Kerry King in Muziekcentrum Enschede
Enquête

Wat is jouw favoriete Metallica-song?

72 Seasons
Battery
Blackened
Creeping Death
Enter Sandman
Fade To Black
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Hardwired
Lux Æterna
Master Of Puppets
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Screaming Suicide
Seek And Destroy
St. Anger
The Day That Never Comes
The Four Horsemen
The Unforgiven
Until It Sleeps
Welcome Home (Sanitarium)
Whiplash
een andere Metallica-kraker, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    19 april:
  • Dear Mother
  • Electric Eel Shock en Dikke Dennis & de Røckers
  • Martyr
  • Roadburn festival
  • Subsignal en powerized
  • The Warning
  • Wishbone Ash
  • 20 april:
  • FM
  • Marduk, Origin en Doodswens
  • Metal Battle finale
  • Roadburn festival
  • The Exploited
  • 21 april:
  • Dear Mother en Another Now
  • Pestilence, Carnation en Bodyfarm
  • Roadburn festival
  • 23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
  • 25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
    19 mei:
  • I Prevail en Kid Bookie
  • Ingested, Fallujah, Volvodynia en Mélancolia
  • Masters Of Reality
Kalender
Vandaag jarig:
  • Bob Rock (producent) - 70
  • Markus Eurén (Moonsorrow) - 46
  • Ruud Jolie (Within Temptation) - 48
  • Tony Martin (Black Sabbath) - 67

Vandaag overleden:
  • Bryan Ottoson (American Head Charge) - 2005
  • Dan "Cernunnos" Vandenplas (Enthroned) - 1997
  • Rob Clayton (Hallows Eve) - 1992
Interview

Tystnaden
Met Laura De Luca
Door Inge
Geplaatst in augustus 2006
Sham of Perfection is het debuutalbum van het Italiaanse Tystnaden. En dat mag er zeker wezen! Het album is een perfecte mix van gothicachtige metal a la landgenoten Lacuna Coil met een heavy randje. Een vergelijking met Nightwish zal ook niet misstaan. Sham of Perfection is zeker een album wat een groot publiek zal aanspreken. Ik sprak met zangeres Laura De Luca over het album, de band en alles wat ermee te maken heeft.

Tystnaden

Hoi Laura! Dank je wel voor dit interview. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was van Sham of Perfection. Per keer dat je 'em luistert, waardeer je het album meer en meer.

Dank je wel! Ik ben heel blij om dit te horen. En je hebt helemaal gelijk; Sham of Perfection heeft meer luisterbeurten nodig om het album extra goed te waarderen.

Hoe gaat het met jullie?

Heel erg goed!! We zijn verbaasd, trots, we vinden het onwijs spannend en ook wel een beetje eng. Een heel scala aan emoties gaat er door ons heen. Dit hele wereldje is nog helemaal nieuw voor ons en we zijn er zo dankbaar voor. Soms voelen we ons net een stel kleine kinderen in de grote, nieuwe wereld.

Hoe zijn de reacties op Sham of Perfection tot nu toe?

De pers is er best enthousiast over en de reacties van onze nieuwe fans mogen er ook wezen. We zijn erg ontzettend blij mee, want eigenlijk hadden we niet zulke goede reacties verwacht.

Zijn jullie zelf tevreden over het album?

Tystnaden - Sham Of PerfectionJa, helemaal! Sham of Perfection was precies wat we wilden doen en op het moment konden we ons niet voorstellen iets beters af te leveren. Ik weet dat we nog erg jong en tamelijk onvolwassen zijn, maar ik denk dat we heel aardig op weg zijn, ook al hebben we natuurlijk altijd wat te verbeteren. Sham of Perfection heeft een aantal erg sterke punten, maar daar tegen over staan ook weer de wat mindere kanten, dus we staan eigenlijk nog aan het begin van onze reis. En ik hoop maar dat die reis ontzettend lang gaat duren!

Wat zijn jullie zwakke punten eigenlijk?

Ik denk dat we best wel veel zwakke punten hebben. Een voorbeeldje is dat we veel te veel ideeën in één nummer proberen te proppen. Te veel energie wat we beter kunnen verdelen over meerdere songs. We moeten de songs wat vloeiender maken, de keyboardsounds mogen ook vernieuwd worden. Maar we zijn hier zeker mee aan het werk!

Waar gaat het album eigenlijk over?

Sham of Perfection is geen conceptalbum, dus de songs staan geheel op zichzelf. Elk nummer heeft zijn geschiedenis en eigen waarde. In elk nummer hebben we geprobeerd onze gevoelens door te laten schemeren.

Hoe ging het opnameproces er aan toe?

We hadden besloten om het album op te nemen in New Sin Studio's, omdat deze studio's tot de beste in Italië behoren. De keyboardstukken hebben we echter van te voren al opgenomen in Sherpa Studio's, aangezien dat dichter bij ons thuis was. We hebben die keyboards eerder opgenomen zodat we gelijk een soort richtlijn hadden voor de drums. Nadat dit was gebeurd, zijn we naar New Sin Studio's gegaan voor de rest van de opnames. Dat was echt een geweldige ervaring! Luigi Stefanini is echt een genie en hij is verantwoordelijk voor de prachtige sound van het album. We hebben veel mensen om ons heen gehad voor de opnames. Veel vrienden hebben ons ontzettend geholpen: een vriend van mij gaf ons een Mesa Head (versterker, -red.), we hadden een cello leraar die geweldige stukken heeft opgenomen, andere vrienden hielpen ons met vertalingen en allerlei andere dingen die geregeld moesten worden. Maar ook Gianni Rojatti voor een geweldige solo, de band Elvenking voor tips en natuurlijk Luigi, die man die ons veel geleerd heeft en een geweldige muzieksmaak heeft. Al met al was het een enorm proces en ondanks de tegenslagen die we van begin tot eind hadden, hebben we uiteindelijk iets bereikt waar we met z'n allen trots op zijn.

En hoe voelt het dan precies om je eerste full-length album voor je te hebben?

De emoties zijn enorm! We zijn onwijs trots en het is echt een droom die werkelijkheid is geworden.

Jullie hebben gekozen voor de bandnaam Tystnaden vanwege jullie liefde voor Scandinavische metal. Kun je me uitleggen waar die fascinatie vandaan komt?

Voordat we aan Tystnaden begonnen, speelden Marco en Cesare samen in een thrash metal coverband. Nadat Marco en Cesare op vakantie buiten Italië waren geweest, kwamen ze terug met een stapel cd's: Gallery van Dark Tranquillity, Whoracle van In Flames, Down van Sentenced en nog wat Amorphis albums. Inderdaad, allemaal Scandinavische melodische deathmetal albums. Marco en Cesare waren gefascineerd over de sound en wilden ook in een band spelen dezelfde sound-richtlijnen als bovengenoemde bands. De rest van de thrashmetal band had hier echter niet veel zin in, dus vandaar dat Marco en Cesare besloten een nieuw project te beginnen en dat werd Tystnaden. Toen de line-up compleet was, waren we alleen nog op zoek naar een geschikte naam voor de band. Een naam die betekenisvol zou zijn. Daarom hebben we niet gekozen voor een makkelijke bandnaam. Voor ons representeert de naam Tystnaden (wat stilte betekent in het Zweeds) alles wat we met onze muziek willen vertellen, maar ook representeert de naam het contrast tussen melodie en agressiviteit, de twee elementen die belangrijk zijn in onze muziek. Tystnaden is trouwens ook de naam van een Zweedse film, die door Ingmar Bergman in 1963 gemaakt werd. Met deze naam geven we ook gelijk een soort eerbetoon aan de natie die ons inspiratie gaf voor het starten van onze band in 1998.

Welke bands in het bijzonder vind je zo goed?

Ik persoonlijk ben gek op de genialiteit van System of a Down, de agressieve en muzikale keuzes van Nevermore, Slipknot, de mengeling van metal en Latijnse stukken van Ill Nino, maar ik moet ook zeggen dat de bands Dark Tranquillity en In Flames mijn eerste, grote liefdes zullen blijven.

Ondanks je liefde voor Scandinavische bands, zie ik toch ook een vergelijking met jullie landgenoten Lacuna Coil. Hoe denken jullie daar over?

Je bent zeker niet de eerste die een vergelijking ziet met Lacuna Coil, maar ik zie die toch echt niet! Okee, beide bands hebben een zangeres en toevallig bestaan beide bands uit zes bandleden, maar dat is een wel erg voor de hand liggende vergelijking. Bovendien zing ik ook totaal anders dan Christina Scabbia. Ik denk dat Tystnaden heel anders is dan Lacuna Coil!

Wat maakt Tystnaden dan Tystnaden?

Tystnaden is zichzelf, we zijn geen kopie van andere bands en we proberen iets nieuws en origineels neer te zetten. We zijn oprecht! Sham of Perfection is een album waarin we al onze liefde hebben gestopt en dat kan je horen. Ik zing niet als een koorzangeres, zoals je veel hoort in gothicproducties. Ik probeer agressief te zingen en tegelijkertijd mijn melodieuze vrouwenstem te behouden. Ik begrijp dat niet iedereen onze muziek leuk kan vinden, smaken verschillen, maar toch kan ik iedereen aanraden ons eens uit te proberen. Misschien zegt iemand dan wel Mmm, niet slecht, dat Tystnaden!.

Tystnaden

Welk nummer op Sham of Perfection is jouw absolute favoriet?

Er zijn natuurlijk meerdere songs die ik goed vind, maar het beste nummer vind ik toch wel Pride Vs Intellect, het laatste nummer op het album. Dit is puur om persoonlijke redenen, hoor. De tekst en de muziek; het gaat echt over mij. Toen we bezig waren met het schrijven van dit nummer, ging ik door een moeilijke periode in mijn leven, Elke keer dat we met dit nummer bezig waren, werd ik herinnerd aan de gevoelens die ik op dat moment had. Ik zei toen zoiets als: Ik moet nu deze pen pakken en alles opschrijven wat ik voel, ik moet naar mezelf kijken met mijn gedachten en mijn hart. Het resultaat is Pride VS Intellect. Ik heb een soort magische band met dit nummer.

Zijn jullie van plan te gaan touren naar aanleiding van de release van jullie album? En wat kunnen de fans on stage van jullie verwachten?

We weten nog niet precies wat de plannen van ons label zijn wat tourdata betreft. We wachten op een kans die de band ten goede komt, maar ook een kans die de fans die ons voor de eerste keer zullen horen ten goede zal komen. Misschien touren we met een grote bekende band of een goede, wat minder bekende band. Het kan nog alle kanten op! We zijn in ieder geval gek op optredens, omdat je op die manier het beste contact hebt met mensen. Ook al kent nog niemand ons en weten ze niet eens dat we ons eerste album hebben uitgebracht. Optreden is de beste manier om ons wat bekendheid te geven en we zullen proberen de fans niet teleur te stellen! De eerste paar keren zullen onwijs eng zijn, haha!

Wat heeft de toekomst voor jullie in petto?

Ons plan is om Sham of Perfection over de hele wereld verspreid te krijgen en hopen dat fans verliefd zullen worden op onze muziek. Op de lange termijn zullen we gaan werken aan nieuwe songs voor volgende albums, maar ook aan het vinden van nieuwe gevoelens en aan verbetering van onze muziek. En uiteraard hopen we ook op een paar optredens en een tour.

Dank je voor dit interview! En ik laat de befaamde laatste woorden aan jou over…

Heel erg bedankt voor dit interview, want dit is een geweldige kans om jullie lezers kennis te laten maken met onze muziek. We hopen dat Sham of Perfection gewaardeerd wordt en dat Tystnaden op support kan rekenen. Hopelijk kunnen we onze ongewaardeerde muziekstijl wat meer naar de voorgrond brengen! Kusjes!

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Zoeken
    19 april:
  • A Neverending John's Dream - Coming Back To Paradise
  • Alicate - Heaven Tonight
  • Antagonyze - Interpretations Of The Unknown Wilderness
  • Atræ Bilis - Aumicide
  • Dool - The Shape Of Fluidity
  • Haust - Negative Music
  • Loch Vostok - Opus Ferox II - Mark Of The Beast
  • My Dying Bride - A Mortal Binding
  • Mære - ...And the Universe Keeps Silent
  • Nuclear Tomb - Labyrinthian Terror
  • Quantum - Down The Mountainside
  • Seeyouspacecowboy - Coupe De Grâce
  • Tomorrow's Rain - Ovdan
  • Uragh - Maelstrom
  • 22 april:
  • Coffin Curse - The Continuous Nothing
  • Obscurial - Heretic
Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.