gelden tijdens Elysium. Ook in het nummer We Cannot Deny is er ruimte voor een gastbijdrage. Zanger Jonah Jenkins van Only Living Witness zingt hier namelijk in mee. Om de boel af te ronden horen we in de vorm van The City Below zowaar nog een vrij aardige ballad.

Concluderend is Rest Inside The Flames niet zo verrassend en overweldigend als zijn voorganger. Dat geeft niet, want het kan niet altijd feest zijn. Wat overblijft is een prima album dat indien het iets gevarieerder zou zijn, een stuk hoger zou scoren.

Tracklist:
1. I'll Go Until My Heart Stops
2. Felt Through A Phone Line
3. On Any Given Night
4. Elysium
5. The Great Descent
6. Midnight Swim
7. Aurora
8. Will Pull This In By Hand
9. We Cannot Deny
10. Between The Anchor And The Air
11. The City Below

Score: 75 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 1 juni 2006

Meer 36 Crazyfists:

36 Crazyfists - Rest Inside The Flames
Reactie van RobG op 01-06-2006 om 22:23u
Score: 80 / 100

Kan me wel vinden in de review. Ik was persoonlijk erg enthousiast over het vorige album en heb dus ook flink uitgekeken naar dit album. Maar helaas kon het mijn verwachtingen niet helemaal waar maken. Ik vind nummers als 'felt through a phone line' en 'aurora' wel echt super strak. Maar ook een aantal nummers die gewoon een beetje mja, zuigen. Al met al wel een flex album maar niet waar ik op gehoopt had.

36 Crazyfists - Rest Inside The Flames
Reactie van FXII op 09-01-2007 om 13:50u
Score: 72 / 100

Ook ik kan me wel vinden in de review, hoewel ik de vocals van 36CF altijd goed gevonden heb. Ik heb ze afgelopen jaar live kunnen meemaken en eerlijk is eerlijk, live blijft de muziek een stuk beter tot zijn recht te komen dan vanuit de stereo. Wat dat betreft was 36CF wel een verassing live, zeker omdat ze op dat moment beter speelde dan de hoofdact Atreyu. De nummers I'll go until my heart stops, elysium, felt through a phone line en the citybelow vond ik erg lekker klinken. De rest was inderdaad maar matig.

36 Crazyfists - Rest Inside The Flames
Reactie van Bastiaan op 06-06-2008 om 01:01u
Score: 90 / 100

Vind dit album stukken beter dan de voorgaande. On Any GIven Night, Elysium, Midnight Swim zijn stuk voor stuk krakers. De afsluiter The City Below is overigens ook geniaal, als je goed luistert is het een akoestische versie van Midnight Swim. Ben erg benieuwd naar de nieuwe plaat, die hopelijk maandag op de mat valt. Een van de weinig emo/metalcore achtige bands die me nog weet te bekoren, Klasse album, dit Rest Inside The Flames!

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.