Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Concertreview

Guns n' Roses
Op 2 juli 2006 in Goffertpark, Nijmegen
Een review door Edo
Foto's door Armand
Het wachten is nog steeds op het meest beruchte album dat nooit uitkwam, maar na dertien jaar speelde Guns n' Roses eindelijk weer op Nederlands grondgebied, en wel in het Goffertpark te Nijmegen, toeval of niet, dezelfde locatie als toen. In het voorprogramma stonden Alice In Chains, Stone Sour en Bloodsimple, maar over hun optredens kun je lezen in het verslag van Wâldrock, dat een dag eerder plaatsvond.

Na afloop van het optreden van Alice In Chains neemt de spanning voelbaar toe. De belangrijkste vragen waar het publiek mee zit zijn ongetwijfeld 'hoe lang nog tot het optreden begint?' en 'hoe is Axl's humeur?'.

Het wachten valt mee, om half tien wordt het intro ingezet en niet veel later horen we wat plaagstootjes die verraden dat Welcome To The Jungle aanstaande is. Dan betreden de heren het podium en nadat W. Axl Rose zijn eerste woorden ("do you know where the fuck you are???") op de menigte los heeft gelaten knalt het nummer er pas echt tegenaan en worden we gelijk getrakteerd op het nodige vuurwerk.

Guns n' Roses

Zoals waarschijnlijk wel bekend is Axl de enige overlevende van de originele bezetting. Toch heeft de controversiële frontman een aardige groep muzikanten om zich heen verzameld. Onder die muzikanten geen Buckethead, deze verliet de band namelijk in 2004, hetgeen niet tot iedereen is doorgedrongen daar enkele fans vrolijk met KFC-emmers op hun hoofd rondlopen. Wel zien we gitaristen Richard Fortus en Robin Finck, bassist Tommy Stinson, toetsenisten Dizzy Reed en Chris Pitman, drummer Frank Ferrer (invaller voor 'Brain' Mantia) en de nieuwe gitarist Ron 'Bumblefoot' Thal terug.

De eerste drie nummers zijn afkomstig van Appetite For Destruction, gevolgd door Live And Let Die en het eerste nieuwe nummer, Better. Wat opvalt is dat Axl in zeer goede doen is en er ook duidelijk zin in heeft. Hij spreekt het publiek enkele keren toe en grapt er flink op los (onder andere over zijn arrestatie de week ervoor in Stockholm).

Opvallend is ook dat de drie gitaristen de taken van de voormalige leden Slash, Izzy Stradlin en, in een later stadium, Gilby Clarke, moeiteloos overnemen. Tijdens de nummers zelf althans. De veel te lange solo's tusssendoor zijn namelijk niet van hoog niveau en vervelen het publiek. Bovendien wordt hiermee de vaart volledig uit het optreden gehaald. Dit is echter het enige minpuntje.

Guns n' Roses

Natuurlijk wordt het in grote getale toegestroomde publiek op elke klassieker uit het Guns n' Roses-repertoire getrakteerd. Uiteraard wordt er het luidst meegezongen tijdens Knockin' On Heaven's Door, waarin Axl tegen het einde van het nummer als vanouds de mensenmassa vier keer de kans geeft de zanger te overtreffen.

Voor het laatste deel van de show wordt Axl's "old friend", Izzy Stradlin - die de laatste tijd regelmatig wat nummers meespeelt - het podium opgeroepen, en zo gebeurt het dat er op een gegeven moment zelfs vier gitaristen op de bühne staan.

Een sensationele show komt na twee uur met publieksfavoriet en logische afsluiter Paradise City aan zijn einde, waarna de fans die er dertien jaar geleden ook bij waren zullen moeten erkennen dat deze line-up niet veel voor die van toen onderdoet. Nu is het aan deze bezetting de taak te bewijzen dat ze ook op plaat in de buurt komen van 'het origineel', maar dat zal ongetwijfeld nog even op zich laten wachten.

Setlist:
1. Welcome To The Jungle
2. It's So Easy
3. Mr. Brownstone
4. Live And Let Die
5. Better
6. Gitaarsolo (Robin Finck)
7. Sweet Child O' Mine
8. Knockin' On Heaven's Door
9. Pianosolo (Dizzy Reed)
10. The Blues
11. You Could Be Mine
12. Beautiful (Christina Aguilera-cover, door Richard Fortus en Robin Finck)
13. Out Ta Get Me
14. November Rain
15. Don't Cry (door Bumblefoot)
16. My Michelle

Met Izzy
17. Patience
18. Think About You
19. Nightrain
20. Gitaarsolo (Robin Finck)
21. Paradise City

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Reactie van kiske op 10-07-2006 om 11:16u


Meesterlijk optreden!!! solo's vond ik best aardig alleen die van Robin vond ik niet zo sterk... Voor de rest egt een fantastisch optreden met dito muziek!!! Eindconclussie van de avond... Who the F*CK is slash??? Doe mij Bumblefoot maar!!!

Reactie van Absolom op 10-07-2006 om 12:12u


3 gitaristen om het gitaarwerk van Slash en Izzy te kunnen spelen???? Dat zegt meer over het gitaarwerk van Slash dan over dat van de nieuwe gitaristen.... :)

Reactie van Sander op 10-07-2006 om 12:47u


Ben in Nijmegen 1993 geweest en bij bovenstaand concert. Eerlijk is eerlijk, dit concert was vele malen beter dan destijds. Axl zingt beter, de band speelt veel strakker en de hele vibe is gewoon veel beter. Echt een te gek concert, en met Chinese Democracy aanstaande (herfst dit jaar volgens Axl) ben ik blij dat we vollop weer van deze waanzinnige band kunnen genieten!

Reactie van dirk op 10-07-2006 om 13:10u


heb ze op graspop gezien wat een flutband was vroeger fan van ze maar das wel over zo

Reactie van Elessar op 10-07-2006 om 14:17u


Gnr is totaal niet m'n ding, maar waarom spelen ze in godsnaam een cover van Christina Aguilera?

Reactie van CTTS op 11-07-2006 om 18:02u


Die 'cover' was gewoon een stukje van dat nummer verwerkt in een solo. Niet het hele nr. en Axl heeft er niets van gezongen verder. Stond behoorlijk vooraan en het was geweldig. Twijfelde vooraf of ik wel moest gaan, maar heb er absoluut geen spijt van.

Reactie van Daniël op 15-07-2006 om 12:53u


Ik had er graag naartoe wille gaan!Helaas kon ik nie!Hopelijk komen ze over een jaar weer terug!

Reactie van wtfan op 15-07-2006 om 15:23u


had ik graag heen willen gaan, jammer dat het niet ging ik zat in Italie misschien een volgende keer hee :)

Reactie van leonie op 24-07-2006 om 01:19u


was idd heel gaaf concert.. jammer alleen dat ie het geboortekaartje van ons zoontje (dat naar hem is vernoemd) waarschijnlijk niet gehad heeft, terwijl ik toch écht geprobeerd heb om t te geven..

Reactie van nico op 08-08-2006 om 21:25u


ach nooit echt mijn muziek geweest maar een band die al vanaf '92 niks meer gemaakt heb vind ik raar als headliner

Reactie van Kiske op 29-08-2006 om 03:09u


Mag je raar vinden... weet je wat ik pas raar vind... dat iemand die nooit van GnR gehouden negatief reageerd op een revieuw van GnR

Reactie van GNR FAN op 10-09-2006 om 18:16u


Het was egg geweldig, het concert!!!!!!!!!!!!!!!!, het klonk egg bijna , of net zo goed als in 93, egg gweldig, alleen jammer da fincks gitaar nie helemaal goed afgesteld stond

Reactie van GNR FAN op 29-10-2006 om 14:18u


JO

Reactie van Hugo op 05-05-2010 om 21:24u


Ten eerste vind ik het geweldig dat deze review nog steeds op de site staat. Ben nu 16 jaar oud en was toendertijd(12) al groot fan van de band. Heb de dvd's van m'n vader van G'nR in Tokyo 1992 1000x bekeken. Toen ik in 2006 hoorde dat ik naar het concert in Nijmegen ging moest m'n vader me wel waarschuwen. Veel van mijn idolen als Slash en drummer Steven Adler zouden er die dag niet zijn, maar dat deed me helemaal niets! Axl Rose en z'n groep waren echt super! Muzikaal gezien niet zo goed als voor 20 jaar terug, maar toch. Kan me ook herinneren dat ik daar als enigste 'jongetje' rond liep.

Als ze ooit nog besluiten een tourt te maken en ze komen in Nijmegen ben ik er.

Reactie van Lucas op 07-06-2011 om 19:59u


DUDE!! Ik was er ook!!!.. als 14 Jarige!.. het was zoooo vet!
Het allereerste concert ooit.. en ook GNR Tokyo 1992 100000000x gekeke natuurlijk..
Guns 'n Roses zal altijd een plekje in mn hart hebben ovzo..
ik luister er niet eens meer naar.. maar het geeft me altijd zo een gevoel..
Jammer dat Axl totaal niet meer kan zingen.. maarja..
Crack is a hell of a drug..

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.