Pit
Enquête

Welke gemaskerde of geschminkte artiest ziet er het gaafst uit?

Alice Cooper
Behemoth
Buckethead
Carach Angren
Cradle Of Filth
Dimmu Borgir
Ghost
Gwar
Heilung
Hell
Immortal
Imperial Triumphant
King Diamond
Kiss
Lordi
Mayhem
Mgła
Mortiis
Mudvayne
Mushroomhead
Powerwolf
Satyricon
Slipknot
Turisas
een andere uitgedoste act, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  4 februari:
 • Dordrecht Metal Fest
 • Drachten Deathfest
 • Dying Fetus, Nasty, Frozen Soul en Cabal
 • Harakiri For The Sky, Gaerea en Schammasch
 • Scumbash
 • 5 februari:
 • For I Am King, Another Now en Reformist
 • Kataklysm, Soilwork en Wilderun 
 • Leprous, Monuments en Kalandra
 • Slapshot, Death Before Dishoner, Risk en American War Machine
 • 8 februari:
 • Manowar
 • 9 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • 10 februari:
 • Diablo Swing Orchestra
 • Distant en Changing Tides
 • Dream Theater
 • For I Am King en Another Now
 • Sepiroth, Carceri en Buried
  4 maart:
 • Archspire, Psycroptic, Benighted en Entheos
 • Bloodbound, Arion, Metalite en Veonity
 • In The Grip Of Winter Fest
  Met o.a. Wiegedood en Consolation
 • Killer en Warhead
 • King Gizzard & The Lizard Wizard
 • Plini, Jakub Zytecki en Jack Gardiner & Owane
 • Space Chaser, The Unslain, Obnoxious en Obstruktor
Kalender
Vandaag jarig:
 • Alice Cooper - 75
 • Daniel Freyberg (Naildown) - 41
 • Henry Bogdan (Helmet) - 62
 • Marc Charron (Exciter) - 48
 • Noodles (The Offspring) - 60
 • Robert Jan Stips (Supersister) - 73
 • Sven-Erik "Maniac" Kristiansen (Mayhem) - 54
Interview

Distorted
Met Hans V.C.
Door Kristof
Geplaatst in november 2006
Op Demon Inside bewijzen de heren van het Belgische Distorted dat ze ervoor gaan. Hun metalen songs met een hardcore randje klinken vet en nestelen zich snel in je hersenpan. Een uitstekend debuut dat vraagt om wat extra uitleg, en zanger Hans geeft ons die graag.

Distorted

Gefeliciteerd met jullie debuutalbum. Hoe tevreden zijn jullie zelf?

Wij zijn relatief tevreden. Het is moeilijk om van je eigen muziek of cd te zeggen dat je er super tevreden mee zijn. Wij vinden het geheel heel professioneel. Muzikaal beschouwen we dit als een overgangsplaat. De helft van de nummers hebben we nog gemaakt met de oude bezetting, dus zonder gitarist Niek. De tweede helft hebben we met Niek gemaakt. Wij horen duidelijk het verschil en vandaar dat we deze plaat als een overgangsplaat beschouwen. Maar zo objectief als mogelijk bekeken, zijn we best tevreden.

Persoonlijk vind ik vooral de tweede helft (vanaf Fucking Deranged) heerlijk. De eerste helft vind ik niet meer dan ‘gewoontjes’.

Ik denk dat dat aan jouw voorkeur ligt. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk. Enkele van de nummers waar jij het over hebt zijn ondertussen al anderhalf tot 2 jaar oud en hebben we al vaker live gespeeld. Die beginnen wij bijgevolg een klein beetje moe te worden. Het zijn goede nummers hoor. Maar allicht is het wel normaal dat als je die nummers vaak hebt gespeeld, je er een klein beetje op uitgekeken raakt. Het was ook onze bedoeling om muzikaal zo breed mogelijk te gaan. Als we het met de hele band goed vinden, kan het. Geen grenzen. We vinden zelf dat we met deze nummers binnen ons genre heel ruim gaan. Ze zijn allemaal verschillend. Vandaar misschien ook dat heel wat mensen totaal verschillende nummers goed vinden.

De sound is vet! In hoeverre ligt dat aan de mastering van Tue Madsen?

Dat ligt voor een groot stuk aan de mastering van Madsen. Maar ook voor een even groot deel aan Dee J, die het geheel opgenomen en geproduced heeft. Hij heeft er in de eerste plaats voor gezorgd dat alles goed en vet opgenomen is. We hebben veel tijd gespendeerd aan de juiste klank vinden. Madsen mag nog zo goed zijn als hij is, als het niet goed opgenomen is, krijg je het eindgeluid nooit zo goed als het nu is.

Ik las dat de cover is ontworpen door een tatoeëerder . Geef daar eens wat meer uitleg bij.

Distorted - Demon InsideTattoo Jean uit Aartrijke is zowat de bandartiest. Bijna iedereen van ons heeft inkt op zijn lijf van Jean. Hij vond het een hele eer om iets te maken voor ons. En wij vonden het resultaat fantatisch. Simpel en eenvoudig, en toch heel krachtig met een diepere boodschap. Zo wilden we het. Je ziet vaak bandlogos die zo moeilijk en onleesbaar zijn, maar het onze steekt eruit door zijn eenvoud. En is veel krachtiger dan sommige van die moeilijke logos.

Gary van Pro-Pain zingt ook een stukje mee. Waarom? En waar en hoe heeft hij zijn partijen opgenomen?

Wij hebben in 2005 een stukje meegetourd met Pro-Pain. En die mannen bleken fantastische te zijn. We hebben Gary op het einde van de tour op een feestje gevraagd of hij eventueel guest vocals wilde doen voor ons. Hij wilde meteen. Als extraatje op de cd kan dat natuurlijk tellen want Gary van Pro-Pain is wel een reus in de metal. We waren vereerd dat hij het wilde doen. Tijdens onze opnames was Pro-Pain in België aan het repeteren voor het tweede luik van hun tour. Wij zijn Gary gaan ophalen en samen met hem naar de Hype Studios geweest, waar hij met ongelofelijk enthousiasme en plezier zijn ding heeft gedaan. Hij heeft een ongelofelijk perfecte timing. Anders gingen we het per tape gedaan hebben. Nu is hij gewoon tot bij ons in onze studio gekomen. Hij was zelf heel gelukkig met het resultaat en wij waren in de wolken…

Ik las dat Do De Vos van Southern Voodoo ook een stukje voor zijn rekening nam. Waar kunnen we dat juist horen?

De tweede stem in het refrein van God Damn Right is van Do. En het tweede deel van het refrein van Outcast ook. Do is gewoon al lang een goede vriend en een mega kerel. Het was voor ons een hele eer dat hij dit wilde doen.

Waar gaan de teksten over? Zijn er algemene thema’s die jullie graag aansnijden?

De teksten gaan over het leven zelf. Geen stoere gang- of typische metaltoestanden. Maar het vallen en opstaan, de tegenslagen en de donkere dagen die iedereen wel heeft. Vrijheid, passie, liefde, verdriet. Onze teksten zijn heel erg autobiografisch. Er zit wel een stukje van iedereen in. Wij zijn ervan overtuigd dat onze teksten voor een stuk mee de sterkte van Distorted zijn. We proberen heel pakkende en treffende teksten en vooral refreinen te schrijven. Dingen die bij blijven. Voor een stuk omdat ze zo herkenbaar zijn voor iedereen.

Gaan jullie ook een videoclip maken voor een van de songs? Zoja, wat kunnen we verwachten?

Voorlopig zijn er geen plannen in die richting. We zien wel wat de toekomst brengt. Indien er ooit een clip zou komen, zou het van één van de nieuwere nummers zijn denk ik zoals When Worlds Collide, Road To Ruin of Days Turn To Black. Maar er zijn momenteel absoluut geen plannen voor.

Ik hoor Pro-Pain, Pantera en Six Feet Under in jullie sound terug. Welke bands hebben Distorted collectief nog geïnspireerd?

Machine Head, Entombed, Hatebreed. We luisteren wel allemaal naar verschillende muziek. Van stoner rock tot death metal, van hardcore tot Tool. Dat hoor je wel een beetje in het eindresultaat. Iedereen sleurt zijn muzikale bagage mee en put daar inspiratie uit.

Nog steeds tevreden over jullie demo Devil To Pay? En kan je deze nog steeds aanschaffen?

Ja, we zijn nog steeds best te spreken over Devil To Pay. We hebben deze demo opgenomen en gemixt in enkele dagen, dus mag het resultaat er best zijn. We spelen nog steeds de titeltrack, What U Giveen You Can’t Bring Me Down. De rest begint een beetje gedateerd te klinken, maar we schamen er ons zeker niet voor. Devil To Pay heeft vele deuren voor ons geopend. Het was ons begin en we zijn er best trots op. Je kunt hem via onze site nog steeds aanschaffen voor heel weinig geld.

Geef ons nog eens wat tips over goede nieuwe Belgische hardcore/metalbands die we nog niet kennen.

Er zijn zoveel goede Belgische bands. Dit is moeilijk. Zelf vinden we Spoil Engine uitRoeselare heel goed. Core of Anger, Morda, Diecast Unit, Omerta, Existem, Convoi, Dark Sensation en Dedicted zijn allemaal heel goed bezig met hun ding. Heel uiteenlopende bands, maar goed in hun genre.

Distorted

Belgisch metalbands hebben vaak de neiging er niet volledig voor te gaan en zodoende verdwijnen ze al na een korte tijd van het podium en uit ons geheugen. Er zijn genoeg potentiële sterke bands, maar internationaal gebeurt er altijd zeer weinig. Heb je hiervoor een verklaring?

Ja. Muziek kun je niet “beoefenen” als hobby. Je gaat er helemaal voor of niet. Er is geen middenweg. Alles moet wijken voor de muziek. Wijzelf laten heel wat: ons sociaal leven, veel geld, veel tijd, veel moeite…er is geen andere weg. Je kunt niet groeien als band of groter worden als je er geen offers voor wil maken. We hebben allemaal wel al situaties meegemaakt waarbij we eigenlijk bij onze vrouw of vriendin hadden moeten zijn, of op ons werk, of weet ik veel…maar waar we uiteindelijk voor onze muziek kozen. Dat is de enige manier om iets te betekenen en te groeien als band…ervoor gaan.

Wat verwacht je van deze deal bij Apache Productions?

Veel en niets. We zijn oud genoeg om te weten waar we staan en om realistisch te zijn. We verwachten geen mirakels. Gewoon dat alles een beetje makkelijker gaat. En dat lukt voorlopig heel aardig. We hebben veel vertouwen in Apache en in Mario. Er is veel wederzijds respect. Er wordt nu veel voor ons gedaan wat we vroeger zelf moesten doen, en waar we soms niet bij of binnen raakten. Er gaan veel meer deuren open. En ze gaan makkelijker open. Dat alleen al is fantastisch. Apache maakt echt werk van ons, en dat voelt goed aan. We zijn allemaal al jaren bezig met muziek en dan is zoiets echt wel een verademing. Het geeft ons kracht en energie om er nog heviger voor te gaan, om nog meer tijd, moeite en energie in Distorted te steken. En zo hoort het.

Op dezelfde dag dat ‘Demon Inside’ in de winkels ligt, komt op hetzelfde label ook ‘An Afwul Rage’ van Native Instinct uit. Wat vind je van dat album?

De mannen van Native Instinct zijn ook goede vrienden van ons. Muzikaal is het niet ons ding. Maar onze muziek is ongetwijfeld ook niet hun ding. Er is voldoende wederzijds respect om de muziek van elkaar te appreciëren. En dat is ook al heel veel. We wensen hen dan ook heel veel succes met hun nieuweling. En ongetwijfeld doen zij met ons hetzelfde…

Ik las dat er een Europese tour aankomt. Vertel daar eens wat over.

Er is nog niets zeker, er ligt nog niks vast. Dus momenteel kan ik daar niks meer over zeggen. Behalve dat het tourleven voor ons fantastisch is. We gaan er dus alles aan doen om dat weer mogelijk te maken. Meer nieuws zodra we meer weten.

Nog wat laatste woorden voor onze lezers?

Met een open geest kom je een heel eind ver in dit bekrompen leven. Dat is een beetje de kerngedachte van Distorted. Aarzel niet en check us out. We doen ons best, en dat is alles wat je kunt doen toch? We maken muziek voor mensen die van muziek houden. Dat is altijd al onze hoofdbedoeling geweest, de liefde voor muziek. En geloof me, het is een mooie liefde. Hopelijk tot binnenkort op een podium, een festival of een jeugdhuis bij jullie in de buurt…

Pitfest

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.