Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

36 Crazyfists - Rest Inside The Flames
Jaar van release: 2006
Label: Roadrunner Records
36 Crazyfists - Rest Inside The Flames
Als je uit het afgelegen Alaska komt en je breekt door bij het grote publiek dan móét je wel goed zijn. 36 Crazyfists scoorde met het nummer The Heart And The Shape, afkomstig van het album A Snow Capped Romance, twee jaar geleden een bescheiden hit. Na dit succes is 36 Crazyfists terug met hun derde plaat Rest Inside The Flames.

Live profileert dit viertal zich steevast als een heavy band, maar op cd kwam dit tot op heden niet uit de verf, zo vindt men zelf. En dus zijn er maatregelen getroffen. Zo zijn ten opzichte van de vorige twee albums onder andere meer dubbele basdrums en mosh parts te bemerken.

Toch gaat 36 Crazyfists met dit album verder waar het met A Snow Capped Romance eindigde: een modern geluid, snelle riffs, de eerdergenoemde mosh parts (die op dat album ook zeker aanwezig waren) en de herkenbare zang van Brock Lindow, wiens schreeuwerige zang ik persoonlijk niet altijd even goed kan waarderen, terwijl zijn cleane zang juist heel bijzonder en emotioneel beladen is.

Op Rest Inside The Flames krijgt 36 Crazyfists – dat zich vernoemde naar een film met Jackie Chan uit de jaren zeventig – hulp van Killswitsch Engage-zanger Howard Jones, die zich laat gelden tijdens Elysium. Ook in het nummer We Cannot Deny is er ruimte voor een gastbijdrage. Zanger Jonah Jenkins van Only Living Witness zingt hier namelijk in mee. Om de boel af te ronden horen we in de vorm van The City Below zowaar nog een vrij aardige ballad.

Concluderend is Rest Inside The Flames niet zo verrassend en overweldigend als zijn voorganger. Dat geeft niet, want het kan niet altijd feest zijn. Wat overblijft is een prima album dat indien het iets gevarieerder zou zijn, een stuk hoger zou scoren.

Tracklist:
1. I'll Go Until My Heart Stops
2. Felt Through A Phone Line
3. On Any Given Night
4. Elysium
5. The Great Descent
6. Midnight Swim
7. Aurora
8. Will Pull This In By Hand
9. We Cannot Deny
10. Between The Anchor And The Air
11. The City Below

Score: 75 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 1 juni 2006

Koop dit album in

Meer 36 Crazyfists:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van RobG op 01-06-2006 om 22:23u
Score: 80 / 100

Kan me wel vinden in de review. Ik was persoonlijk erg enthousiast over het vorige album en heb dus ook flink uitgekeken naar dit album. Maar helaas kon het mijn verwachtingen niet helemaal waar maken. Ik vind nummers als 'felt through a phone line' en 'aurora' wel echt super strak. Maar ook een aantal nummers die gewoon een beetje mja, zuigen. Al met al wel een flex album maar niet waar ik op gehoopt had.

Reactie van FXII op 09-01-2007 om 13:50u
Score: 72 / 100

Ook ik kan me wel vinden in de review, hoewel ik de vocals van 36CF altijd goed gevonden heb. Ik heb ze afgelopen jaar live kunnen meemaken en eerlijk is eerlijk, live blijft de muziek een stuk beter tot zijn recht te komen dan vanuit de stereo. Wat dat betreft was 36CF wel een verassing live, zeker omdat ze op dat moment beter speelde dan de hoofdact Atreyu. De nummers I'll go until my heart stops, elysium, felt through a phone line en the citybelow vond ik erg lekker klinken. De rest was inderdaad maar matig.

Reactie van Bastiaan op 06-06-2008 om 01:01u
Score: 90 / 100

Vind dit album stukken beter dan de voorgaande. On Any GIven Night, Elysium, Midnight Swim zijn stuk voor stuk krakers. De afsluiter The City Below is overigens ook geniaal, als je goed luistert is het een akoestische versie van Midnight Swim. Ben erg benieuwd naar de nieuwe plaat, die hopelijk maandag op de mat valt. Een van de weinig emo/metalcore achtige bands die me nog weet te bekoren, Klasse album, dit Rest Inside The Flames!