Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Inquisition - Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith
Jaar van release: 2016
Label: Season Of Mist
Inquisition - Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith
Nadat deze formatie een aantal jaar als thrashmetalband door het leven ging, evolueerde Inquisition rond 1994 in een blackmetalband die sinds 1996 als duo opereert. Ondanks de volle en vette sound op de albums, klinkt Inquisition live vaak stukken kaler doordat deze heren live tevens als duo opereren. Dit heeft ze er echter nooit van weerhouden om als voorprogramma van gerespecteerde acts te fungeren. Zo stonden ze dit jaar nog op de bill met Entombed A.D., Abbath en Behemoth in TivoliVredenburg. Daarnaast heeft deze formatie een respectabele discografie op zijn naam staan vol pompeuze black metal dat klinkt als een kruising tussen Judas Iscariot en de oude Immortal.

Op Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith laten deze Columbianen horen dat ze nog altijd springlevend zijn en vol inspiratie zitten. Alle kenmerkende elementen zijn wederom aanwezig: Immortal-achtige tokkeltjes, de ravenstrot van frontman Dagon en melodieuze beukpassages. Al moet ik melden dat de beukpassages ditmaal een kleinere rol spelen. Inquisition laat zich op dit album van een tragere en een meer gitaarriff georiënteerde kant zien. Dit is bijvoorbeeld het geval met The Flames Of Infinite Blackness Before Creation. Een werkelijk prachtige track met een schitterende en memorabele basismelodie.

Ondanks dat deze plaat behoorlijk melodieus en pakkend is uitgevallen, is er nog wel degelijk sprake van tracks met de nodige blastbeats. Zo is Mystical Blood een nummer dat krachtig van start gaat om vervolgens terug te vallen op een trage passage met Gorgoroth-achtige gitaarriffs. Het enige dat op deze schijf aan te merken is, zit hem in het feit dat frontman Dagon wederom erg ingetogen blijft klinken. Niet één keer zet hij zijn stem kracht bij om een passage te versterken. De een zal dit storend vinden terwijl de ander zal accepteren dat dit bij Inquisition hoort.

We kunnen concluderen dat Inquisition wederom een respectabele plaat aan de discografie heeft toegevoegd met zeer sterk geschreven songs. Dit draagt bij aan het volwassen karakter van de band. Nu zou het alleen nog fijn zijn als de heren gaan toeren met een bassist en een extra gitarist. Op die manier komen deze tracks namelijk beter uit de verf. ,Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith is een absolute aanrader voor liefhebbers van het voorgaande werk en mensen die niet bekend zijn met Inquisition, maar wel met Gorgoroth (ten tijde van Gaahl en King) en Immortal.

Tracklist:
1. Intro: The Force Before Darkness
2. From Chaos They Came
3. Wings Of Anu
4. Vortex From The Celestial Flying Throne Of Storms
5. A Black Aeon Shall Cleanse
6. The Flames Of Infinite Blackness Before Creation
7. Mystical Blood
8. Through The Divine Spirit Of Satan A Glorious Universe Is Known
9. Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith
10. Power From The Center Of The Cosmic Black Spiral
11. A Magnificent Crypt Of Stars
12. Outro: The Invocation Of The Absolute, The All, The Satan
13. Coda: Hymn To The Cosmic Zenith

Score: 80 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 11 augustus 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]