Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Fleddy Melculy - Wat De Fok?
Jaar van release: 2016
Label: Eigen beheer
Fleddy Melculy - Wat De Fok?
Het laatste decennium keek Dimebag Darrell vanuit de hemel naar beneden en moest vol afgrijzen zien hoe het bergafwaarts ging met de heavy metal. En zo verscheen hij op een avond tot Fleddy Melculy om hem superkrachten te geven, zodat hij hoogstpersoonlijk de metal kon redden. Deze goddelijke missie is nu begonnen met de ep Wat De Fok?: een mix van thrash, hardcore, overdreven veel breakdowns en een gezonde dosis zelfspot

Fleddy Melculy is het alter ego van Jeroen Camerlynck, die in het normale leven de frontman is van de Vlaamse band De Fanfaar. Vorige maand ontketende hij met het nummer T-Shirt Van Metallica een hetze tegen figuren die bandshirts kopen bij de H&M, maar verder geen ene reet kennen van de desbetreffende band. Een boodschap waar wij ons allemaal wel in konden vinden en logischerwijs werd het nummer volop gedeeld op verschillende Belgische en Nederlandse websites.

Wat De Fok? is niet alleen een kruistocht tegen Johnnies in Metallica-shirts. Fleddy Melculy is qua thematiek namelijk van alle markten thuis. Hij snijdt moeilijke onderwerpen aan zoals geen brood meer in huis hebben en het kwijtraken van sleutels, verlegt zijn muzikale grenzen in 1 Noot en ventileert zijn niet te temmen haat tegen jazz met het alleszeggende Ik Haat Jazz. Maar het is vooral een antwoord op alle bands die zichzelf nét even te serieus nemen.

In een klein kwartier loopt de ep werkelijk over van debiliteit in de goede zin van het woord. Stuk voor stuk zijn de nummers bijzonder geestig en op muzikaal vlak ook alleraardigst. Hopelijk blijft het niet bij Wat De Fok? en mogen we nog een studioalbum vol zin en onzin verwachten van Fleddy Melculy. 


Tracklist:
1. Dimebag (intro)
2. Het Is Wat Het Is
3. Ik Haat Jazz
4. 1 Noot
5. Brood
6. T-Shirt Van Metallica
7. Ik Ben Mijn Sleutels Kwijt

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 23 februari 2016

Koop dit album in

Meer Fleddy Melculy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Alan op 23-02-2016 om 18:18u
Score: 85 / 100

Super leuk concept dat bovendien nog leuk (en goed) is uitgevoerd, natuurlijk wordt de openingstrack na enkele keren luisteren overgeslagen (net zoals de eerste 30 seconden van T-shirt van Metallica, dat nummer klinkt toch wel gebalder door van start te gaan met: In Onze tijd had ik....)

Echoes van Lamb Of God, Strapping Young Lad, best benieuwd naar de full cd

Reactie van nobody op 23-02-2016 om 19:20u

Onvoorstelbaar niet leuk.

Wat een troep.

Reactie van Een Metalfan op 23-02-2016 om 20:04u

Simpelaar

Reactie van Wouter op 23-02-2016 om 20:27u
Score: 80 / 100

Urbanus zijn begeleidingsband! Coolio. Zet die teksten int Engels en iedereen zou het cool vinden. Degene die dit simpel vinden... Alles wat je zelf zegt:)

Reactie van jt op 23-02-2016 om 20:55u

De sleutels kwijt is ook werkelijk één doffe ellende, dus daarom een extra setje verstopt. Maar ja, als je dan vervolgens vergeet waar

Reactie van Henkie homo op 23-02-2016 om 23:06u

Heb de hype meegekregen. Flauw nummer. Wellicht herkennen veel metalfans er zich in - in dat Metallica-shirt gebeuren - maar ik niet. Het interesseert me geen ene reet wat iemand aan z'n lijf heeft en of ie daar een gegronde reden voor heeft of niet. Ik heb wel wat beters te doen dan bij de modepolitie gaan.

Reactie van Een Metalfan op 24-02-2016 om 15:22u
Score: 30 / 100

Wat een rotzooi is dit.

Reactie van Andre Smoor op 24-02-2016 om 23:59u

Kan de grap wel waarderen, maar zou het niet kopen, dus ook geen punten. Leuk clipje bij het nummer "T-shirt ..."

Reactie van Metalen Anus op 25-02-2016 om 21:24u

Wie er, al dan niet met z'n dronken harses, z'n sleutels kwijt is, werpe de eerste steen