Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-11-2019

Powerwolf - Blessed & Possessed
Jaar van release: 2015
Label: Napalm Records
Powerwolf - Blessed & Possessed
Gelukkig; 2015 brengt ons weer een nieuwe Powerwolf. Blessed & Possessed heet deze keer het schijfje, dat wederom zit volgepropt met weerwolven, halleluja’s en Latijns gebazel. Een kennis van mij verzuchtte eens of ik nooit moe werd van dit geschminkte gezelschap, maar het tegendeel is juist waar. Powerwolf krijgt voor mij met iedere plaat meer charme, ondanks de herhaling. Iets dat ik bij voorganger Preachers Of The Night in 2013 al eerder aanstipte en toen een beetje hinderlijk begon the vinden. Echter, bij het beluisteren van Blessed & Possessed genoot ik wederom van het feest der herkenning.

Opener Blessed & Possessed zet meteen de toon en al bij de eerste noten is het overduidelijk dat het om een Powerwolf-plaat gaat. Dead Until Dark gaat wat sneller dan we gewend zijn van deze band en die snelheid zit er over de gehele linie lekker in. Powerwolf probeert (met succes) de sleur hier en daar uiteraard te verbreken. Zo klinkt Higher Than Heaven erg bekend, maar de loeiende orgelpijpen maken het een uitermate aangenaam nummer met een twist. Het meezinggehalte is ook wat teruggeschroefd ten opzichte van de vorige plaat, wat ik zeker niet betreur, aangezien het gevaar om in een soort kinderen-voor-kinderen-act te veranderen best op de loer lag.

De zesde volwaardige Powerwolf is één van de beste schijven uit de toch al indrukwekkende discografie van deze Duitse formatie. De band bewijst met deze plaat absoluut bij de top van de power metal te horen. Alle poppenkast en gekkigheid die er om deze band heen hangt, kun je leuk vinden of niet, maar uiteindelijk draait het om de muziek en die is op Blessed & Possessed niet te versmaden.

Tracklist:
1. Blessed & Possessed
2. Dead Until Dark
3. Army Of The Night
4. Armata Strigio!
5. We Are The Wild
6. Higher Than Heaven
7. Christ & Combat
8. Sanctus Dominus
9. Sacramental Sister
10. All You Can Bleed
11. Let There Be Night

Score: 82 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 13 juli 2015

Koop dit album in

Meer Powerwolf:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Erik op 13-07-2015 om 14:32u
Score: 85 / 100

Goeie review die precies verwoord hoe ik er ook over denk. Er valt nl. genoeg te zeiken over deze band ( niet origineel, inwisselbare albums, te veel gimmick, hype etc ) maar niemand zal kunnen ontkennen dat wat ze doen ze gewoon heel erg goed doen en dat het verdomd lekker klinkt allemaal.

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Andre op 13-07-2015 om 14:34u
Score: 80 / 100

Prima plaat die vooral live weer heerlijk mee te brullen zal zijn. Powerwolf word vaak vergeleken met Sabaton maar ik voel een inhaalslag aankomen in het voordeel van de wolven.

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Tim op 13-07-2015 om 18:58u
Score: 40 / 100

Zag ze op Dokk'em Open Air, muzikaal vind ik het niet interessant, qua presentatie infantiel, begrijp niet wat mensen hieraan vinden

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Een Metalfan op 13-07-2015 om 19:17u
Score: 90 / 100

Ik vond ze op Dokk'em Open Air geweldig en ga ze ook nog zien op Alcatraz en in Leiden . Absoluut 1 vd betere power metal platen van dit jaar!

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Een Metalfan op 13-07-2015 om 20:57u

Powerwolf is nice

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Een Metalfan op 13-07-2015 om 20:57u

Die mannen zijn toch van Roemenië...?

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Een Metalfan op 13-07-2015 om 21:20u

vreselijke band

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Een Metalfan op 14-07-2015 om 09:30u
Score: 87 / 100

Gewoon een prima plaat en een aanrader voor iedereen die bv ook Sabaton, Orden Ogan, Civil War e.d. kunnen waarderen.

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van TesseracT op 14-07-2015 om 13:18u

Het zijn gewoon Duitsers hoor (en een Nederlandse drummer). Dat de zanger een Roemeen zou zijn, is maar een verhaaltje dat de band heeft verzonnen omdat dit beter binnen het "weerwolf imago" past.

Voordat ze zichzelf Powerwolf noemden, speelden ze trouwens stoner rock onder de naam Red Aim. Blijkbaar valt er meer geld te verdienen met power metal :)

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Een Metalfan op 14-07-2015 om 22:14u

ze zijn toch helemaal niet slecht?

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van arjans op 15-07-2015 om 12:56u

Op Dokkem kon het mij ook niet zo boeien maar dat kwam vooral door dat kinderachtige gedoe om de show heen.

Zal het eens gaan luisteren.

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Rens op 16-07-2015 om 10:18u

De zanger heet Attila Dorn en komt uit Hongarije

Powerwolf fan!:)

Gauw in huis halen deze plaat

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Michelp op 20-07-2015 om 18:38u
Score: 85 / 100

Hoezo, minder meezinggehalte? Als je de interviews erop nagelezen had wist je dat deze plaat specifiek gemaakt is met het idee van de songs live te spelen. IMHO dus net meer mee(brul)zing gehalte... DIt terzijde: solide schijf van de Wolven. Voor mij steekt Armata Strigoi er bovenuit, terwijl ik normaal de man ben van het snellere werk. Tip: Koop ZEKER de limited edition met Cover-CD !! Een verassende The Evil That Men Do adaptatie waarbij meteen opvalt hoe zeer de donderende bas van Steve Harris het origineel stuurt. En dan die afsluiter ... Night Crawler (Judas Pirest) is Atilla werkelijk op het lijf geschreven !

Powerwolf - Blessed & Possessed
Reactie van Marco op 09-09-2015 om 11:38u

Triest om te horen dit, kinderlijke kleutermetal