Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

KISS - Dressed To Kill
Jaar van release: 1975
Label: Casablanca Records
KISS - Dressed To Kill
De show van KISS op de twintigste editie van Graspop in 2015 was voor velen een van de hoogtepunten van het evenement. Niet alleen het festival vierde een jubileum, ook de derde KISS-plaat Dressed To Kill doet dat dit jaar.

Laten we teruggaan naar 1975, het jaar waarin Iron Maiden werd opgericht. We hebben het over de tijd van Physical Graffiti (Led Zeppelin), Sabotage (Black Sabbath), T.N.T. (AC/DC), Fly By Night (Rush) en Welcome To My Nightmare (Alice Cooper). Kiss had het jaar ervoor twee albums uitgebracht (Kiss en Hotter Than Hell) die ondanks de promotie en de vele live-optredens niet goed verkochten. De rockers uit New York hadden daardoor weinig geld in kas. De garderobe op de hoes van Dressed To Kill is dan ook grotendeels geleend van manager Bill Aucoin. Casablanca-baas Neil Bogart verzorgde noodgedwongen de productie omdat er geen geld was om een producer in te huren.

Er moest dus snel nieuw materiaal komen na de tegenvallende sales om ‘the hottest band in the world’ en vooral de platenmaatschappij van het faillissement te redden. De derde full-length in dertien maanden bevat naast nieuwe tracks dan ook leftovers (She en Love Her All I Can) van Hotter Than Hell. Beide tracks waren zelfs bedoeld om op een album van Wicked Lester (voorloper van KISS, waar Paul ‘The Starchild’ Stanley en Gene ‘The Demon’ Simmons ook al de scepter zwaaiden) te verschijnen, maar deze is nooit officieel uitgebracht (alleen als bootleg). Eerstgenoemde is een van de bekendere nummers en wordt live nog vaak ten gehore gebracht, evenals Rock Bottom (dat eigenlijk beter twee nummers hadden kunnen zijn, te splitsen na het akoestische gedeelte) en de single C’mon And Love Me, die geen succes werd.

Het zijn samen met Room Service en de afsluiter (waarover straks meer) de betere tracks op Dressed To Kill. Eenvoudige rockers met fraai basspel die goed blijven hangen. Beide Wicked Lester-songs hebben muzikaal nog het meeste te bieden. Ze hebben een heerlijk gitaarloopje, die afwijkt van de andere tracks (die vooral op eenvoudige bluesrockakkoorden zijn gebouwd). Love Her All I Can heeft bovendien aardige gitaarsolo’s en een heuse drumsolo. Wat verder opvalt, is de lekkere rauwe zang van drummer Peter ‘The Catman’ Criss in Getaway. Het is de enige track waarin hij leadzanger is. De hoofdrol is voor de rest weggelegd voor Stanley en Simmons, die eenvoudige teksten over het toerleven en vrouwen op de hun kenmerkende manier ten gehore brengen.

Het meest bekend is deze plaat toch vanwege het afsluitende Kiss-anthem Rock And Roll All Nite. De studio-single was echter nog geen grote hit. Pas nadat later dat jaar het live-album Alive! werd uitgebracht, kwam het succes met de live-single Rock And Roll All Nite (inclusief solo van Ace ‘The Spaceman’ Frehley). Dressed To Kill is echter van al het studiomateriaal niet de meest populaire plaat. Kiss dankt het succes vooral aan de liveshows die tot op heden veel publiek op de been brengen. Daardoor trok de platenverkoop na 1975 ook aan en bereikte Dressed To Kill alsnog na twee jaar de goudstatus.

Tracklist:
1. Room Service
2. Two Timer
3. Ladies In Waiting
4. Getaway
5. Rock Bottom
6. C'mon And Love Me
7. Anything For My Baby
8. She
9. Love Her All I Can
10. Rock And Roll All Nite

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 24 juli 2015

Meer KISS:

KISS - Dressed To Kill
Reactie van bakvet op 24-07-2015 om 19:17u

Waarom 80/100? Echt positief is de review niet en het is me zodoende niet duidelijk waardoor deze plaat zo hoog scoort.

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Een Metalfan op 24-07-2015 om 23:16u

omdat dit KISS is begrijp je dat niet?

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Een Metalfan op 24-07-2015 om 23:17u

hoi Jeffrey, waar haal jij toch altijd die interessante informatie over desbetreffende bands vandaan?
groetjes
metal Han.

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Progressive Jeff op 25-07-2015 om 01:23u
Score: 80 / 100

@ bakvet: ondanks dat het niet de meest populaire plaat van Kiss is, bevat deze toch meerdere historische tracks. O.a. vanwege die reden komt de hoge score.

@ metal Han: Wikipedia, Facebookpage en website van de band, interviews, artikelen...

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Metalfuel op 25-07-2015 om 10:31u
Score: 70 / 100

Ik ben al jaren KISS fan en heb Dressed to Kill altijd al de minste plaat van de eerste drie gevonden. Ik vind de productie nogal aan de magere kant, maar dit word ook wel door anderen gezegd over Hotter Than Hell.

Er staan toch wel een aantal klassiekers op deze plaat maar dan geef ik de voorkeur aan de live versies.

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Een Metalfan op 25-07-2015 om 10:36u

Ik dacht dat Kiss groot is geworden dankzij de bijna "disco" single I Was Made For Loving You. Ik snap nog steeds niet waarom er zoveel metalheads dit zoet sappigge gedoe goed vinden. Vanwege de knallen en het vuurwerk misschien, het blijft voor mij een raadsel.

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Mich op 25-07-2015 om 11:32u
Score: 80 / 100

Lekker swingend plaatje. Heeft niet echt uitschieters maar ook geen miskleunen.

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Een Metalfan op 25-07-2015 om 22:05u

bedank Jeffrey.

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Johnny op 30-07-2015 om 11:50u

@Metalfan. In die tijd van I was made for... konden ze ook niet veel goed doen bij de metalfans, ik kon het toen ook niet waarderen. Nu vind ik dat nummer niet slecht. KISS heeft nadien ook wel goede muziek gemaakt en ze hebben nog steeds veel succes. Een van de hardrock groepen die wereldwijd nog volle grote zalen trekt. Over een paar jaar zijn al deze groepen denk ik verdwenen bijv. Black Sabbath, AC/DC, Van Halen enz. Ik ben benieuwd wie dan de hoofdacts worden bij festivals. Een goed interview hierover met Gene in de nieuwe Aardschok

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Andre Smoor op 30-07-2015 om 12:17u
Score: 75 / 100

Goeie review Jeffrey. Is ook voor mij niet de beste plaat van Kiss, maar Rock and roll all night blijft een klasse nummer. Met Alive is Kiss doorgebroken in Amerika en kregen ze de aandacht die ze al langer verdienden. Europa volgde later en het zal best dat I was made for loving you daaraan mee geholpen heeft.

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Een Metalfan op 30-07-2015 om 20:32u

Niet hun beste album. Maar wel met enkele Classic songs. produktie is echt prut. Vanaf Destroyer werd KISS echt heel groot in de States.

KISS - Dressed To Kill
Reactie van frank op 31-07-2015 om 10:07u
Score: 80 / 100

alive 1 en 2 zijn de beste platen van kiss

KISS - Dressed To Kill
Reactie van Een Metalfan op 30-08-2015 om 14:35u

-

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.