Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Darkthrone - Transilvanian Hunger
Jaar van release: 1994
Label: Peaceville Records
Darkthrone - Transilvanian Hunger
Onder het motto, beter laat dan nooit is hier dan toch een review van één van de betere black metal platen uit de geschiedenis. Al hoewel ik A Blaze in the Northern Sky lichtjes prefereer ben ik ook zeer te spreken over dit een aantal jaren later verschenen meesterwerk van de heren Fenriz en Nocturno Culto. De naam DarkThrone heeft eigenlijk in het complete bestaan al gestaan voor kwaliteit en de band bracht met ieder album tot nu aan toe rauwe barbaarse black metal zoals die alleen in het begin van de jaren '90 werd gemaakt.

Het album is misschien op een paar vlakken wat anders dan de bovengenoemde krachtpatser, namelijk dat de muziek nu voornamelijk op hoge snelheid word gespeeld zonder de meer mid-tempo passages. Op zich natuurlijk geen probleem, het benadrukt de tomeloze agressie en de rauwheid maar weer eens.
De cd bevat 8 nummers in de vertrouwde DarkThrone stijl die samen ongeveer 40 minuten klokken. Dat is dus echt 40 minuten puur genot van intense underground black metal. De doordringende screams en gitaarpartijen van Nocturno Culto en de constant rammende drums van Fenriz spelen natuurlijk de belangrijkste rol in deze muziek. Het titelnummer waarmee de plaat mee opent is al gelijk een schot in de roos en na enige tijd beland je in een soort roes, die pas ophoud als de laatste tonen van En As I Dype Skogen zijn weggestorven. Het is een formule die DarkThrone in haar complete bestaansperiode al hanteert en nog steeds met onder andere het laatste Hate Them zeer succesvol uitpakt in de black metal scene.

De productie is natuurlijk erbarmelijk en vele mensen ; de zogenaamde slecht geluid fetisjten, brengen nog steeds black metal uit met een slechte productie, terwijl Fenriz er tot op de dag van vandaag nog best van baalt dat de productie van de albums uit deze periode zo slecht was. Maar je moet de fans gelijk geven, de productie draagt opnieuw weer bij aan de duistere underground sfeer die DarkThrone creëert op deze plaat. Tekstueel gezien is er weinig reden tot lachen, ook niet zo verwonderlijk aangezien er medewerking is verleend door Burzum mastermind Kristian "Varg" Vikernes en dat is nu niet bepaald 's werelds vrolijkste geest.

Het primitieve artwork is natuurlijk vertrouwd en past volledig in de stijl van de band, daarom rest mij niets anders te zeggen dan dat de black metalfans die dit album nog niet in hun bezit hebben het album gewoon in huis moeten halen! Dit is namelijk ware black metal, zonder franje, of zoals de band zelf aangeeft:
True Arisk Norsk Black Metal Art!

Tracklist
1. Transilvanian Hunger
2. Over Fjell Og Gjennom Torner
3. Skald Av Satans Sol
4. Slottet I Det Fjerne
5. Graven Takeheimens Saler
6. I En Hall Med Flesk Og Mjød
7. As Flittermice As Satans Spys
8. En As I Dype Skogen

Score: 92 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 22 oktober 2003

Meer Darkthrone:

Darkthrone - Transilvanian Hunger
Reactie van Een_Metalfan op 23-10-2003 om 19:43u
Score: 100 / 100

So pure....so cold! Mijn favoriete BM plaat allertijden, tevens ook mijn favoriet van DARKTHRONE. Alles klopt, de hypnotiserende riffs in combinatie met de geweldig rancuneuse zang van Nocturno Culto en de gruwelijk briljante teksten, met name Varg's aandeel in laatstgenoemde factor. Het is ook een briljant album, omdat ze hier gewoon een échte mijlpaal in de Black Metal ten gehore brengen; niets geen Celtic Frost en Bathory invloeden meer, gewoon pure DARKTHRONE, de stijl die vele bands hebben geinspireerd en nog steeds inspireren. Verplichte kost!

Darkthrone - Transilvanian Hunger
Reactie van Nuberus op 04-12-2003 om 17:05u
Score: 100 / 100

Ik zeg: HEERSCH, dit móet in je platenkast, punt.

Darkthrone - Transilvanian Hunger
Reactie van telluriet op 16-12-2003 om 22:27u
Score: 98 / 100

Geniaal

Darkthrone - Transilvanian Hunger
Reactie van Nastrondgard_666 op 11-04-2005 om 10:27u
Score: 95 / 100

Dit is idd één van de beste BM albums ooit, maar A Blaze in the Northern Sky is toch echt beter.... een stuk agressiever, de productie van dit album is best wel dof maar dat neemt niet weg dat we hier een dijk van een Black Metal plaat hebben.....Volges mij heeft Dark Funeral een riff van dit album gejat. Luister maar es naar 'Graven Takeheimens Saler' op dit album en dan naar 'Vobiscum Satanas' van Dark Funeral. Btw waar blijft de review van Under A Funeral Moon? Dat album doet echt niet onder voor dit schijfje......

Darkthrone - Transilvanian Hunger
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 10:20u
Score: 75 / 100

deze cd heeft gwn zyn naam vind ik het is niet slecht totaal niet maar dit is zeker niet het beste de kank is gwn te dof tov de andere betere darkthrone cds maar kom its pure and cold en daar kan ik wel met leven :)

Darkthrone - Transilvanian Hunger
Reactie van tankard op 08-04-2008 om 11:13u

transylvanian munkeys,wat een prachtige riffs!!!!rommelige zieke muziek

Darkthrone - Transilvanian Hunger
Reactie van Jim op 12-04-2009 om 22:10u
Score: 100 / 100

Essentiële black plaat! Fenriz zijn partijen zijn van gitaar tot drums zijn perfect (hoe slecht gespeeld ook) Nocturno's screams zijn ijzingwekkend, en de teksten ziek (van wat ik eruit kan halen en er voor me vertaald is)

Must Have! So Pure... So Cold... Transilvanian Hunger!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.